Van olyan ember akinek nagyon rossz gyermekkora volt, de ennek ellenére boldog és egészséges?
Persze, hogy van.
Az elméletem szerint abból lesz jó ember, akinek legalább egy kicsit rossz volt a gyerekkora. Ugyanis akkor tanulja meg értékelni a dolgokat.
Akinek "tökéletes" gyerekkora van, annak nagyon könnyen elcsúszik az értékrendje, és onnantól nagyon nehezen lesz boldog és egészséges.
Utolsó remekül leírta a dolog lényegét. Sajnos, itt bäsztuk el, hogy mi már a gyerekeinknek megadtunk mindent. Nem tanultak meg várni, lemondani, megszenvedni dolgokért. Ők meg már nem is akarnak gyereket, mert az sok lemondással jár.
Nekem elég ócska gyerekkorom volt. Korán fel kellett nőnöm, meg kellett tanulnom, hogy ha akarok valamit, akkor csak magamra számíthatok. Szerintem ez tesz valakit boldoggá. Amikor felismeri azt, hogy a boldogság tulajdonképpen sikerélmény. Minél nehezebben szerzel meg valamit, annál nagyobb boldogságot okoz a megszerzése, elérése.
57F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!