Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha majdnem minden nap futok...

Ha majdnem minden nap futok 6-10km-ert, akkor nyárig szerintetek letudok adni -6/7 kilot?

Figyelt kérdés

16 eves vagyok, 57 kg,165cm.

Nem vagyok dagadt,de azert van felesleg a combomon,es a csipompn,amit nyarra leszeretnek adni.

2 hete kezdtem el kondiba jarni,eloszor csak 4km-ert tudtam futni,mostmar van hogy 10km-ert is letudok.

Heti 5x/6x megyek.

A futás után elipszis gepen megyek 20 percet,es biciklizem 10 percet.(általában)

Szerintetek ennyi edzes elegendo hozza?

A kajara is odafigyelek, 1200kcal-nel nem eszem tobbet...

2017. febr. 28. 07:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Fölösleges futás után elipszis gépezni aztán meg szobabiciklizni, akkor inkább 1ik nap fuss 1 órát, másnap elipszis 1 óra, harmadik nap szobabicikli 1 óra.
2017. febr. 28. 08:35
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem menni fog de eléggé drasztikus mind a kcal, mind a sport. Nem biztos, hogy a várt eredményt fogod kapni, hiába megy le 7 kg ha az izomból fog. Az igazi művészet a zsírból fogyas izom veszteség nélkül, na az biztos nem ilyen feltételek mellett teljesül.
2017. febr. 28. 08:40
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk csinálhatnál erősítő edzést is,hogy valami formád is legyen.
2017. febr. 28. 08:41
 4/15 anonim ***** válasza:
64%

Ne egyél ilyen keveset. Egyáltalán nem kell ennyit fogynod, hogy ilyen drasztikusan csináld.

165 cm-hez 50 kg?? Nagyon sovány leszel.

2017. febr. 28. 09:10
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja és még annyit, ha megteheted, olyan helyen élsz, hogy ne az áporodott levegőjű konditeremben fuss, hanem a szabadban a friss levegőn, akkor inkább azt válaszd.
2017. febr. 28. 09:37
 6/15 anonim ***** válasza:
Mondjuk tenyleg hasznalhatnal sulyokat is..5-6x szerintem felesleges ,de te dolgod.1200kcal t meg sokmindenbol be lehet vinni.(sutikbol is ,illetve normalis etelekbol is)
2017. febr. 28. 11:14
 7/15 A kérdező kommentje:
Ha majd lemegy egy par kilo,akkor tervezem a sulyzos edzest,most inkabb cardiozni szeretnek..Szerintem egyatalan nem sovany a 165cm-hez az 50kg.
2017. febr. 28. 11:36
 8/15 A kérdező kommentje:
Ja, es futni siman futok 1orat,de biciklizni es elipszisezni nem tudok mert hamar megunom...
2017. febr. 28. 11:38
 9/15 anonim válasza:

Szerintem az ilyen drasztikus fogyókúra nagyon egészségtelen, és nagyon nehéz tartani hosszú távon. Itt egy kalóriakalkulátor, ami meg tudja nagyjából mondani, hogy mennyi energiával kell kevesebbet bevinned a kívánt cél érdekében:

[link]

Ha leméred, hogy naponta átlagosan mennyit eszel, és kb. 250 kcal-al csökkented, valamint kb. naponta átlagosan 250 kcal-al többet mozogsz (ez nagyon jól mérhető sport tracker mobil alkalmazásokkal futásnál pl.: Endomondo, Runtastic, Runkeeper stb.), ahogy ez a fenti linken is egy ajánlás, akkor kb. 14 hét alatt fogsz lefogyni 7 kilogramot, tehát kb. június elejére. :-) Én nem önsanyargatnám magam koplalással meg hirtelen extrém mennyiségű sporttal, mert nem egészséges.

Ez a 2x250 kcal-os módszer (ami lényegesen tudományosabb, mint amit a fitnesz guruk, meg bulvár weboldalak, és random fórumok írnak) nekem működött és nagyjából ilyen tempóban fogytam le 15 kilogramot. (kb. 7 hónap alatt) Igazából 250 kcal-nyi tápanyagcsökkentést, ha elosztod a napi étkezések között egyenletesen észre sem fogsz venni, nem leszel éhesebb napközben. Nem fogsz miatta szenvedni és az elért cél után fellélegezve nem fogod hirtelem megemelni a kalóriafogyasztásod és visszahízni a lefogyott kilógat.

Sportból sem ajánlom a hirtelen növelést. Nem tudom mennyit futottál eddig és milyen gyakran, de a futástól megsérülhet a térdizületed, ha hirtelen elkezdesz heti 5/6-szor futni, úgy hogy még sosem csináltad. Nekem egy csomó munkatársam, aki rendszeresen félmaratonokat/maratonokat fut, küzdd 1-2 évente térdsérüléssel a túlterhelés miatt. A térdizület sérülése meg nagyon lassan regenerálódik, lehet hogy 2-3-4-5 hónapig nem tudsz majd futni, ami csökkenti az fogyókúrád eredményességét.

Nem ismerem a testalkatodat, de szerintem 50 kg az általában már soványnak számít ilyen testmagassághoz. Szerintem a legtöbb férfinak az egészséges tartományba eső testömmegű lányok/nők tetszenek, a (szintén orvosilag ajánlott) 18,5-25 közözzi BMI érték szerintem nagyon jól leírja azt a tartományt, amiben még szépek a lányok/nők. A túl soványak, vagy túlsúlyosak kevésbé szépek!

Esetleg itt egy táplálékpiramis is, hogy miből érdemes többet és miből kevesbbet enned (a United States Department of Agriculture-tól származik, csak lefordították magyarra):

[link]

2017. febr. 28. 12:38
 10/15 anonim ***** válasza:
Leirnad nekem az etrended?:)
2017. febr. 28. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!