Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Olcsó, egyszerű, hideg étrende...

Olcsó, egyszerű, hideg étrendet keresek?

Figyelt kérdés

Olyan diétás étrendet keresek, amellyel egész nap el tudok lenni a munkahelyemen. Sajnos 12 órát dolgozom egy boltban, nincs meghatározott szünet a kajálásra, akkor eszek, amikor akarok, viszont ha vevő van vagy áru, akkor halasztanom kell. Az itteni kaják drágák és kaloriadúsak(iszonyat nagy a fogyasztásom pénzben) , rendelni nem lehet, csak otthonról hozni. Viszont este már fáradt vagyok főzőcskézni, meg bent amúgy sincs mikró, amivel még tudnám melegíteni.

Szóval készételeket keresek, amiket lehetne itt bent rágcsálni, napi ötször kB, mindig egy kicsit, hogy ne legyen éhségérzetem. Mondjuk ilyen energiaszeletek, szendvicsek, akármik, amiket én mondjuk egy hétre előre megvennék, és csak behordanám a napi adagot. De lehet akár egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételek, ami másnap is ehető hidegen.

Sajnos számít az ár is, pont ezért kérek ötleteket, mert amiket láttam étrendeket a neten, azok legtöbbje igen drága bogyókat tartalmaz.

Konkrét márkát, ételeket, vagy ha van kidolgozva, akkor kész étrendeket is linkelhettek.

Előre is köszönöm a segítséget!

29/F

2016. nov. 5. 14:51
 1/7 anonim ***** válasza:
85%

Szia!

Ajánlom, hogy szerezz be zabot, nagyon olcsó, és rengeteg receptbe mehet. Pl:méz+zab+aszalt gyümölcs+valamilyen mag=otthoni energiagolyó/szelet

Vagy zab+víz(forralva)+gyümölcs+méz=zabkása. Hidegen is nagyon fini, bármivel feldobhatod, pl.fahéj, kakaó, stb.

Szerintem ha viszel görög joghurtot és gyümölcsöt, ott pedig beleteszed a gyümit a joghurtba, az is egy jó megoldás.

Lehet kapni energiaszeleteket fehérjeboltokban is, de akkor olcsóbb, ha Te veszel egy fehérjét, abból csinálsz shaket, fehérjeszeletet, fehérjepudingot,fehérjepalacsintát stb.(vannak fent a neten receptek)

2016. nov. 5. 14:59
 2/7 anonim ***** válasza:

"rendelni nem lehet"

Miért ne lehetne?

2016. nov. 5. 20:26
 3/7 anonim válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__atkins-dieta__8060..

Bocsi, csak ide 4-5 oldalt belinkeltem már, meg mellé szöveget. Értem hogy a lényeg a te kérdésedben az, hogy egyáltalán milyen ételeket tudnál enni, szóval...

Én nagyon sok ilyen "nem kell főzni, nem kell sütni" egyszerű kaját eszem, bár nem is túl változatosan.

2016. nov. 5. 23:11
 4/7 anonim válasza:

Lemaradt a vége:

Konzerv bab félék, kenyerek, zsemlékbe is bele lehet ömleszteni konzerv babot, hogyha ki van bélelve pl. jégsalátával(az a zacsis, olcsó cucc) Gyümölcsök, bár nincs túl nagy kalória tartalmuk, Sültkrumplit szoktam rengeteget enni, otthon megsütöd és viheted (bár a zsírtartalom miatt nem biztos hogy jó diétába), Mirelit részlegen találsz rengetegféle zöldségkeveréket ált. olcsón, főzöl hozzá rizst és 2-3 napig el is tud állni, Zabpehely minden mennyiségben, mikróban vízzel megcsinálod, vagy este beáztatod és sokáig eláll hűtőben(annyira nem sokáig, nézz utána) Mazsola, és hasonló aszalt cuccok mehetnek bele, én az aszalt gyümiket beáztatom estére, mert jobban ízlik így. Sima gyümölcsöt is pakolhatsz bele(reggel azért remélem van időd ilyenre, ez egy kicsit időigényesebb kaja, finom zabkását csinálni, de ha fontos a diéta + ne gyengülj le tőle, akkor érdemes.

Szóval összefolgaló:

-Zabkásás reggeli

-Nasinak gyümölcsök, de tényleg túl kevés a kalória tartalmuk, banánt enni folyton meg... ehh...

-Mirelit zöldség keverékek minden mennyiségben rizzsel

-Bab és egyéb hasonló konzervek. Hidegen is finom szerintem(+kenyér hozzá, mer na :))

Hüvelyeseket olcsóbb szárazon zacsiba venni, de sokáig tart megcsinálni. bocsi, de most nem nézek utánna hogy meddig áll el a hűtőben, de amúgy jó dolgok.

Igyál sok vizet, és ha van rá pénz, nyugodtan lehet szedni vitaminokat. Főleg ha ilyen keveset tervezel enni, sokat segítene. De, ne csak úgy random vegyél valami jól szét reklámozott bogyót. olvasd el a hátulját, olvass róla véleményeket stb.. :)

2016. nov. 5. 23:21
 5/7 anonim válasza:
Konzerveknek is olvasd a hátulját. A Guar gumi, és a Xantán meg ezek nem ételek :D. Ha már diéta, és kevés kaja, akkor a minősége legyen meg. vagy legalább ne legyen benne túl sok szemét.
2016. nov. 5. 23:25
 6/7 anonim ***** válasza:

A párom leggyorsabb hideg élelme a földimogyoró volt 12 órás éjszakázásban... Ez persze nem mindenkinek jön be, de van, akinek igen s kiegészítésre jó lehet másnak is.

Húst sütni lehet akár napokra előre (de persze húskészítményt is lehet használni, vannak jók), zabkása és rántotta igen hamar készíthető (bár egyes húsok kisütése is pár perc)... A rizsfőzés nálunk 2-3 naponta 1 perc munka, csak pár perc múlva, amikor szól az időzítő, kicsire kell venni, de utána elvan s a megfelelő időben le is áll. Rizs, a gyors kisütött valami, nyers zöldségek, ez remek ebéd (én a rizst kihagyom).

A hűtőmben vannak előre elkészített mazsola-dió bonbonok is (darált a dió és a mazsola is, az én darálóm megoldja mindkettőt)... De sütiket is lehet előre készíteni, már aki képes nem felenni mindet. Csak mert valami süti, szinte bármilyen lehet az összetétele, az enyémekben pl. szinte semmi szénhidrát nem szokott lenni, mert az nekem nem jó. Vannak nagyon jó szezámsütijeim, az a kálciumbevitelemnek se rossz :) Az egyik brutál tömény útiétel, a páromnak igen jó, a másik piskótaszerű és az én szálkásításomhoz illik. Zsírszegény étrendben egyik se jó, de azok fókuszálhatnak tojásfehérjére, fehérjeporra, gabonákra.

2016. nov. 6. 13:50
 7/7 anonim ***** válasza:
A zab nagyon jó rántottába s ez is igen gyors étel. Biztos vagyok benne, hogy szinte bármilyen arányban működik valakinek... Ez vonatkozik a kókuszos zabkására is. Kinek töredék mennyiségű kókusz kerül bele, kinek duplaannyi, mint a zab... Diéta és ízlés kérdése.
2016. nov. 6. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!