Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kényszeres evő lennék?

Kényszeres evő lennék?

Figyelt kérdés
Sziasztok, olyan bajban vagyok, hogy állandóan zabálok. 1 éves a lányom, itthon vagyok vele, de örökös evési kényszerem van. Mindent megeszek amit csak találok, főleg ha alszik. Bekapcsolom a tévét, és közben zabálok. Abba kellene hagynom ezt, mert 93 kg vagyok, és terhesség előtt meg 70 körűl voltam. Minden nap elhatározom magam, hogy befejezem ezt, de egyszerűen nem birom ki hogy ne egyek. Van hogy elkezdek diétázni, odafigyelni, de kb 2 napig birom. Ezt fejben kéne eldönteni igaz? Vagy mit tegyek, hogy ne gondoljak az evésre a nap 24 órájában. (van hogy éjjel is felkelek és eszem). Nekem segitségre van szükségem, ugye? :( Vagy egyszerűen csak gyenge vagyok?
2017. jan. 3. 10:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%

Nem vagyok a téma szakértője, de egy átlagos ember is megpróbálhat válaszolni, most én is ezt fogom.:)

Elsőként, látod, hogy ez probléma, ez mindenképp jó pont. Igazából, a kérdés egy részét meg is válaszoltad, sajnos – vagy nem sajnos – minden, de minden fejben dől el.

Én a helyedben segítségért fordulnék, elsőként kikérdezném az orvost. Viszont nem vagyok te.

Kezdjük ott, hogy bármit megeszel, ami a hűtőben van. Nem tudsz diétázni, képtelen vagy rá. Apró lépésekkel kell haladod, cseréld fel a hűtő tartalmát, és nyugodtan rágcsálj tovább. Egyél salátát, répát, bármilyen zöldséget. Mivel sokat eszel, rengeteg szénhidrátot viszel be, a többszörösét annak, amit kell. Ha képtelen vagy mélyvízbe ugrani és egyből csökkenteni a kalóriáid számát tudatosan, akkor másként is lehet. Nem mindegy, hogy csokival tömöd magad egész nap, vagy salátával, a kalóriaszám akkor is csökkenni fog, ha „zabálsz”. Egyébként ha az ételek minőségén változtatsz, megválogatod őket, valószínű, hogy a falási roham csökkenni fog. Az egyszerű szénhidrátok bevitelével a hasnyálmirigy több inzulint termel, és hirtelen nyersz energiát, de csak rövid időre. Aztán majd a megemelkedett vércukorszint gyorsan is esik le, ennek mi az eredménye? Éhes vagy! Sok egyszerű szénhidrát = állandó vércukorszint ugrálás = állandó éhség. Ha jót szeretnél magadnak, utánanézel a gyors és lassú felszívódású ételeknek.:)

Igyál vizet. Sokat! Napi 3-4 l. Ha nem vagy szomjas nem érdekli a szervezetedet, vegyél erőt magadon, gyűrd le! Gyorsítod az anyagcseréd. Ez mindenképp jó, főleg ha sok sz.rt eszel, és állandóan.

Harmadik lépés. Sokat eszel? Oké. Hát mozogjál! Írtad, hogy a kislányod alszik, te közben tévézel. Van időd, használd ki. Abban a fránya tévében tornagyakorlatokat nézz, amik segítenek. Sokat eszel, ezért nem kellene tovább híznod, ez fontos. Mert aztán a végén cukorbetegség lesz, stb. Égesd a nyomi kalóriákat. Ha már ráveszed magad a tornára, az hatalmas pont! Ha nem, lusta disznó vagy. Ezen csak te változtathatsz. Ha tornázol, ne félj, nem tudsz közbe zabálni, és már nem eszel egész nap!:)

Új év, új indok változtatni. Sok sikert!:)

U.i: nem vagyok orvos, tehát ezt a választ sem kell úgy kezelni, viszont amiket írtam önmagukban sem ártanak! Hidd el, a segítség beszélt belőlem. Bocsi, hogy hosszú lett!

2017. jan. 3. 11:32
 2/15 anonim ***** válasza:
87%

Hát ez elég durva :( Az még hagyján, hogy napközben unalmadban eszel, de hogy még éjszaka is képes vagy felkelni enni, az azért durva.

Sajnos tényleg komolyan el kéne gondolkodnod azon, hogy mennyire fontos neked a saját egészséged, sőt, gondolj a kislányodra! Neki milyen lesz azt látni, hogy anya akkora, mint egy cet? Nem fogsz tudni vele nagyokat játszani, mert fél perc alatt légszomjad lesz, arról nem is beszélve, hogy milyen súlyos betegségek előszobájában vagy már most is. Gondolom szeretnéd látni felnőni a gyermeked...

Ha ilyen ütemben haladsz tovább, pillanatok alatt olyan túlsúlyod lesz, ami már tényleg a brutál kategóriába tartozik.

Úgy gondolom, hogy most még nem késő változtatni, mielőtt még elkezdenek kialakulni a súlyos elhízással járó visszafordíthatatlan betegségek, úgyhogy ha nem sikerül az önkontroll, akkor keress fel szakembert, mert ez nem játék!

Sok sikert és kitartást kívánok neked.

2017. jan. 3. 11:32
 3/15 anonim ***** válasza:

Ha szoptatsz még, akkor gondolkodj el az elhagyásán. Nagyon sokan nem tudnak addig lefogyni, mert éhesek. Ha nem is hagyod el, akkor se kell már azzal foglalkoznod, hogy esetleg a tej rovására megy a tornázás, nyugodtan kezdj neki.

Táplálkozás terén én is elsősorban a fokozatos minőségi cserét javasolnám. Nyugodtan ülj neki egy hatalmas adag sültcsirke, saláta, kis köret kombónak, de a nasit próbáld csökkenteni. Ha rendesen jól laksz egészséges kajával, akkor könnyebb magadnak is megmondani, hogy még ráér az a csokiskeksz.

Nekem nagyon sokat segít a sport és az elegendő alvás, evés helyett feküdj le időben.

Van még néhány trükk, ami nem biztos, hogy mindenkinek működik, ezt egyénileg ki kell tapasztalnod. Pl nekem ilyen a székelykáposzta, imádom, elképesztő mennyiséget meg tudok enni belőle és nagyon jól lakat. Aztán utána két napig rossz a gyomrom, picit fáj, de inkább nagyon teli vagyok, na ekkor nem eszem. Minden alkalommal fogyok tőle néhány dekát és nem hiszem, hogy nagyon egészségtelen lenne. A másik trükköm a mák, azt is valahogy nem jól emésztem és a vége súlycsökkenés. Valamint a xillit is jó alternatíva, finom, kb harmadannyi kalóriát tartalma, mint a cukor és ez is enyhe hasi rosszérzést okoz. Szóval beeszel sütiből, aztán utána nem kajálsz.

Persze ezek nem az egészséges életmód alapkövei, az a sok zöldség, rost, hús, kevés szénhidrát, az is lassú felszívódású, sport lenne. De szerintem ezt te is tudod csak a meló helyett a csodára vársz. Nincsen csoda diéta, ne is kezdj bele ilyenekbe. Azokat a vékony nőknek találták ki akik a karácsonykor felszedett két kg-tól akarnak megszabadulni, nem 15-30 kg súlyfeleslegre.

És persze nézesd meg az inzulin szintedet, ilyen súlyal biztos nem stimmel, főleg ha hasra hízol. De ez nem feltétlenül ok, inkább az életmódód következménye lesz.

2017. jan. 3. 12:57
 4/15 anonim ***** válasza:
Még valami, mérd mindennap reggel a súlyodat,vezess grafikont róla. A tévhitekkel ellentétben túlsúlyosként jót tesz, ha tudod követni a tested változásait. Ha jól sikerül a nap, akkor kb 0,1 kg-ot csökken naponta, lehet, hogy eleinte akár kicsi többet is. Ez nagyon motiváló tud lenni, ugyanakkor, ha nem sikerül és feljebb megy, akkor sincs minden veszve, mert csak egy napot kell javítani és nem egy hét múlva látod, hogy megint híztál egy kilót.
2017. jan. 3. 13:06
 5/15 anonim ***** válasza:

Első vagyok.:)

Az utolsó válaszoló válaszához csak annyit tennék hozzá, hogyha grafikont vezetsz (nem értek vele egyet de attól még lehet igaza) akkor vigyázz vele, csakis akkor érdemes a súlyod papíron vezetése,ha a folyadékbevitel tényleg megvan minimum 3 l tiszta víz, különben össze-vissza felvizesedsz és megkavar a téves kiló.:) Ha rendesen iszol, akkor az első 1-2 hétben sok víz is lemegy rólad:)

2017. jan. 3. 13:23
 6/15 anonim ***** válasza:
47%

Igen, segítség kell. Először is szedj krómot ÉS menj el vércukorszűrésre. A cukrosok népi neve nem véletlenül bélpoklos ...

Ha az ok, akkor pszichológus. Semmi gond, egy ekkora hormonális változás, mint a szülés, terhesség, szoptatás, jól összezavarja az embert, ez is egyfajta normális reakció.

Pszi van tb-re is, ez sem lehet gond. Fel a fejjel! A probléma felismerése már fél siker.

2017. jan. 3. 13:31
 7/15 anonim ***** válasza:
47%
Ja, és a "minden fejben dől el" nem azt jelenti, hogy minden akaraterő kérdése csak. Az pusztán annyit jelent, hogy a agy irányít mindent. És mi nem tudjuk mindig irányítani az agyat.
2017. jan. 3. 13:33
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsésebb lett volna úgy fogalmaznom, hogy nekem működik a grafikon vezetés és olvastam már erre irányuló tudományos cikket, hogy sok más embernek is. És igaza van az előttem szólónak, a víz nagyon meg tudja kavarni, ha sósat eszek másnap akár 2 kg-mal is több vagyok, de ez néhány nap alatt normalizálódik, és hamar rájön az ember.
2017. jan. 3. 13:35
 9/15 A kérdező kommentje:
Huuuu mennyi hasznos választ kaptam, annyira köszönöm! A legszebb az egészben, hogy tudom mit kellene tennem, de nem teszek érte kb semmit. Egyszerűen nem birok. Ez nagyon furcsa mert pár évvel ezelőtt 20 kg-t lefogytam, egyszerűen helyes táplálkozással, mozgással. Most nem tudom mi történik velem. Nem szoptatok, a hormonok meg nem tombolnak bennem már szerintem... Egyszerűen egy lusta disznó vagyok és tudom magamról. Néha undorodom is magamtól. Valahogy össze kellene szednem magam, és most adtatok egy kis erőt, mert belegondoltam, hogy pár év és a gyerekemet felemelni nem tudom. Mégegyszer köszönöm nektek, hogy elolvastátok a hisztimet, és hogy irtatok, tényleg sokat segitett, mert erről nem beszéltem még soha senkivel! Jó volt kiirni magamból, és megpróbálok tenni valamit, mielőtt túl késő lenne!
2017. jan. 3. 13:56
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
A krómot tényleg kipróbálhatnád, főleg, ha az édességet kívánod nagyon. Az első válasz nagyon hasznos!
2017. jan. 3. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!