Hogyan tudnék lefogyni 5 kilót?
Sosem voltam az a nagyon meghízós fajta, nem törődtem azzal, mit eszem, de valahogy az utóbbi pár hónapban feljött rám 5 kiló, amit a BMI még teljesen normálisnak tart, de én nem érzem jól magam a bőrömben.
167 centihez 57 kiló vagyok, eddig 50-52 voltam.
Valamiért ha fel is jött rám valami, nem foglalkoztam vele, majd vizsgaidőszakban úgy is le"stresszelem". Most is van vizsgaidőszak, de ez a túlizgulásom valahogy elmúlt. Képes voltam államvizsgán (fél éve) 48-ra lefogyni.
Alapvetően nagyon igénylem a szénhidrátot, mert refluxos vagyok, reggel azonnal eszem egy kis valamit (fél kifli pl.). Sajnos gyógyszerek nem használnak, bármi, amit az orvos felír, így szénhidráttal tudom csillapítani (végül műtét mellett döntöttem, de ez lényegtelen). gyümölcsöt aligha tudok enni, max banán meg ilyenek, de alma, narancs, szőlő ezektől majdhogynem a látványától is rosszul vagyok, akármennyire is finomak, nem bírja a gyomrom a savasságuk miatt. Sokszor random függőleges helyzetben kijön belőlem az étel...
Viszont nem értem, hogy jött fel ez most rám. Nagyon rendszertelenül étkezem, van, hogy egész nap elvagyok egy szendviccsel, de pl ciklusban éjjel-nappal eszem, de eddig ez nem okozott változást.
Inni az utóbbi 1 hónapban rendszeresen megiszom 1,5 litert.
Jelenleg talpi kötőszöveti gyulladásom van, így a futás kizárt.
Régebben edzettem itthon hónapokig rendszeresen, de ma már az is plusz fájdalom, hogy hányingerem van tőle (reflux ismét).
A sok magyarázkodástól függetlenül, szívesen megfogadom a tanácsotokat.
22/L
Edd ugyanazt, mint eddig, csak kb. az eddigi mennyiség 85%-át. (Szóval kevesebbet.)
És mozogj mellé heti 3 órával többet, mint eddig. Nem muszáj futni, bármi mást lehet, amit bír a lábad.
Ha ez nem működik, a helyedben elmennék egy dietetikushoz, aki személyre szabottan ad étrendet, és neki elmondhatod, hogy miket nem bírsz megenni.
Amúgy azzal fogja kezdeni, hogy a súlyod éppen pont tökéletes.
Írtad, hogy már államvizsgáztál, tehát legalább 21 elmúltál. Tudomásul kell venni, hogy már nem gyerek vagy, nem lehet gyerek testalkatod 48 kilóval, mert az meg pont nem normális. (Ja, látom is, hogy 22 vagy...)
szerintem is rendben van a magasságodhoz a súlyod.
Ha régebben edzettél akkor meg van a válasz arra hogy miért/hogyan jött fel rád az a plusz kilo.
és te is abban a korban értél hogy nem vagy már tini,és többet kell tenni hogy feszesebb,formásabb legyél.
Elgondolkodhatnál az étrendeden. A reflux és a gyulladás már elég intő jel.
Nagyon igényled a szénhidrátot? Kiflit? Hát persze. A búzalisztből készült ételek és a cukor pont hozzájárul a reflux fennmaradásához, de egyeseknél még a tejtermékek is. A gyógyszer azért nem segít, mert csak tüneti kezelést biztosít, meggyógyulni nem fogsz tőle.
Kezdj el mielőbb probiotikumot szedni, és igyál gyömbérteát minden nap.
Talpi szöveti gyulladás meterhelésre alakul ki. Megszűnik magától, semmi köze az étkezéshez, csak a sporthoz kapcsolódóan írtam.
Tejterméket viszonylak ritkán eszem, mert laktózérzékeny vagyok, refluxot műtéttel megcsináltatom, csak az esetleges gyümölcsfogyasztási tanácsokra írtam.
Milyen kenyeret lenne érdemes ennem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!