Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek ez még belefér?

Szerintetek ez még belefér?

Figyelt kérdés
Ugye most volt a karácsony, ettem rengeteget, meg előtte is kicsit elengedtem magam. Nemrég fogytam kb 5-6 kg-t életmódváltással. És most hogy vége a karácsonynak elhatároztam, hogy visszafogom magam és visszatérek a régi életmódomhoz, de látva a rengeteg megmaradt sütit, finom kajákat egyszerűen nem sikerül. Reggel még minden jól ment, megettem a reggeli zabkásámat, aztán megláttam a zserbós dobozt és megettem belőle egyet. Aztán mondom, ez nem árt meg és mégegyet. Ezután mégegyet. Utána már ettem a mézesből és a szaloncukorból is. Egész nap csak ilyeneket ettem, jártam rá folyton a sütis dobozokra. Tegnap is ugyanez volt, egyszerűen képtelen voltam megállni.:/ Szerintetek hogyha úgy csinálom, hogy most még amíg van kísértés nem vonom meg magamtól ezeket a finomságokat (eddig szerintem azért nem tudtam megállni, mert megvontam magamtól és úgy álltam hozzá hogy nem szabad, ezért "csábultam el") és jövőtől tényleg belehúzok az edzésbe, és rendesen fogok kajálni. Apa megígérte, hogy nem lesz jövőre itthon semmi csoki, süti, keksz stb.,vagy ha lesz is akkor elrejtve. Ez menne, egyszer már sikerült, ugye lefogytam kb 5-6 kg-t. Az ünnepek alatt kb 0,5-1 kg jött fel, ami nem is olyan vészes, mert 167cm/51 kg vagyok így. Szóval a kérdésem az lenne, hogy szerintetek belefér-e még az, hogy az évben nem folytatom még az egészséges étkezést, hanem eszem sütiket is, nyílván azért ésszel. A sportot is hanyagolom már idén, sérülés miatt egész decemberben hanyagolnom kell.
2016. dec. 28. 16:10
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja igen és 17/L.
2016. dec. 28. 16:19
 2/3 anonim ***** válasza:

51 kiló? Huhh, én tömegelnék. Ahhoz úgyis kalóriatöbblet kell :) Persze most nem tudsz edzeni, de később lehet.

Jó lenne, ha valami minimális önfegyelemre szert tennél a sütik körül, bár sok erkölcsi alapom nincs ezt mondanom, mert ugyan nekem van olyan, de évekig dolgoztam rajta és a fogyásom nagy része alatt is végig sütiket ettem (bár ebben szerintem semmi igazán rossz nincs) s amúgyis speckó diétám van, ami elég feleslegessé teszi az önfegyelmet. Tudom, milyen az, amikor csábítanak a sütik. De nem elég abból néhány nap? Nekem 1-2 szokott lenni.

Lehet, hogy a fogyásodkor túl kevés édességet ettél magadhoz képest s ezért nem tudsz leállni, ki tudja?

Neked kell tudnod, mi fér bele. Felőlem 2 évig is sütizhetsz, főleg, hogy velem ellentétben neked nemigen kell fogynod, sőt.

Ha lelkileg könnyebb, ha nem idegesíted magad, mikor úgyse megy, akkor hagyhatsz szünetet, de ezt neked kell eldöntened.

2016. dec. 28. 19:13
 3/3 anonim ***** válasza:

A súlyod teljesen rendben van, csodálkoznék, ha ebből fogynod kellene. Az egészséges táplálkozás és a későbbi sport viszont nagyon fontos.

A sütikkel én is pont így vagyok, ha van körülöttem, elég egyet megennem, és nehezen tudok leállni. Sokkal jobban megy, ha nem kerül elém, vagy ha egyet sem eszem, van, amikor sikerül. A "csak egyet" nem megy nekem, abból tuti több lesz. Az "egyet sem" már jobban működik, reggel eldöntöm, hogy most ilyen nap lesz, és ha eszembe jutna megenni egy sütit, gyorsan bekapok pár aszalt gyümölcsöt vagy diót.

2016. dec. 28. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!