Hogyan küzdjem le az altáji zsírpárnáimat?
24 kg-ot fogytam, diétával és mozgással, így lettem a 165 cm-es magasságomhoz 63 kg. Szívem szerint és a tükör szerint fogynék még, de a felsőtestem csontos lett, a bordáim kilátszanak, a melleim eltűntek :( Persze a hasamon, a fenekemen, a combomon vidáman kapaszkodnak a vastag zsírrétegek. Persze jóval kevesebb, mint eleinte, de ott vannak masszívan. Tipikus körte alkatú vagyok.
Rákapcsoltam a tornára, a diétán szigorítottam, de szinte semmi nem változik lent, a bordáim meg egyre jobban látszanak. Hogyan csináljam, hogy jó legyen?
Jó kérdés, de én, ha valóban háj van alant, akkor még fogynék.
Felsőtestre pedig lehet edzeni, ha azt nem is tudjuk megmondani a testünknek, hogy zsírt pakoljon fel, az izomfejlesztést nem tudja elkerülni, ha megfelelő az étrend és a mozgás. Ez van, azzal kell gazdálkodnunk, amink van, némi extra izom pedig úgysem árt. Jobbat nem tudok.
Amit elkezded, érzed rögtön, hogy ez hatásos lesz, mert pont ott fáj, ahol a zsírpárnák vannak.
Sokat fogytál, van kitartásod. Csak pár dolgot fűznék ehhez az egészhez. Bár sokat fogytál de sok izmot is vesztettél meg persze zsírt is. A hasadon biztos hogy még van zsír de ami ott van és zsírnak gondolod az részben bőr is. A bőrnek idő kell hogy hozzá formálódjon a testhez, idő kell hogy kisebb legyen. Az izomnak és a zsírnak más a szerkezete mint a bőrnek.
Sokat fogytál és a bőr nem tudta követni a változást. És ugye ott a gravitáció ami lehúzza. Ez olyan mintha egy két mérettel nagyobb pulcsit vennél magadra, nem lesz feszes rajtad. Így van ez a bőröddel is.
Ezen a szinten egyenlőre állj meg a fogyókúrával mert nagyon löttyedt lesz a tested. Rossz irányba mész ha így folytatod. Legalábbis ezt feltételezem. Változtatnod kéne az edzésen és a kaján is.
"Rákapcsoltam a tornára, a diétán szigorítottam" ezzel csak újabb izmot fogsz veszteni már így is belassult az anyagcseréd és még több izmot építesz le magadról.
A jó fogyás az amikor sok zsírt vesztesz és kevés izmot, fogyni lassan és fokozatosan kell hogy a bőr követni tudja a változást. Az izom adja a formát a testnek azért kell megtartani.
Feszes test akkor van amikor az izom és a bőr között kevés a zsír.
Löttyedt test akkor van amikor sok izmot veszt az ember és kevés zsírt.
A fogyás akkor lassul be amikor belassul az anyagcseréd. Az anyagcsere belassulás egyik oka az izomvesztés, mert az izom egy energia fogyasztó ha elveszted nehezebben fogysz.
A tornával nem tudsz kemény terhelést adni az izomnak. Súlyzós edzés kéne szigorúan ez segít az izom megtartásban és ez mellé még egy nagyon jó étrend és napi legalább 6 kajálás. A testsúlyodhoz legalább 100g fehérje kéne naponta hogy leállítsd az izomvesztést.
Nyár előtt pár hónappal amikor szálkásítok picit :) akkor (és mindig) megy a kemény súlyzós edzés és szálkásító étrend van. Ez azt jelenti hogy ilyenkor testsúly kilogram x 2.5-3g fehérjét eszem és kalóriaminuszban vagyok de egy héten egyszer felmegyek kalória pluszba hogy ne lassuljon be nagyon az anyagcsere. Így is vesztek izmot mert mert kalória minuszban ez elkerülhetetlen viszont sok zsírt is.
Ilyenkor 3-4 tejsavófehérje turmixot is megiszok, mert a fehérjének meg kell lennie ha fogyózol/szálkásítasz és feszes testet akarsz. Szóval heti 3 súlyzós edzés, 3 torna, magas fehérjebevitel és csak egy pici kalória minusz és heti egyszer lendülj át kalória pluszba hogy gyorsíts az anyagcseréden és napi 6 kisebb kajálás a tejsavó turmix az nagyon jól jöhet főleg edzés után azonnal, neked kb 30g. Az is egy jó ötlet ha olyan ételekből állítod össze a napi kajádat amiknek a glikémiás indexe 50 alatt van, ennek az a lényege hogy nem tolja fel hirtelen a vércukorszinted. Röviden ennyi.. sok sikert bárhogy is csinálod tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!