Miért nem fogyok? Miért híztam?
Szóval január óta nem eszem cukrot, lisztet, tésztát. Diétás étkezést folytatok. Nem mondom, hogy nem voltak kilengések, három-négy naposak kb, amikor mást is ettem, de többségében odafigyelek, kalóriára is. 58-59. voltam amikor elkezdtem.
Három hete tornázom, és kezdem a futást, egyenlőre 1-1 perceket futok, fél óra, negyven perc gyors séta közben.
Most a hétvégén, kicsivel többet ettem, és nagyrészt szénhidrátot. Erre ma reggel már 60 kiló vagyok....
ÉN ezt már komolyan nem értem....
Kezd elegem lenni.
A 80% -ban odafigyelés édeskevés. 100% kell. Sajnos ez van. Csalónap lehet, de csak miután beindult a fogyás. 3-4 napos kilengések, ez bőven elég hogy egy lassan beinduló folyamatot teljesen keresztül vágj.
Az első két-három hét kritikus ilyen szempontból. De miután beindul a fogyás, akkor is a kilengés egy nap, és nem határtalan zabálás.
Most elkezdtél mozogni is, ami nagyon jó, folytasd tovább és vedd 100%-ig komolyan a diétát.
Na és persze az kimaradt, hogy eleve nincs sok felesleged. Ami miatt még nehezebben veszi rá magát a szervezet a fogyásra. Ezért fontos, hogy a kilengéseket egy jó ideig kerüld.
És csúnyán hangzik, de sajnos igaz, hogy bizony már a korod is ellened játszik.
Legalább két hónapot csinálj végig, amikor 100%-ig figyelsz, nincs kilengés, nincs "csak egy kicsi ezt, csak egy kicsi azt", akár családi kaja jön, akár szülinap, akár bármi más... Gyakorold tükör előtt, hogy "köszönöm, nem kérek!".
Ahogy más is írta, ha beindul a fogyás, akkor beleférnek kilengések. DE!! Akkor sem 3-4 naposok.
Én február óta fogytam 6,5 kilót. Amióta nem figyelek 100%-osan, csak 80%-osan, azóta nyilván kevesebb megy le és lassabban, de élvezem, hogy nem vonok meg igazán magamtól semmit, de ha édességet kívánok, akkor az nem abból áll mint régen, hogy előveszek egy tábla csokit és betolom. Nem helyettesítem az étkezéseket nasikkal, ami régen előfordult azért, és két étkezés között is igyekszek tartani magam. Ebéd után engedélyezek magamnak némi elhajlást. Minden áldott nap (egy túrórudi, egy szelet csoki, vagy egy kis fagyi), de ennyi. Semmi egyéb! Jól esik, hogy amit megkívánok, abból eszek, persze mértékkel és így fogyok mellette folyamatosan.
Egyébként sok múlik azon, hogy az ember milyen lábbal kelt. 1-1,5 kiló alapból ingázik. Én a ciklusom elején annyi vizet tartok vissza (érzem is magamon) pl., hogy simán 2,5-3 kilóval megugrik a mérleg. 3 nap múlva eltűnik. Ennyi. Nem kell kétségbe esni.
A sport pedig nagyon fontos!!! Rendszeresen, heti x alkalommal, ha lehet ugyanabban az időpontban. Kezdd el az első 5 kilométerem programot. Én a felénél tartok kb., az egyik kolléganőm is becsatlakozott nem rég, baromi jól fejleszti a fizikumot, észre sem veszem, hogy egyre többet futok és nem halok bele. Másrészt szerintem jótékony hatással van a fogyásra is a futás-séta váltakozása a pulzusszám emelkedése és csökkenése okán. Vagyis laikus fejjel azt gondolnám, hogy hatékonyabb, mint a monoton, hosszútávú futás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!