Hogy küzdjem le a csoki utáni vágyat?
Ha nem viszed túlzásba, szerintem nincsen ezzel gond.
"Amit kívánunk: csokoládé
Ami hiányzik: magnézium
A csokoládééhséget mind ismerhetjük, de arra kevesen gondolhatunk, hogy ilyenkor magnéziumot kíván a testünk. Az emberek közel 80 százalékának nem található meg a magnézium a napi étrendjében: pedig ez a tápanyag segít az immunrendszernek leküzdeni a gyulladásokat, csökkenteni a stresszt. De jót tesz a csontokkal is.
Ilyen esetben nyugodtan fogyasszunk egy kockányi fekete, körülbelül 70 százalékos kakaótartalmú csokoládét, de ha valamilyen ok miatt inkább mást ennénk, jó ha tudjuk, a kelkáposzta, a spenót vagy a mángold például magnéziumgazdag táplálék. A mandula, a napraforgómag, a kesudió, a pekándió vagy a fenyőmag szintén jó magnéziumforrás. Emellett azzal is kísérletezhetünk, hogy lazac, tonhalat vagy makrélát csempészünk legalább heti egyszer étrendünkbe. Egy fél csészényi pirított szójabab pedig napi magnéziumszükségletünk felét biztosítja, míg egy avokádó a napi szükségletünk 15 százalékának felel meg. "
Miért kellene leküzdeni? Nem tartom lelkileg tökéletesnek egészségesnek, ha folyton édességet eszik az ember (a napi 1 is soknak tűnik személy szerint nekem, saját magam számára), de hogy miért ne tudnál akár fogyni napi édességevés mellett, azt nem értem. Nyilván számít a mérték.
Az azért baj, hogy nem érzed jól magad édesség nélkül, de ez is a lelki dolgokhoz tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!