Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez mennyire lehet igaz?

Ez mennyire lehet igaz?

Figyelt kérdés

Egyik válaszom alá érkezett ez a komment:

A ketogén étrenddel meg egy gond van: ha abbahagyod, pont olyan gyorsan fogsz hízni, mint ahogyan fogysz.

Nekem van egy hosszútávfutó ismerősöm, aki évente 2-szer ezzel a módszerrel fogy a versenyek előtt. Kiemelném, hogy évente 2-szer, valamint azt, hogy sportoló, és egész évben edz, nem csak amíg fogyni szeretne. Csak éppen amikor nem így kajál, 15-20 kilókat képes felszedni, pusztán KISMÉRTÉKŰ szénhidrátbevitellel.

2017. jún. 12. 08:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez túlzás, de az igaz, hogyha elkezdessz megint szénhidrátot enni, akkor simán feljön 1 hét alatt 4-8 kiló, mivel az izmaidban glikogén van, az pedig vizet köt meg, de ez nem zsírban való hízás.
2017. jún. 12. 09:41
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen. A ketogén diétát versenyek előtt érdemes csinálni. Azok, akik meg odavannak a ketogén diétától, hogy hú de sokat fogynak 1-2 hét alatt, azok nem fogják fel, hogy az első -4/5kg víz és salakanyag. Amikor meg azzal jönnek, hogy a szénhidrátok hízlalnak, attól meg a falra tudnék mászni!
2017. jún. 12. 16:02
 3/4 A kérdező kommentje:
Én speciel 50 kg-t fogytam vele, és szerintem az nem víz.
2017. jún. 12. 18:06
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem igaz.

Ketogénnel általában jól lehet fogyni, de a kívánt testsúly elérése után nem érdemes csak úgy abbahagyni, és enni mindent, amit korábban ettél (ez a többi fogyókúrás étrendre is igaz). A lehetőségek:

1. Folytatod a ketogént, és annyit eszel, amennyivel súlyt tartasz.

2. Lassan, fokozatosan emeled a szénhidrátot, és figyeled a kilókat. Mindenkinek más szintű a ch toleranciája, van, aki 80 grammal már hízik, van, aki 300-zal sem. Persze ez nem csak a mennyiségtől, a minőségtől/fajtától is függ. Ha kevés ch-tól is hízol, akkor alacsonyan kell tartani a ch-t és inkább a zsírt emelni, hogy ne fogyj tovább.

3. A profi sportolóknak a magasabb inzulinérzékenység/több izom miatt általában a sok ch-val sincs gondjuk (persze lehetnek kivételek), de nekik sem muszáj kilószámra enniük a szénhidrátdús ételeket, sőt. Nem csak a hízás és a testsúly számít, az egészség is. És vannak folyamatosan ketogénező sportolók is, igen jó eredményekkel.

2017. jún. 13. 10:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!