Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hús evés csökkentés?

Hús evés csökkentés?

Figyelt kérdés
Össze vagyok zavarodva. A vegák soványak , én nem lennék csak ezért az, de egy szinten sajnálom az állatokat és a hús/tejiparral nagyon nem szimpatizálok. Anyukám mondta hogy régebben heti 1-2x került az asztalra hús, akkor se voltak elhízottak az emberek (bár több fizikai munkát végeztek) és ez elgondolkoztatott hogy kevesebb húst kéne ennem. De ez azzal járna hogy több tésztát, tk.kenyeret, rizst ennék, mivel jelentősen nőne a ch bevitel híznék. De akkor a vegák hogyhogy nem kövérek?

2017. jan. 18. 20:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Milyen hormon?
2017. jan. 19. 14:35
 12/21 anonim ***** válasza:
65%
#9 akkor a te nagyszüleid milliomos parasztok voltak... az átlag paraszt évente 1-2disznót tudott vágni, abból pedig nem eszel minden nap ilyeneket... az én nagyszüleim a kolbászt megbecsülték, a sonkát szalonnát méginkább... átlag nap kenyér zöldség savanyúság ment...
2017. jan. 19. 16:05
 13/21 A kérdező kommentje:
a tejben lévő növekedési hormonokra gondoltam:)
2017. jan. 19. 19:40
 14/21 anonim ***** válasza:

4es, nem tudom, ki az a Székely Vegán )Chris Ho-t se), de nyilván nem iszik tejet, ha egyszer vegán...ellentmond a vegánság definiciójának.

ja, én sem iszom tejet. pedig nem is vagyok vegán (még). egyszerűen nem szeretem a tejet...

2017. jan. 19. 19:57
 15/21 anonim ***** válasza:
41%

A tejben NINCS növekedési hormon, ez csak mese.

A tejtöl azért nönek az állatkölykök (meg az embergyerekek), mert fehérj-zsír-szénhidrát van benne, ahogy minden más tálálkozásra használt élelmiszerben is.

2017. jan. 19. 21:26
 16/21 anonim ***** válasza:
84%
Növekedési hormont az agyalapi mirigy termeli, s a vérbe üríti. Mind a bocik, mind az emberek azért nőnek meg, mert ez van a génjeinkbe kódolva, ha megvan a megfelelő tápanyagbevitel, akkor követi is a szervezet. Kívülről nem kapunk hormonokat, csak aki fogamzásgátlót szed.
2017. jan. 19. 21:42
 17/21 anonim ***** válasza:

Kedves Előző!

Az anyatejben van növekedési hormon, ha nem lenne, akkor az anya állatnak nem lenne teje sem, simán vizet inna az utód.

Az egy másik dolog, hogy mesterségesen hozzáadott hormon nincs a tejben (az anya nem kap túl sok gyógyszert, antibiotikumot és egyéb finomságokat)

2017. jan. 19. 21:43
 18/21 anonim ***** válasza:
39%
Utolsó sajnos csak a fejedben vannak mesék... ösztrogén és szarvasmarha növekedési hormon is van a tejben... ez nem mese, hanem könnyen bizonyítható tény...
2017. jan. 19. 21:44
 19/21 anonim ***** válasza:
Ha olyan könnyen bizonyítható, akkor bizonyítsd már!
2017. jan. 20. 17:50
 20/21 anonim ***** válasza:
Akiket érdekel a tej-téma itt olvashatnak róla. Vannak benne hivatkozások, ha valakinek nem lenne elég részletes vagy hiteles.
2017. jan. 20. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!