Ti hogyan osszatok be a napi adag etelt?
Reggeli 25%
Tízórai 15%
Ebéd 25-30%
Edzés utáni étkezés 20-25%
Vacsora 10%
Ha nincs edzés du. akkor 5-10% uzsonnabol nyugodtan atcsuszhat vacsorába, ha későn edzel vagy korábban akkor arra figyleni kell, hogy edzés után mindig legyen valamennyi tápanyag bevitel..
Reggeli 05:00
2-3 banán
Tízórai
10:00körül
200gramm rizs gyorsan belapátolva, hogy netezni is maradjon idő a szünetből
Ebéd 15:00
Általában 8banán + egyéb zöldség gyümölcs egy hatalmas adag smoothie formájában, mikor mihez van kedvem
Vacsora 18:00-23:00 között
Főtt étel
Mikor mihez van kedvem, a friss a kulcsszó, na meg a vegan.
Ha itthon vagyok:
- reggelire csak zöldség vagy gyümölcs (kb. 100 kal)
- tízóraira (ha éhes vagyok) gyümölcs
- ebéd (ez a leghangsúlyosabb étkezés): leves + hús + nagy adag saláta / vagy kis adag krumpli vagy rizsköret + 50 kal desszert
- uzsonna: gyümölcs, ha nagyon éhes vagyok, akkor mellé valami: sajt, egy kevés kenyér, tojás
- vacsora: olyasmi, mint az uzsonna, de nyilván, ha akkor többet ettem, akkor most kevesebbet és fordítva. Ilyenkor gyakrabban eszem tojást, virslit, szendvicset
Ha dolgozom:
- reggeli (ha nincs időm ebédelni, akkor ez a "főétkezés"): húsos szendvics
- ebéd: ha van időm, akkor munkahelyi menza, ha nem, akkor attól függ, mennyire vagyok éhes: vagy saláta vagy szendvics
- vacsora: ami általában, de már kenyér nélkül
Közben akkor eszem, ha van időm és éhes vagyok: olajos magvakat, esetleg gyümölcsöt. Ilyenkor kevesebbszer eszem többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!