Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha fogyni szeretnék táplálék...

Ha fogyni szeretnék táplálék kiegészítésnek milyen magvakat ajánlotok?

Figyelt kérdés

2016. nov. 15. 23:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
28%

Semmilyet. Javarésze zsír, 100g mogyoró annyi mint 1,5 zacskó chips. Napi egyszem halolaj kapszula a vitaminhoz plusz az étkezésekkor bevitt természetesen jelenlévő zsír és a minimális, amit az étel elkészítéséhz használsz bőven elég.

Kivéve ha ketogén diétáról van szó, mert akkor tökmás a helyzet, de gondolom nem...

2016. nov. 16. 00:35
 2/16 anonim ***** válasza:
54%
A zsír kell. Diéta alatt is!!!
2016. nov. 16. 00:52
 3/16 A kérdező kommentje:
Tényleg nem,most hallok róla elöszőr. Igazából iskolába szerettem volna vinni valamilyen magot, mert ha csak almát viszek vagy bármilyen gyümölvsöt az fél 4ig vagyis amikor leghamarabb ebédhez jutok az kevés
2016. nov. 16. 00:53
 4/16 A kérdező kommentje:
#2es mit ajánlasz?
2016. nov. 16. 00:53
 5/16 anonim ***** válasza:
62%

#1 ha nem ertesz hozza ne kommentelj mar ekkora marhasagokat!

Kerdezo! Zsirokra szukseg van csak nem mindegy milyenekbol viszed be. En a mandula, diot, mogyorot, avokadot, oliva olajat(nem fozeshez, salatara), tengeri halakat preferalom.

2016. nov. 16. 01:08
 6/16 anonim ***** válasza:

Kevesen bírják ki fél 4-ig evés nélkül s ezen egy csöpp cukor sem változtat (semmi bajom a gyümölccsel, jegyzem meg)... Nyilván egyél rendesen, ha éhes vagy. Nekem aztán némi olajos mag sem segítene ilyenkor, az összetétele ellenére, inkább csak túrákra vittem magammal, de oda is pakoltam mást is :)

Sokmindent vihetsz iskolába is... Nem tudom, milyen stílusban eszel.

Én mindig sok olajos magvat eszem, akármilyen is a szénhidrátbevitelem, meg is van a hasznuk, persze étrendfüggő, hogy mekkora szükség van rájuk. Ha szereted őket, eheted őket, azzal nincs gond. Nem tudom, miért él egyesek fejében, hogy azok akadályozzák a fogyást, ez mennyiség és étrend kérdése. Nyilván ha erősebben alapozol rájuk, akkor a szénhidrát nem lehet olyan magas, mint zsírszegényebb étrendben (vagy de, csak több mozgás kell).

Hogy milyen magot egyél... Jó kérdés. Én íz és ár alapján is döntök, de alapvetően keverem őket. A földimogyoró finom és olcsó, s nem érdekel, hogy nem paleo. A lenmagot is jónak tartom, a szezám sokoldalú s a mákkal együtt kálciumot ad nekem, ami az étrendemből kicsit hiányzik... A tökmag fehérjedús, annak inkább az olcsóbb s fehérjedúsabb lisztjét használom. Sok jóféle van a magasabb árkategóriákban is, a pekándió a kedvencem, bár a sima dió is remek és a kesu se rossz... Mind elég tápanyagdús, persze nagyon eltérnek összetételben.

2016. nov. 16. 01:13
 7/16 anonim ***** válasza:

Igen, a zsír esszenciális tápanyag, én 30-40 grammot olvastam minimumnak, a testépítők minimum 0,5 g/testtömegkg-ot alkalmaznak szálkásításkor is, mert tudják, hogy kell.

Persze az, hogy alacsonyan van a minimum, még nem jelenti azt, hogy ne lehetne bevinni sokat, ez fogyáskor elég hasznos tud lenni elég sok embernek. A zsír jobban szokott laktatni, mint a szénhidrát s inzulinválasza sincs. A fő, hogy a többi fontos tápanyag is kerüljön be a szervezetbe s persze bírjuk azt a zsírmennyiséget, amennyit fogyasztunk :) Ez nagyon egyéni, nem mindenki tud zsírra alapozni akár egyetlen étkezést is.

2016. nov. 16. 01:17
 8/16 A kérdező kommentje:
Hát általában 6kor reggelizek, úgy hogy fél négyig van amikor már szenvedős. De a magokkal elleszek, nem fogok sokat fogyasztani belőlük, csak,hogy kibírjam addig :D köszönöm az értelmes válaszokat,holnap be is vásárolok:)
2016. nov. 16. 01:24
 9/16 anonim ***** válasza:
Lenmag, tökmag
2016. nov. 16. 05:35
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen hosszú a napod, akkor nyugodtan csinálj egy szendvicset teljes kiőrlésű kenyérből, tojással, kőrözöttel, sonkával, zöldségekkel vagy amivel éppen jól esik. Nem tesz jót a fogyókúrának, ha reggeltől késő délutánig koplalsz, mert ha hazaérsz kizabálod a hűtőt olyan éhes leszel. Vagy vihetsz kefírt, joghurtot, banánt, salátát.
2016. nov. 16. 07:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!