Milyen finom reggeli/vacsora ötleteitek vannak?
Ezenfelül miért mentésg az, hogy tini? Máskor meg aza mentség, hogy 46 éves anyuka és Laci bácsi konyháján nőtt fel a maygar étkezési "kultúrát" ismeri csak és ne bántsuk, harmadnap meg az a kifogás, hogy 35 éves üzletember napi 12 órát melózik, nincs ideje ilyenekkel foglalkozni meg sportolni de ő csak fogyni akar..
Mindenkinek qvára ott van a végtelen információ, à la internet. Fosadék mcdonaldba beülsz és konkrétan az ingyen wifin összeszeded azt a tudást amihez 40 éve több tízezer forintnyi könyv, több óra személyi edző és több hónap saját tapasztalat kellett...
Én megértem, ha nem vagy járatos a témában. Annyi információ kering a neten, nehéz kiválasztani, hogy mi igaz és mi nem. Föleg, hogy pl. ilyen nevü honlapok, mint vital.hu, vagy akár a Diéta és fitness magazin is bödületes baromságokat terjesztenek. Úh nem csak annyi, hogy ráguglizok és kész.
Alázni meg nem kell senkit aki segítséget kért. Nem tudja, megkérdezte, ennyi. Ö legalabb próbál tájékozódni, mások még ennyit sem tesznek. És bocs, de 0 egészségneveléssel, honnan tudna mindent egy tini?? Ennyi idösen én sem tudtam.
Szóval a kérdésre: én zabkását szoktam reggelizni, fehérjeporral, néha kakaóbval. Nekem ez az abszolút kedvenc. Bár néha tükörtojást eszem, savanyù ubival. Vacsorára vagy crispy beadet eszem csirkesonkával és zöldségekkel, vagy cottage cheese-t, vagy tükörtojást. A vacsival általában bajbsn vagyok, sosem jut semmi finom az eszembe. :)
Nekem a zöldség és fehérjeadagom is szépen el van osztva egy napra, így estére már nem kell nagyon fehérjedús vacsorát ennem. :)
En reggelire felutok 3-4 tojast bele 40-50gramm zabpehely 1-2deci tej(en kokusztejet mert a tehentejet nem akarom inni kulonbozo okok miatt) es vagy feherjeport van cukrozatlan kakaoport rakok hozza izesitesnek. A feherjepor izesitett viszont ha kaakaoval vagy fahejjal csinalom akkor rakok bele folyekony edesitot. Szoktam neha kokuszreszeleket is belerakni kis marekkal ha megkivanom.ezt igy osszekeverem es serpenyobe ontve kisutom omlettnek. Nagyon szeretem es sok hasznos tapanyag van benne. Es ez jo vacsorara is bar fogyashoz akkor mar a zabpelyhet nem tanacsolnam a szenhidrat miatt.
A legjobb hogy a tojas darabja 30 forint. Fel kilo zabpehely 200 ft. Kakao,fahej,tej,kokuszreszelek meg van altalaban minden haztartasba. Csak kakao ne legyen cukrozott.
Persze lehet husos szalonnas tojasrantottat is enni zoldsegekkel csak nekem ez a verzio idealisabb.
Tojast ehetsz barmikor. Legjobb kaja amit lehet kapni es olcso is. Raadasul tobb fele modon lehet elkesziteni. 1 kilo csirkemell 1300-1500ft.. Ez megintcsak jo tobb evesre. Tonhal,turo. Csirkecombot is lehet alciosan kapni 600-700 ft kilojat.1 kilo fagyasztott zoldseg is 200-400 ft koretnek.Ezek mind mind egeszseges es jo kajak. Eleg megfizetheto aron.
Sport meg ne olyan legyen ami alatt te mokazol. Sport akkor er valamit ha mindig teljesited azt amit elotte nem tudtal. Hetrol hetre fejlodsz. Tok mindegy hogy futas uszas sulyzozas. A sportolas alatt fajjon. Izzadjal meg. Vard azt hogy a vegere erjel. De csinald meg mindig. Aztan megfogod szeretni. Mert rajossz hogy a kemeny munka mennyire megvaltoztat minden teren. Tancikolni a buliba kell meg szalagavaton..:)
A kukorica szerintem sem szerencsés, egy rakás szénhidrát/kalória van benne és nehezen emészthető. A konzervben sokszor még plusz cukor is van. Akkor már inkább gombakonzervet vennék, az is finom tejföllel, vagy lehet belőle elég sokféle ételt készíteni - gombás rántotta, gombapörkölt, salátákba is jó.
Halkonzerveket is vehetnél (tonhal, szardínia stb.), olyat, amelyikben nincs valami szutyok növényi olaj, csak sós lé. Hozzá egy kis zöldség, esetleg egy kanál extra szűz olivaolaj, citromlé...
Persze az lenne a legjobb, ha változatosan ennél, sokféle zöldséget, tojást, húsokat, sajtot, túrót, olajos magokat (csak óvatosan a mennyiséggel). Az otthoni kajákból a rizs kisebb mennyiségben még elfogadható kiegészítésnek. Délelőtt vagy uzsonnára megehetnél 1-1 gyümölcsöt is, nem árt a vitaminpótlás.
A zsírszegény tejfölről inkább nem mondom el a véleményemet :/
Szia
Én általában tojást reggelizem. Mindenféle formában , főzve sütve. Melléje zöldségeket eszem.
Vacsorára általában csikrét eszem zöldségekkkel vagy salátával. Ezt is millió féle képpen lehet variálni.
Így sikerült már -15 kg-t fogynom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!