Ha majdnem minden nap futok 6-10km-ert, akkor nyárig szerintetek letudok adni -6/7 kilot?
16 eves vagyok, 57 kg,165cm.
Nem vagyok dagadt,de azert van felesleg a combomon,es a csipompn,amit nyarra leszeretnek adni.
2 hete kezdtem el kondiba jarni,eloszor csak 4km-ert tudtam futni,mostmar van hogy 10km-ert is letudok.
Heti 5x/6x megyek.
A futás után elipszis gepen megyek 20 percet,es biciklizem 10 percet.(általában)
Szerintetek ennyi edzes elegendo hozza?
A kajara is odafigyelek, 1200kcal-nel nem eszem tobbet...
Ne egyél ilyen keveset. Egyáltalán nem kell ennyit fogynod, hogy ilyen drasztikusan csináld.
165 cm-hez 50 kg?? Nagyon sovány leszel.
Szerintem az ilyen drasztikus fogyókúra nagyon egészségtelen, és nagyon nehéz tartani hosszú távon. Itt egy kalóriakalkulátor, ami meg tudja nagyjából mondani, hogy mennyi energiával kell kevesebbet bevinned a kívánt cél érdekében:
Ha leméred, hogy naponta átlagosan mennyit eszel, és kb. 250 kcal-al csökkented, valamint kb. naponta átlagosan 250 kcal-al többet mozogsz (ez nagyon jól mérhető sport tracker mobil alkalmazásokkal futásnál pl.: Endomondo, Runtastic, Runkeeper stb.), ahogy ez a fenti linken is egy ajánlás, akkor kb. 14 hét alatt fogsz lefogyni 7 kilogramot, tehát kb. június elejére. :-) Én nem önsanyargatnám magam koplalással meg hirtelen extrém mennyiségű sporttal, mert nem egészséges.
Ez a 2x250 kcal-os módszer (ami lényegesen tudományosabb, mint amit a fitnesz guruk, meg bulvár weboldalak, és random fórumok írnak) nekem működött és nagyjából ilyen tempóban fogytam le 15 kilogramot. (kb. 7 hónap alatt) Igazából 250 kcal-nyi tápanyagcsökkentést, ha elosztod a napi étkezések között egyenletesen észre sem fogsz venni, nem leszel éhesebb napközben. Nem fogsz miatta szenvedni és az elért cél után fellélegezve nem fogod hirtelem megemelni a kalóriafogyasztásod és visszahízni a lefogyott kilógat.
Sportból sem ajánlom a hirtelen növelést. Nem tudom mennyit futottál eddig és milyen gyakran, de a futástól megsérülhet a térdizületed, ha hirtelen elkezdesz heti 5/6-szor futni, úgy hogy még sosem csináltad. Nekem egy csomó munkatársam, aki rendszeresen félmaratonokat/maratonokat fut, küzdd 1-2 évente térdsérüléssel a túlterhelés miatt. A térdizület sérülése meg nagyon lassan regenerálódik, lehet hogy 2-3-4-5 hónapig nem tudsz majd futni, ami csökkenti az fogyókúrád eredményességét.
Nem ismerem a testalkatodat, de szerintem 50 kg az általában már soványnak számít ilyen testmagassághoz. Szerintem a legtöbb férfinak az egészséges tartományba eső testömmegű lányok/nők tetszenek, a (szintén orvosilag ajánlott) 18,5-25 közözzi BMI érték szerintem nagyon jól leírja azt a tartományt, amiben még szépek a lányok/nők. A túl soványak, vagy túlsúlyosak kevésbé szépek!
Esetleg itt egy táplálékpiramis is, hogy miből érdemes többet és miből kevesbbet enned (a United States Department of Agriculture-tól származik, csak lefordították magyarra):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!