Miért vagyok szinte állandóan éhes? Mit tehetnék ellene?
Figyelt kérdés
Mások által csinosnak mondott, normál méretekkel rendelkező-173 cm/62 kg- lány vagyok, az utolsó általam pici feleslegnek vélt kilókkal küzdök, még egy 3-4 kg-t szeretnék leadni. Már nem diétázom kimondottan szigorúan, mert nem bírom az éhségérzet miatt, de próbálok tudatosan táplálkozni, itt igazából most nem is azzal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, hogy fogyjak még pár kilót, hanem hogy ezzel a nyomorult, marha erős kb 2 óránként jelentkező éhségérzettel mi a fenét kezdjek. Volt egy elég erős szénhidrát (csoki) függőségem, amiről már "lejöttem", már csak néha eszem ilyesmit. Reggelire 1 tányér zabpelyhet eszek banánnal (kb 50 g zabpehely, 1 dl tej+ 1,5 dl víz, 1 banán), igye mondjátk hogy a zabpehely a vízoldékony rostok miatt mennyire laktató, főleg ha iszunk utána. Én emellett még darált lenmagot is fogyasztok reggel, egy nagy evőkanálnyit, ami szintén tele van rostokkal, és jó sokat szoktam inni erre, illetve napközben is sok vizet fogyasztok. Ebédre vagy csirkehús rizzsel, vagy ha időhiányban vagyok, akkor vmi előresütött mélyhűtött pulykamellkorong, vagy ilyesmi, rizzsel, párolt zöldségekkel, ezekből is megeszem egy viszonylag normál, vagy a normálnál talán picit nagyobb adagot is. De ez után is kb 2 órával már dög éhes vagyok. Sokszor éjszaka vagy hajnalban is arra ébredek, hogy rettenetesen korog a gyomrom...iszonyú idegesítő, és tényleg azt érzem egyre gyakrabban, hogy ki tudnám zabálni az egész hűtőt...Útifűmaghéjat (ami közismert étvágycsökkentő rost) is fogyasztok minden nap kb 1 ek-nyit, szerintetek segít kicsit is kitolni a két étkezés közti időt? Persze hogy nem. Nem értem, ha másnál beválik a rostokban gazdag táplálkozás, nálam miért nem. Nem hinném, h pszichés eredetű lenne ezt, mert tényleg rendesen, fájdalmasan korog ilyenkor a gyomrom, nem csak kívánom a kaját a szememmel. Csináltam már iylen tipikus "csirke-rizs diétát is", soha nem vettem észre azt, hogy a sok fehérje bármivel is jobban, és több ideig laktatna, mint bármilyen szénhidrát...pedig a csapból is ez folyik, hogy ilyen táplálkozás mellett nem ingadozik a vércukor, és sokkal kevésbé leszünk éhesek...aha, persze. Nem vagyok cukorbeteg sem, voltam nemrég inzulin-rezisztencia vizsgálaton. 24/l2017. ápr. 8. 08:11
1/5 anonim válasza:
Próbáld ki esetleg, hogy zsírosabban eszel, állítólag valakit eltelít a zsír míg a szénhidrát nem. Pl 3-4 tojás zöldséggel.
2/5 anonim válasza:
En is azt javasolnam,mint az elso. Reggelire probald ki a tojasrantottat/omletett/fott tojast zodsegekkel. Ha csak siman zabpelyhet eszek en is hamar ehes leszek. van aki szenhidrattal nem lak jol,hiaba jo minosegu lassu szenhidratot eszik.
3/5 anonim válasza:
Én is a zsírosabb kajálást javasolnám.
4/5 anonim válasza:
Én is diétázok, és én a reggeli után küszködök nagyon... Ezért zabkását szoktam reggelizni. 50g zab, 1dl víz, 1dl tej, csak simán megfőzöm a zabot a vízben és a tejben, és egy teáskanál kókuszzsírt adok hozzá mert így tovább tart a teltség érzetem. Néha keverek hozzá egy kis csokis protein port, ami elnyomja az édesség utáni vágyam is. Na ezzel kibírom simán délig. Max egy kis almát eszek tízóraira.
5/5 A kérdező kommentje:
KÖszönöm a válaszokat, ki fogom próbálni kókuszolajjal a zabpelyhet, illetve a rántottát is:)
2017. ápr. 8. 19:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!