Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kényszeres evő lennék?

Kényszeres evő lennék?

Figyelt kérdés
Sziasztok, olyan bajban vagyok, hogy állandóan zabálok. 1 éves a lányom, itthon vagyok vele, de örökös evési kényszerem van. Mindent megeszek amit csak találok, főleg ha alszik. Bekapcsolom a tévét, és közben zabálok. Abba kellene hagynom ezt, mert 93 kg vagyok, és terhesség előtt meg 70 körűl voltam. Minden nap elhatározom magam, hogy befejezem ezt, de egyszerűen nem birom ki hogy ne egyek. Van hogy elkezdek diétázni, odafigyelni, de kb 2 napig birom. Ezt fejben kéne eldönteni igaz? Vagy mit tegyek, hogy ne gondoljak az evésre a nap 24 órájában. (van hogy éjjel is felkelek és eszem). Nekem segitségre van szükségem, ugye? :( Vagy egyszerűen csak gyenge vagyok?
2017. jan. 3. 10:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
74%

Hát ez tényleg elég kényszeres.

Ami okozhatja:

- valamit pótolni akarsz ezzel, hiányzik a szeretet, az evésben leled az örömet

- unatkozol

Mondjuk baba mellett nehéz elképzelni, hogy ennyire unatkozz. Ha enni akarsz, akkor foglald el magad. Gondolom, mindig van otthon mit csinálni, akkor is, ha éppen alszik a gyerek.

Férjeddel rendben vannak a dolgok?

2017. jan. 3. 14:18
 12/15 anonim ***** válasza:

Igen, fejben dől el, DE rengeteget számít az étrend, sőt akár a mozgás is sokat tud segíteni.

Ezt saját tapasztalatból tudom. Én nem igazán alkalmazom önuralmat, azt hiszem, de tudom, hogy milyen étrend és étkezés időzítés kell ahhoz, hogy ne érezzek olyan vágyakat, amik nem jók, mert ellenállni nemigen fogok nekik. Mondhatni megelőzöm a bajt. Ez persze egyéni. Én tudom, milyen étel laktat annyira, hogy képtelen legyek túlenni magam belőle s mivel szállok el. Mikor érdemes ennem s mikor nem. Bizonyos minimális önuralom azért van, tudás, egészségtudatosság, amik segítenek, bármennyire rebellis hedonista is legyek épp, akit nem érdekel semmi. Egy jó étrendet, jó szabályokat meg tud szokni az ember s gyenge pillanataiban is kevésbé érzi, hogy ki kell belőle törnie.

Válts életmódot, de ne túl durván, hogy azt érezd, megfosztod magad valamitől. Azt sokunk nem bírná napokon túl... Találj pár jó szabályt, amit magad választasz, tudva, hogy segít és amit nem tűnik nehéznek betartani. S tartsd be. Ha pedig megszeged, térj vissza simán, ne rohanj el kétségbeesetten a legrosszabb irányba, mint ilyenkor sokan. Nézz rá a gyermekedre, tudod, hogy jobb életmódú s egészségesebb anyára van szüksége... S te magad is jobbat érdemelsz. Ez nem elég motiváció? (Bár nem mindig elég a motiváció, ez is tapasztalat. De valamit csak ér.)

2017. jan. 3. 15:45
 13/15 anonim ***** válasza:
En a helyedben egy terapeutat is felkeresnek. Elöfordulhat, hogy valami elnyomott problemat orvosolsz az evessel ("addig legalabb boldog vagyok") es ilyenkor sajnos lehet keves lesz a szimpla akaraterö.
2017. jan. 3. 15:48
 14/15 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, erre volt szükségem, hogy elmondhassam ezt valakinek, mert a férjemmel nem beszelek erről. Igazából senkivel sem. Nekem nem orvosra volt szükségem, hanem Rátok. Azt hiszem menni fog, nagyon oda fogok figyelni, mert a lányomra gondolok majd minden egyes evési rohamom előtt, és érte képes leszek rá, mert most tudom, hogy jó úton haladok afelé, hogy egy elhízott, lusta anya legyek. De meg fogok tenni mindent Érte. Ma már nem ültem le a kanapéra, hogy teletomjem magam minden sz*rral, egész nap takaritottam, mostam, főztem, nem fogom hagyni hogy legyőzzön a lustaság. Igazán jól esik, hogy igy ismeretlenül is próbáltok segiteni nekem, őszintén szólva arra számítottam, hogy sok negativ, bántó választ fogok kapni. De nagyon kellemesen csalódtam! Mégegyszer hadd köszönjem meg, hogy ennyien írtatok. Szép napot mindenkinek, mentek a zöld kezek! <3
2017. jan. 4. 12:43
 15/15 anonim ***** válasza:
Hát őszintén örülök, ha ez máris segített neked :) Ügyes vagy, csak így tovább, hajrá! mompower :) ;)
2017. jan. 4. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!