Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért hiszik az emberek, hogy...

Miért hiszik az emberek, hogy a koplalás jó meg sport nélkül szép testük lesz?

Figyelt kérdés

Nem értem az embereket, főleg a tiniket. Az internet előtti világban azzal etették az embert amivel nem szégyellték a "fogyásguruk", de a mai világban már annyi hasznos és értelmes tanács van a neten, miért hiszik még mindig az emberek, hogy a koplalás a megoldás? Beírod, hogy kalória és normális makrószámítós cikkek jönnek fel, amik értelmes dolgokat írnak. Mindenhol még a szenny női magazinos oldalakon is írják, hogy ne egyél 1200 kcal alatt. Itt mégis napról napra 100 olyan kérdés jelenik meg, hogy napi 600 kcalt eszek így fogyhatok? Meg sport nélkül lehet fogyni? Önigazolást keresnek, mert lusták?

Igazán nem értem. Főleg az Y-Z generáció hogy nem keres a neten utána valaminek, hanem itt vár választ olyanokra amit mindenütt írnak, hogy nem jó.

2016. dec. 14. 10:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A sportos testalkatnál semmi sem jobb. ;)

A gyúrós pitsákat meg hagyjuk, az egyrészt nem sport, másrészt nem egészséges. És tényleg ronda, mert elmebeteg módon ölik magukat azzal, hogy minél kevesebb legyen a testzsírszázalék... Végülis nem kell a zsír, hogy védjen, életet adjon... Ja de. :D

2016. dec. 14. 21:12
 12/15 A kérdező kommentje:

Lusták én ezt értem és bár sose próbáltam de mások szenvedését látva koplalni sokkal sokkal nagyobb melónak tűnik mint kisütni egy csirkemellet némi rizzsel. Szenvednek és szenved a testük is közbe, és nem értem ez hogy nem aggasztja őket.

A szenny nőilapokról meg annyit, hogy már azoknak a nagy része is rájött, hogy a kulcs az "életmódváltás" és ezt hangoztatják kb mindenütt, már egyre kevesebb a koplalás meg az egyél minél kevesebbet. Ha kb 5 oldalt elolvasol már azért képet kapsz arról, hogy enni azért kéne, különben nem fogsz funkcionálni.

Nem azt mondom, hogy minden ilyen oldal nagy életigazságokat ír, meg minden dietetikusnak feltétel nélkül hinni kell. És nyilván nincs olyan ember aki tökéletesen ért a táplálkozáshoz, de én a nagy extremitásokat nem értem, koplalni nem egyszerű és mindenki tudja hogy rossz mert ezt azért megtanították, meg látod az éhező/nélkülöző embreken, hogy ez nem jó.

2016. dec. 15. 10:11
 13/15 anonim ***** válasza:

Márpedig naturálban még csak igazán izmos se lesz egy nő... A nőiesség bőveg megmarad, sőt, szerintem egy normális, hullámos alakú kar sokkal nőiesebb, mint egy spagetti vagy egy hurka.

A férfiasodáshoz kokszolni kell erősen...

Persze vannak fura ízlésű emberek, de emiatt ne legyen már gyenge izomzatú és vézna az ember lánya.

2016. dec. 15. 10:28
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem tanították meg, hogy koplalni rossz...

Azt megértem, hogy neked koplalni nehéz, nekem is. Ha napi 1 kilót fogynék zsírból tőle, akkor se csinálnám, azt hiszem :D Kellemetlen, félteném az egészségem... De - egyszerű. Azt nem mondhatod, hogy nem. S akinek fogalma sincs, hogy egyen vagy kétségbeesett, annak nem kell gondolkodnia, nem eszik és kész. Hogy ezzel mit ér el, az változó és más lapra tartozik. De ennyire nem gondolnak bele. Az ember lusta s gyorsan akar eredményt, nem keresgél az információ kaotikus tengerében s nem akar türelmesen, tartósan küzdeni, még ha te és én látjuk is, hogy úgyis a tartós életmódváltás a kulcs s nem is kell rosszul éreznünk magunkat közben... Azért ez munka, kifejleszteni egy számunkra jó életmódot, pláne, ha fogyni is akarunk.

S tuti van, aki azt reméli, hogy most gyorsan leszenvedi a kilókat, aztán jön a dínomdánom újra. Ami pont koplaláskor nem működik, máskor se, de koplalás után kisebb a kalóriakeret, mint normál fogyás után, nagyon sokáig nagyon oda kell figyelni s egy túlzott vékonyságot még így se igen tart meg.

Apropó túlzott vékonyság. Gondolom, akkor is előkerülhet a koplalás, amikor valaki túlságosan le akar fogyni. Elég nehéz lehet alámenni a normális szintnek, kevés mozgással pedig eleve csak a kemény koplalás ad deficitet kis súlynál... Gondolom, az ilyen esetekben is előkerül ez. Ami persze elég szomorú.

2016. dec. 15. 10:34
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem mindenki akar izmos lenni

Én pl nagyon vékony vagyok, izom max a hasomon van egy kicsi, és szeretem, ahogy kinézek

2016. dec. 15. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!