Mi történik, ha edzek, de nem diétázok?
Cardio edzést végzek főként. Mellette fehér lisztes cuccok, semmi hús,mert vega vagyok. Főleg tésztás ételeket szeretek, szószokkal vagy egytálételként. Sok zöldség-gyümi és tej minden mennyiségben.
160cm/58kg. 20 éves lány
Ha csak a súly számít, akkor elég ha kalóriadeficitben vagy. Viszont ha számít a forma is, akkor azért ügyelned kéne a szénhidrát - fehérje - zsír megfelelő arányára.
Vegánként pl. ehetsz túrót, azzal tudod fedezni a fehérjeszükségleteidet.
Plusz a kardió mellé beiktathatnál egy kis súlyzózást is
Az a baj, hogy laktózérzékeny vagyok éd nem igazán vannak ilyen termékek.. azt viszont észtevettem, hogy sokat eszek, mióta cardiózok.. amit elégetek, azt vissza is eszem, ahogy a második válaszoló is írta.
Mit tehetnék? :(
"Vegánként pl. ehetsz túrót, azzal tudod fedezni a fehérjeszükségleteidet. "
A vegán étkezésbe semmilyen állati eredetű alapanyag nem fér be, így a túró sem. Laktózérzékenyeknek sem alkalmas, mivel nem fermentált tejtermék, így tartalmaz laktózt.
A vegetáriánus étkezésbe a túró is belefér, ha nem laktózérzékeny valaki.
Amúgy fehérjét vegánként vagy sima vega étrendben sem nehéz bevinni, tofu, szejtán vagy növényi alapú fehérjekészítmények formájában.
#5, igen ezeket mindig keverem
tehát akkor a túró kizárva.
Nem azt írta, hogy vegán, hanem, hogy vega. Tehát ehet túrót. Van laktózmentes is belőle. Ma már szinte minden tejtermékből van laktózmentes. A laktóz a tejcukor, így könnyebb. Ha tejfehérje allergiás lenne, akkor semmilyen tejterméket nem ehetne.
A tészta csak üres szénhidrát, semmi értelme. Próbálj lassú felszívódású szénhidrátokat fogyasztani, pl tejes kiőrlésű dolgokat, barna rizst, édesburgonyát, stb.
Vegetáriánus vagyok, bocsánat ha félreérthető volt.
Megpróbálok több tojást, rizst és tk pékárukat enni.
Eddig lidl-ben volt a legnagyobb választék laktózmentes dolgokból, ami sajnos nincs a közelemben. A helyi kis boltokban meg nem nagy a választék.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!