Ennyi cukor belefér diéta alatt? Teljesen elbizonytalanodtam.
reggelire egy natur joghurtot eszem abban van kb 5g cukor illetve teszek bele egy marék műzlit is. (Nem ilyen csokoládés meg mindenféle csodákat hanem rendes műzlit, aszalt gyümölcs gabona.. De az is tartalmaz minimális cukrot.)
Illetve a salátát szoktam enni csirkemellel és használok hozzá öntetet. (Nem nyakonborítom az egészet hanem nagyjából 2 evőkanálnyit szoktam rátenni. Ezeken kívül nem viszek be más cukrot a szervezetembe vizet iszom üres teát stb..
Mégis az lenne a kérdésem, hogy ez még így is túl sok cukor lenne?
Hacsak nem üldözöd a cukrot a diétád miatt extrém erősen, szerintem ne foglalkozz ilyen apróságokkal. Pár gramm cukor, főleg, ha nem répacukor, hanem gyümölcsbeli, igazán nem vészes. Kemény szénhidrátmegszorításnál vagy ha az ember érzékeny rá, akkor számít, de a fogyásba szerintem extrém keveseknél kavar be ilyen minimális cukor.
Én még ketogén diétában sem aggódom a csemege uborka 1-2 gramm cukra miatt, persze örülnék, ha nem lenne benne, de még mindig jobb, mint az édesítőszerek zöme. Nagy kedvencem, ez van. Egyszer majd megtanulok savanyítani, de még a mustárom se elég finom (a dijoniban sincs cukor, de nem is szeretem). De... Nem a fogyás miatt kerülöm a cukrot ilyen nagy erőkkel, ahhoz pont semmi köze.
Előző, sokkal jobb lenne a közérzetem 3 kan'l zsírtól, minty 3 kanál cukortól... Nagyvonalakban persze egyetértek. Inzulin növelése ideoda, a kalória a döntő, ez van. Egyesek úgy néznek bizonyos ételekre, mintha mágikusan megakadályoznák a fogyást. Vagy az időpontokra vagy a nagy étkezésekre. Pedig éjféli nagy csokitortaevésekkel is le lehet fogyni, ha az ember igazán akarja s összehozza a deficitet. Sokunknak nem ez az ideális (nekem az időpont a gond, a sok és a csokitorta pöpec, csak én csináljam, hogy ne legyen benne jóformán semmi szénhidrát. az szuperül laktat és jó összetételű, a zöldséget beviszem máskor... de eltértem), ezért célszerű megtalálni a legkényelmesebb, legjobb, legegészségesebb testreszabott módszert. De csak mert a fogyókúrás elvekkel szembemegyünk, még lazán fogyhatunk. Egyeseknek muszáj is szembemenni velük, különben esélyük sincs. Különbözőek vagyunk.
De itt? Pár gramm cukor. Szinte mindenki eszik pár gramm cukrot, nagyon keményen kell kerülni, hogy ne (én meg tudom tenni, de csak ettől nem fogyok jobban).
A zsíros étkezés is jelenthet nagy mennyiségű ételt naponta (nyilván nem tömény zsírból, de eleve ki eszik tömény zsírt?), nincs ezzel semmi gond. Akinek térfogat kell, megoldhatja így is. A jóllakásban nekem egyáltalán nem számít, hogy kicsi vagy tízszer akkora a mennyiség s ez szerintem így logikus, energiára van szükségünk, nem térfogatra. Ha térfogat kellene, jóllaknánk a víztől is. Vagy a salátától. Egyes misztikus lényeknek állítólag megy is, de a semmi is hatásos, ha jó az ember önszuggesztiója, elnézve a kemény koplalással pukkadásig lakott kérdezőket.
Igen, a zsír töményebb. S laktatóbb. Nagyon hasznos, nem kell folyton ennünk az energia biztosításához akkor sem, ha aktívak vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!