De most tényleg, miért rossz a krumpli?
Figyelt kérdés
Tisztában vagyok az összetételével, a kalóriatartalmával, stb. De még senki nem tudta normálisan elmagyarázni, miért akkora közellenség. Természetesen nem a 8 deci étolajban kisütött változatára gondolok, meg nem a cukros majonézben tocsogó krumplisalátára. Hanem a sós vízben főttre, vagy a némi zsiradékon (pl kókuszzsír) tepsiben sütöttre.
Azon kívül, hogy magas a GI-je, nem hallottam még indokot, hogy miért ne lehetne enni olykor-olykor, diéta alatt is akár (nyilván nem krumplin élni). Fura, hogy mégis ennyire tiltólistás...
Szóval valaki most már igazán felhomályosíthatna. :)
2017. febr. 24. 13:41
11/12 anonim válasza:
A szaponin tartalma miatt, ami áteresztő bélszindrómát okoz. Utána tudsz olvasni. Persze vannak pro-kontra kutatások, ki miben hisz...
12/12 A kérdező kommentje:
Köszi, ment mindenkinek a zöld. :)
2017. febr. 26. 08:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!