"Pénz nélkül" lehet egészségesen étkezni?
De lehet.
Sőt, még spórolni is lehet vele.
Ha pl. valaki sok üdítőt, nassolni valót, gyors kaját fogyaszt, és ezeket elhagyja, akkor máris spórolt.
Otthon főzni előre pár napra, sokkal gazdaságosabb, mint bekapni itt-ott egy pizzát, egy hamburgert, egy gyrost.
Csak előre meg kell tervezi, hogy mikor, mit fogsz enni. Nem kell csak úgy enni, mert kívánja a szemed a sütit, a habos kakaót, az akármit. Mert ahogy az ember megy a városban, mindig lát valamit, amit megenne.
Nem kell otthonra televásárolni a szekrényt kekszekkel, csokikkal, chipsekkel. Mert ha már ott van, akkor nehéz ellenállni.
Csapvíz is olcsóbb, mint a mindenféle üdítők.
"Ha pl. valaki sok üdítőt, nassolni valót, gyors kaját fogyaszt, és ezeket elhagyja, akkor máris spórolt. "
És ha eddig sem fogyasztott ilyeneket?
Nos, én kb. napi 1000 forintot költök, bárhogyan is eszem (volt pár variáció az évek folyamán). 500-ból is ki tudnék jönni, ha kell, szerintem egészségesen, de az már nagyon-nagyon aszkéta lenne. 1000 az laza, szeretem a hasam és vannak speckó, drága dolgaim, amiket viszont nem nyakra-főre használok s nem rostból és tojásfehérjéből készült "zsemlével" s konjaclisztes pudinggal próbálok jóllakni... :D De pl. minőségi kakaó rengeteg fogy nálunk s rengeteg édesség is, ami azért drágább valamivel, mint a tojás zöldséggel vagy rizzsel... Mivel sima liszt és répacukor nálunk kizárt. De az olcsó, kalóriadús elemek segítenek s nem a legdrágább cuccokat használom lisztnek, az felesleges is. Ennél egyszerűbben is lehet élni, pedig én sem bonyolítom el.
A fehérje szokott lenni a drágább elem (de abból nem kell olyan rengeteg s aki nem a legsoványabb forrásokra fókuszál, annak olcsóbban is mehet, bár attól függ, hol húzza meg a minőségi határt), a sima kalória igen olcsón megvan s elég változatos étrenddel a különféle tápanyagok bevitele sem vészes s nem kerül nagyon sokba..
"Akkor mitől hízott meg? :D"
Például krumplitól, kenyértől, tésztától? Olcsó, rossz minőségű ételektől? Vagy jó minőségű, de sok ételtől? Vagy mert stresszevők? Mert az étellel kompenzálnak? Mert függőségben szenvednek? Hosszan sorolhatnám még.
Meglehet oldani tisztességes összegből az egészséges étkezést.
Nekem megvannak a fix adataim,hogy miből mennyit eszek havonta.
Egy hónapra vígan kijövök 30 ezer ft-ból. (+-5000) és ebben MINDEN benne van!
Jól mondta az egyik hozzászóló, még spórolni is lehet vele. Le kell ülni,kiszámolni miből mennyi kell egy héten és csak azt kell megvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!