Egészségesen élni és étkezni. De mit jelent az?
Az orvos szerint egészséges életre és étkezésre kell áttérnem. Csak azt felejtette el közölni, hogy az mit is takar. Mindenki mást ír, mást mond.
Véleményeket várok! Köszönöm!
Azt jelenti hogy át kell térni a fehérjedús/rostdús étkezésre, különbséget kell tenni egyszerű (rossz) és összetett (jó) szénhidrátok között, illetve telített (rossz) és telítetlen (jó) zsírok között.
Pl.:
Fehér liszt, cukor egyszerű ch.
Teljes kiőrlésű liszt/zöldségek összetett(ebb) ch.
Sertéshús fehérjedús, azonban telített zsírt tartalmaz, ellenben a csirkemell nem véletlen tűnik száraznak, színtiszta fehérje, minimális zsiradék.
Vitaminok, ásványi anyagok, amiket nem gyümölcsből kell pótolni.
Egy cikk ezzel kapcs.: [link]
És a zsírbevitel, amire nagy szüksége van a szervezetnek, azonban nem mindegy h zsíros kenyérrel oldjuk e meg (telített) vagy halakkal, lenmagolajjal, illetve egyéb növényi olajokkal, ezek telítetlenek.
Nagyon szépen köszi!
Még annyi, hogy valaki tudna nekem egy listát linkelni, vagy írni, hogy mit egyek? Pl: túró, joghurt, hal, tojás, zöldség és gyümölcsök??
Jó vicc volt!
Nem kívánok még éhen pusztulni, de azért köszi! XD
Ez kibazsottul nem az a hálás válasz (bameg) amit most ide kellett volna böfögnöd. Felőlem éhen is pusztulhatsz, de rákos cukorbeteg zsírszörny is lehet, halál nem érdekel.
Én csak a kérdésedre linkeltem a választ. Zabálhatsz minden olcsó kommersz divatos sz.art, csak éhen ne pusztulj, nekem teljesen mindegy igazából, csak kérdeztél, feltételeztem érdemes vagy a normális segítségre. Nem nyertem, de nem baj, másokért még mindig megéri.
Ehetsz mindent, ami nem tartalmaz fehér lisztet és cukrot.
A tejtermékekkel nincs probléma ha nem vagy laktózérzékeny, a tejcukor összetett ch, lassan szívódik fel, vagyis a sovány tejtermékek mehetnek, illetve kemény sajtok, teljes kiőrlésű, rozsos, illetve magvas kenyerek/pékáruk, olajos magvak, tésztafélékből a teljes kiőrlésű, vagy durum, ez utóbbi is tökéletes, és megfizethető árkategória. Tojás, zöldségek minden mennyiségben, (kivéve magas ch tartalmű, mint pl kukorica, abból is a konzerv, nagyon cukros.) Savanyúság, barnarizs, zabpehely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!