Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Anorexia vagy rendes fogyókúra?

Anorexia vagy rendes fogyókúra?

Figyelt kérdés
Ha a normális diétával nem sikerült fogynom,de mikor beteg lettem és semmit nem ettem akkor pedig fogytam. Ha anorexiába kezdek is minimálisan eszem az jó lehet? Utánna elkezdenék normálisan enni és formásodni

2016. dec. 12. 18:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz "anorexiába kezdeni" kicsi lány... Ha már ilyen gondolataid vannak, akkor már el van baszódva valami a fejedben. A nem evéssel csak belassítod az anyagcserédet, utána a normális diétától is hízni fogsz eleinte. :'D
2016. dec. 12. 19:02
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Persze... Mire elkezdenél normálisan enni, addigra már 100 kilósnak látnád magad bármilyen testsúllyal, naponta ötször mérnéd a súlyodat és lelkiismeretfurdalásod lenne, ha megennél egy szál ropit. Az egyéb kellemetlen tünetekről nem is beszélve (depresszió, hajhullás, fogak romlása, emésztési problémák stb.). Ne akard ezt. Ha nem sikerült eddig fogynod, nem volt jó az étrended és nem mozogtál eleget.
2016. dec. 12. 19:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva kiráz a hideg a mai tinilányok egy részétől. Fogyni akaráskor hánytatás és anorexia jut eszükbe.

Az anorexia egy mentális betegség, elvileg nem elhatározásból lesz az az ember, bár biztos sokat segít, ha valaki anorexiás akar lenni s úgy él... Anorexiára való hajlam nélkül eleve nehezen akar az ember ilyen butaságot.

A fenének kell direkt rombolni az egyetlen testeteket, ahelyett, hogy megbecsülnétek s örülnétek, hogy működik.

Normális diétával igenis lehet fogyni. Jó étrend ÉS kalóriadeficit, némi mozgás sem árt. Ha kicsi a kalóriaigény, nem tudsz koplalás nélkül tempósan fogyni.

A koplalástól nyilván fogy az ember, de ez fenntarthatatlan (illetve van, akinek sok évig megy, nyilván nem nulla, csak kevés evéssel, de egyre jobban kikészíti a szervezetét, az anyagcsere pedig már napok után belassul) s az elején úgyis vízből és salakanyagból mennek le kilók.

Legyetek reálisak s amúgyis váltsatok életmódot. Nincs könnyű út. Az anorexia főleg nem az, testi-lelki-szellemi nyomor, amiből nehéz kijutni.

Ha keményen koplalsz, az még nem anorexia, de az se jó. A maximum, amit megtehetsz, de azt sem ajánlom s ha gyerek vagy, akkor főleg nem, hogy nagyobb deficitet tartasz, mint amit célszerű. Sokan megteszik, de inkább csak nagy feleslegnél, mert különben alig marad tápanyag. S ez is rövid ideig tart és kockázatos is (a már említett anyagcsere-lassulás, ugye, fokozott izombontás).

Nem tudom, miért akarnál ilyet.

2016. dec. 12. 20:13
 4/6 A kérdező kommentje:
Miért akarok? Azért mert ronda,dagadt vagyok.
2016. dec. 12. 21:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Csak kíváncsiságból

Hány cm és hány kg vagy?

2016. dec. 18. 19:33
 6/6 A kérdező kommentje:
168 cm és 74 kg
2017. jan. 4. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!