Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tudtok olyan fogyókúrát,...

Tudtok olyan fogyókúrát, amivel edzés nélkül is le tudok fogyni és formába jönni a nyárra?

Figyelt kérdés
12 kg-tól kellene megszabadulnom, van egy kis hasam is. Augusztus elején megyünk az Adriára addig szeretnék leadni ennyit, minél hatékonyabb és rövidebb kúra érdekelne. Sportolni sajnos nincs időm annyi a mozgásom, hogy felmegyek a 3-ikra. Zsírégető is érdekelne mit szedjek, hogyan... 26/N
2017. jún. 9. 11:35
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

A szintről inkább ne vitatkozzunk...

Bele lehet magyarázni bármit,ezek a "hatások" az étrend miatt vannak/lehetnek. Egyébként ismerek olyat, aki használta ezt a fost. Sz@rt sem ért.

2017. jún. 11. 23:12
 22/29 anonim ***** válasza:
Miért, mi történt az ismerősöddel?
2017. jún. 12. 09:14
 23/29 anonim ***** válasza:

Kedves Regenoros.

Utóbbi két kommented alapján szépen megmutatkozik,hogy nem sok mindent vagy tisztában ebben a témában.

Fogyni csak és kizárólag úgy lehet,hogy kalóriadeficitben vagy, ez nem egy vélemény hanem tény,matek az egész.

Ez takarhat bármilyen rossz kajákból álló vagy éppen jó kajákból álló étrendet.

Bármilyen furcsa de mekis kajával és kakaóscsigával is lehet fogyni,hosszútávon az egészségre gyakorolt hatása más téma.

Olyan nincsen,fizikai képtelenség,hogy valaki kcal deficitben nem fogy, vannak különböző hormonbetegségek amik nagyon megtudják ezt nehezíteni és sokkal lassabb a fogyás. (hozzáteszem az elhízottak nagyon kevés részére igaz ez).

A regenoros étrend hasonló a ketogénhez, éppen eléggé ismerem ezt a népbutítást,hogy véleményt tudjak mondani róla.

Vajon miért van az,hogy van aki ezzel az életmóddal fogyni tud,van aki pedig még hízik is mellette?

Ezt az határozza meg,hogy éltél előtte és,hogy a szervezed milyen makró arányt részesít előnyben.

Ha nekem pl ennyi zsírt kellene megennem 2 nap után rosszul lennék,ellenben napi 200 g szénhidrátot eszek 168 cm-es lány létemre.

Végezetül pedig képtelen vagyok felfogni ép ésszel,hogy hogyan hihetik el emberek,hogy évek/évtizeded oda nem figyelését majd megoldja egy lötty.

Annyi ilyen volt már,de még mindig rohangálnak körülöttem a beteg és elhízott emberek.

2017. jún. 14. 07:24
 24/29 anonim ***** válasza:
55%

Hát, ha olvasgatsz a témában akár csak itt a Gyakorikérdések-en, bőven találhatsz példát arra, hogy nem csak matek az egész és az emberi szervezet működése nem azonos egy mérőkemence ékegyszerűségével:

koplalásból adódó raktározás, túlkompenzáció;

kalóriadeficithez történő hozzászokásból adódó szünet(ek) a fogyásban;

szerencsés genetikájú emberek, akik bármennyit zabálhatnak, akkor sem híznak, de nyilván éhen se halnak (meg elfogyni se kezdenek) ha egy-egy elfoglaltabb időszakban kevesebbet esznek;

és még folytathatnám a sort.

Ilyenkor mi van a matekkal? Szabadságra ment?

Mindenki azt hisz, amit akar, de a tapasztalat az, hogy az élet sajnos nem olyan egyszerű, mint a négyzetrácsos papír.

A regenoros étrend hasonló a ketogénhez, kb. mint a négyzet a körhöz: ott is mind a kettő szimmetrikus, meg síkidom, meg központos, csak a lényegben van egy kis bibi.

A ketogén diéta lényege, hogy a bevitt makrótápanyagok 80%-a (kevésbé elborult változatoknál 60%-a) zsírból származzon. Szénhidrát meg rohadtul minimális.

A regenoros étrend annyit ír elő, hogy étkezésenként (naponta 3x) legyen 20-30gramm állati zsír.

Emellé rizibizi, pirítós kenyér, rizstészta - ketogén étrendben viccesnek tűnő köretek.

De nem akarok senkit győzködni, csak a "nem értesz hozzá" stílusú lehurrogások (ráadásul tények figyelmen kívül hagyása mellett) szerintem nem célravezetőek.

2017. jún. 14. 12:51
 25/29 anonim ***** válasza:

"az élet sajnos nem olyan egyszerű, mint a négyzetrácsos papír"

Az élet valóban nem az,de az a szomorú,hogy a fogyás lehetne olyan, ha az emberek alapvető táplálkozási ismeretekkel tisztában lennének,de sajnos nincsenek.

Pontosan ezért van az,hogy valaki azt gondolja,hogy na majd most nem eszek semmit aztán jól lefogyok és ezzel elront mindent. Ahogy elkezd újra kicsit többet enni és meglepődik,hogy jönnek fel a kilók...ilyenkor jönnek az én levegőtől is hízni tudó típus vagyok,ilyen a genetikám és hasonló mondatok amitől a hajam kitépem.

A genetika sok mindent befolyásol az tény,de,hogy az elhízottak 90%-a nem azért tart ott ahol az biztos.

Akár fogyni,akár hízni akar valaki olyan nincs,hogy nem tud. Nagyon kiszámítható az emberi szervezet és megismerhető,ezáltal kordában tartható.

A fogyás ideiglenes megakadása meg természetes,bármilyen módját is választja az ember (a megszokás nagy úr...ez ide is igaz)

Még egyszer mondom a probléma ott van,hogy az emberek 80%-a azt sem tudja mi az a makrótápanyag,arról nem beszélve,hogy azok hogyan hasznosulnak/vagy éppen ellenkezőleg a szervezetben.

2017. jún. 14. 13:10
 26/29 anonim ***** válasza:
55%

"A fogyás ideiglenes megakadása meg természetes" - persze, hogy az csak közben ellentmond a MATEK-nak. Én ezt fogalmaztam meg úgy, hogy a természet nem annyira egyszerű, mint szeretnénk.

"az emberek 80%-a azt sem tudja mi az a makrótápanyag" - ebben lehet igazad, de a maradék 20% is bőven küzdhet a fogyással (magam is ide tartoztam, onnan tudom).

2017. jún. 14. 14:37
 27/29 anonim ***** válasza:

Ha ennyire erőlteted ezt a matek vonalat rendben,de nem csak abból áll,hogy 1x1=2, gondolom hallottál már a valószínűségszámításról?

Mint mondtam, a fogyás kiszámítható és mikor elkezdesz bármilyen diétát,életmódváltás számítanod kell rá,hogy bizony lesznek pangó hetek,akár hónapok is.

2017. jún. 15. 07:08
 28/29 anonim ***** válasza:

Cuki vagy, hogy szerinted én erőltetem a matek vonalat, de fordított a helyzet: te állítottad, hogy "matek az egész". Mindnyájan tudjuk, hogy ezzel arra utaltál, hogy a kalóriabalansz a legfontosabb, illetve tulajdonképpen önmagában minden mást felülír.

Ezzel szemben én azt állítom, hogy szép dolog az elmélet, de az élet bonyolultabb és összetettebb annál, hogy egy változóval kifejezhető lenne.

Köszönöm akkor így az - akár egy politikustól is szépnek számító - kihátrálást: megfelelő kalóriadeficit/többlet esetén tuti, hogy az történik ami - szorozva egy 0 és 1 közötti valamilyen valószínűségi tényezővel. :)

(Köszönöm érdeklődésed, szigorlatoztam is valószínűségszámításból, de nem csak emiatt tudom, hogy 1x1 az nem =2, hanem csak =1. Bocs, magas labda volt, nyilván csak elírtad.)

2017. jún. 18. 15:43
 29/29 anonim ***** válasza:

Mikor írok félre ha nem ilyenkor...én ugyan nem szigorlatoztam matekból de azért ennyire hülye talán nem vagyok :D

És igen én azt gondolom,vagyis tudom, hogy a deficit alapvetően mindent felül ír.

Nem találkoztam még egy olyan emberrel sem aki azt mondta amit csináltam és nem fogyott volna.

Ellenben nem egy olyannal találkoztam aki nem fogyott és végén csak elárulta,hogy hááát ezt meg ezt nem úgy csinálja,félrekajál néha.

A másik ok ha valaki nem vagy nagyon lassan fogy az valamilyen intolerancia,allergia,hormonbetegség áll fenn nála amiről nem tud.

Ezt viszont egy laborral nagyon egyszerűen ki lehet deríteni és ha kiderült ahhoz beállítani egy étrendet a megfelelő ételeket kizárva és probléma megoldva.

Ezzel szemben sokan ezen a ponton feladják,hogy ők ugyan nem tudnak lefogyni meg különben sincs idejük ilyen helyekre járni, edzeni meg ugye végképp nincs.

Vagy most fogynak azonnal vagy inkább feladják és élik tovább elégedetlenül az életüket.

Te ezt nem így gondolod,elfogadom de nem értek vele egyet mert minden amit eddig csináltam ellent mond vele.

2017. jún. 19. 07:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!