Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » De most tényleg, miért rossz...

De most tényleg, miért rossz a krumpli?

Figyelt kérdés

Tisztában vagyok az összetételével, a kalóriatartalmával, stb. De még senki nem tudta normálisan elmagyarázni, miért akkora közellenség. Természetesen nem a 8 deci étolajban kisütött változatára gondolok, meg nem a cukros majonézben tocsogó krumplisalátára. Hanem a sós vízben főttre, vagy a némi zsiradékon (pl kókuszzsír) tepsiben sütöttre.

Azon kívül, hogy magas a GI-je, nem hallottam még indokot, hogy miért ne lehetne enni olykor-olykor, diéta alatt is akár (nyilván nem krumplin élni). Fura, hogy mégis ennyire tiltólistás...

Szóval valaki most már igazán felhomályosíthatna. :)



2017. febr. 24. 13:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem rossz!
2017. febr. 24. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés,hogy NEKED belefér-e a diétádba.
2017. febr. 24. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Az enyémbe egész biztosan, mert én nem diétázom, csak annyiszor hallom, hogy a krumpli rossz, és "hízlal", és nem szabad, gondoltam megkérdezem.
2017. febr. 24. 14:18
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Kizárólag a magas GI és a túlsózott, olajban tocsogó krumpli egészségtelen. Burgonyát ehetsz, még a bébiknek is adnak.
2017. febr. 24. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
69%

Leírtad...

Én a magas glikémiás indexe miatt tettem tiltólistára.

2017. febr. 24. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem rossz. Amúgy nekem a sok zsírban sült a vonzóbb, mivel így kevesebb a kalóriánkénti szénhidrát, ami nekem számít, plusz laktatóbb és finomabb is.

Az én diétámba pont nem fér bele, így én alkalmilag eszem, de szigorúan csak fritőzben sült, ropogós krumplispirált, egy közepes krumpliból (jó, néha kettőből). Ugyanazt az élményt fél kiló főtt krumpli sem adná vissza, pedig sóval és vajjal az is jó.

A zsír amúgyis jót tesz a GI-nek, de alkalmilag egy kevés krumpli még össz szénhidrát tartalmat nézve is oly szolid, hogy a GI-je bárhol lehet, nekem sok gondot nem fog okozni. A GL így is alacsony lesz s szerintem inkább az számít :)


Sok dolgot szeretnek tiltani fogyáskor, a banántól a csokiig. Nekem mindkettő teljesen rendben levőnek tűnik, persze a mennyiség fontos, csokinál pedig az összetétel is. De totális tiltás...?

2017. febr. 24. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:

Utolsó, ne is mondd. Kilószámra tudnám enni a sült krumplit. Rosszullétig. Nekem ez a gyengém, olyan, mint másnak a csoki, süti, stb... És tökéletesen egyetértek azzal, hogy a főtt krumpli nem adja vissza. :D

Ugyan nem diétázom, de én is csak heti 1-2 alkalommal eszem, felkarikázva, kis kókuszzsíron ropogósra sütve. Mindennél jobb :)

Nemrég még eléggé túlsúlyos voltam, ezért most próbálok nem visszajutni oda, de erről nem tudok lemondani.

2017. febr. 24. 17:45
 8/12 anonim ***** válasza:

Nyugi, nem kell:)

A házi krumpli pedig a legjobb;)

2017. febr. 24. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 Krisz85 ***** válasza:
100%

ki mondta h rossz? feldolgozatlan kaja, és jó a ch tartalma is, diétában simán mehet, semmi baj nincs vele, édesburgonya meg maga a tökéletesség,


senki nem mondta h tiltólistás


ha olajban kisütöd, akkor az, pláne ha napraforóban tocsog, főzd meg szépen, akkor úgy oké, esetleg tepsiben zsír nélkül


a sültburgonya azért hízlal jobban, mert feldolgozott, másrészt tocsog a transzzsírokban


a transzzsírok + ch /tök mindegy milyen GI/ --- nagyobb zsírraktározás

2017. febr. 24. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

A fegyelmezettség tanulható ám :)

Nekem is ment volna régebben kilószámra a sült krumpli, mivel egyáltalán nem laktatott (én ilyen. sem a szénhidrát, sem a szénhidrát+zsír nem laktat). Ma már előbb lennék tőle rosszul, azt hiszem, de igazából bőven elég élvezet 1-2 krumpli, csak pirosra legyen sütve. Amúgyis jóllakom előbb, csak utána eszem sült krumplit, ez elég sokat segít.

Persze kókuszzsírban sütöm. Ha sikeresen menne serpenyőben, akkor vajjal készülne, mert az finomabb.

2017. febr. 24. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!