Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen egyszerű zöldségköretek...

Milyen egyszerű zöldségköretekről tudtok?

Figyelt kérdés

A diétámhoz szeretnék zöldségköreteket készíteni, de nem szeretek főzéssel bíbelődni. Próbálkoztam a mirelit zöldségkeverékekkel, de nagyon nem ízlenek. A főzelékek elkészítéséhez nincs türelmem. A nyers salátakeverékek nem jók, mert meleg köret kéne. A mirelit rántott zöldségek meg drágák.


Szóval látjátok, nekem semmi se jó :D Tudtok még valamit javasolni esetleg?


2016. nov. 21. 21:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Meleg körethez azért valamennyire kell fözni az ételt.


De nagyon egyszerüen meg lehet oldani: ami zöldségeket szeretsz, azokat egyszerre vagy egyenként vagy csak párat egyszerre vagy sütöpapírra téve a sütöben megsütöd/megpárolod, vagy ugyanezt serpenyöben - egy-két adagnyi sült zöldség elkészítése ( a tisztításon kívül) kb 10 perc.

2016. nov. 21. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

[link]


Vegyél egy ilyet, egyben meg tudod csinálni benne a kajádat. Ne keveréket vegyél, hanem tisztán, önmagukban a különböző zöldségeket, akár nyers, akár mirelit formában, azt meg csak tudod, mit szeretsz. Padlizsán, cukkini pl. nagyon jól fűszerezhető, zöldbab, zöldborsó egy kis póréhagymával, zöldfűszerrel, zeller, retek, sárgarépa egy kevés frissen őrölt borssal, stb, stb. Gombát is kipróbálhatod, egy kis paradicsommal, húsos paprikával.

2016. nov. 21. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én azt csinálom, amit az első mond, ha van kedvem sütkérezni... Amúgy nyers zöldség és kész.

Nem lehet kész meleg ételed azonnal, munka nélkül...

De pl. a zsenge zöldborsónak nem is kell főzés, ha azt melegíted meg, az szinte azonnal megvan. Mert pl. a padlizsán már sokáig tart, bár ha csak berakod a sütőbe és később kiveszed, akkor munkád nincs sok vele, pucolni se kell, csak felvágni kockákra... Én a sült karfiolért vagyok oda, de az rengeteg idő volt, amíg nem volt robotgépem, amivel egészen fel tudom aprítani, mert úgy finomabb :) Utána a serpenyőben elég jól elvan, csak néha nézek rá. A káposzta tud még gyors lenni, ha a felső, vékony részeit használom. Pár perc alatt megsütöm, ráadásul a káposzta nagyon kevés zsiradékot igényel a tapasztalataim szerint.

A pároláshoz nem értek, olyat nem ennék. Nyers vagy zsíros legyen a zöldségem.

2016. nov. 21. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

+ gondolom eleve bolti élelmi"szerek"hez van szokva az ízlelésed, egy jódarabig nem fognak ízleni a párolt zöldségek... meg kell tanulnod szeretni az ízfokozók és fűszerek hiányát...

Egyébként én a grillezett zöldségeket, főleg a cikkínit, padlizsánt szeretem nagyon...

De amúgy ehetsz savanyúságot is.

2016. nov. 22. 06:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
parolt brokkoli. Egy kis vizet ala, megvarni mig megpuhul aztan kesz. Negyed ora.
2016. nov. 22. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is brokkolit karfiolt szoktam,vagy leves zöldséget,abban van még répa,zeller is.

Lepárolom,porciózom,aztán megy minden kajához.

A főzelékek felejtősek,szétfő bennük a zöldség.

Az elkészítésnél fontos,hogy a lehető legtöbb rost maradjon meg belőle,ezért jó párolni a főzés,vagy a főzelékbe rakás helyett.

2016. nov. 22. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!