A rossz kaja miért laktat jobban, mint az egészséges?
Ha megeszek EGY db fehér zsömlét, felvágottal, sajttal akkor simán elvagyok 5 óráig kaja nélkül.
Ha megeszek egy tál zabkását, fehérjeporral, almával, mazsolával akkor 2 óra múlva megint mardos az éhség..
Az a baj, hogy nagyon sok mindentől függ, menyi idő múlva leszel újra éhes. Mit/mennyit ettél előtte, mennyire vagy aktív, milyen a hőmérséklet, mennyi folyadékot ittál, pont milyen hormonális periódusban vagy (nőként legalábbis a ciklus során nagyon más az étvágyam a különböző napokon és erről más ismerőseim is beszámoltak már).
Aztán az is lehet, hogy téged inkább a zsiradékok és húsok laktatnak - mint a sonka meg a sajt (én meg pont pl. vegetáriánus vagyok, mert nekem az a jó).
Mindenkinek más a teste. Neked jobb, hogyha zsírosabb dolgokat eszel. Persze ezt is lehet egészségesen. Például a zabkásádba tegyél egy evőkanálnyi magvat, mondjuk sótlan mogyorót. A mogyoróvaj is jó alternatíva lehet.
Esetleg egyél tojásrántottát, amit egészségesebb zsiradékkal készítesz el: kókuszolaj, olívaolaj stb. Mehet bele pl lenmag.
Vagy az alap zabkásád mellé mehet még egy főt tojás.
Sok sikert! :)
Ahogy mások, én is a zsírra gyanakszom, ha amúgy a kalóriamennyiség megegyezik (amit nem tudunk).
Engem a szénhidrát nem laktat, úgyhogy a zabkásád után nemhogy 2 óra, 2 perc múlva is éhes lennék.
Egy rántotta viszont csodákra képes nálam s azt hiszem, elég sokaknál. Általánosan a fehérje laktat a legjobban s a szénhidrát legkevésbé. Persze sok számít az egyénen.
De kb. bármilyen összetételű ételt ehetsz egészségesen... Próbálkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!