Beletörődjek vagy mihez kezdjek?
Az utóbbi 1 évben 4 diétás módszert próbáltam ki.
1. Csak zabból csináltam mindent. Semmi nasi, cukor.
Ezt csináltam kb. 3 hónapig.
Eredménye plusz kilók.
2. Edzőtől kértem étrendet.
Napi menüm csirkemell volt zöldséggel. Napi 5 étkezés. Semmi nasi, gyümölcs. Csak puffasztott rizs...
Eredménye első héten -2 kg. Majd amikor abbahagytam, mert nem bírtam mindig ugyanazt enni +6 kg-val lettem több.
3. Szintén edző tanácsolta csak gluténmentesen táplálkozhattam. Napi 3 étkezés volt megengedett. 4 után semmit nem ehettem.
-2 kg volt szintén az első héten. De persze vissza is jött.
4. A legújabb amit jelenleg csinálok a regenor.
2 hete kezdtem. Betartom nem szoktam sokat enni de eddig -1 kg.
Nagyon el vagyok keseredve.
Annyi mindent megpróbáltam már.
És mielőtt azt hinnétek nem mozgok, kb 1,5 éve heti 5 napot mozgok.
Futás, súlyzós edzés. Edzővel is kondiztam.
Jelenleg 67 kg vagyok.
Mikor ezt az egészet elkezdtem 62 kg voltam úgy , hogy egyáltalán nem figyeltem oda.
Lehet most lelkileg ennyire rástresszelek erre az egészre.
Tipp, hogy mit csináljak?
Én se fogynék zabbal :D Szénhidrátbomba, sokan nagyon túlesszük magunkat szénhidrátos táplálkozáskor. Jónak tartom a zabot, az összetétele alapján, de nem mindenkinek való.
De amúgy mindegy, milyen az étrend, ha túleszed magad, nyilván hízol.
S te magad is tapasztaltad, hogy nem mindenki bír kötelességszerűen, funkcionálisan enni, bizonyos étrendekbe beleun az ember és akár ráesik a régi ételeire s bepótol mindent busásan...
Miért kéne mindennap ugyanazt enned? Nézz át a testépítőkhöz egy másik szekcióba a gyk-n, dehogyis eszik ugyanazt. Semmi értelme ugyanazt enned, megtehető, ha jól van összeállítva, egyeseknek bejön, de másoknak nem s ez nem is gond, nagy a mozgástér.
A 4 után nem evés baromság, ha nem természetesen jön. Én született időszakos böjtölő vagyok, de próbálná valaki máshova pakolni az evési ablakomat... Az étkezéseim száma is olyan, ahogy nekem személyesen jó. Ez nem így működik, hogy előírásszerűen ekkor, ennyiszer, ezt eszed és kész. Ha ez nem passzol hozzád, akkor szenvedni fogsz s te még abba is hagyod (nagyon helyesen).
Írták az izomnövekedést, ez is egy tényező lehet. Tökmindegy, hogy 5 kilóval töübb vagy-e, nem az számít, inkább a kinézet, közérzet, testzsírszázalék.
Magasságod mennyi? Mert lehet, hogy úgy akarsz fogyni, hogy már nem nagyon van miből.
Köszönöm a válaszokat!
172 cm vagyok. Van rajtam felesleg... képet tudok küldeni amin látszik is a plusz kiló...
OK, 172 centivel elhiszem a felesleget. Csak azért kérdeztem, mert vannak igen magas lányok is, nemhogy fiúk, s persze sok testképzavaros is vagy aki nem az, csak csontos akar lenni vagy az se, csak a kilókon pörög, ami magasan s valamelyes izmosan nyilván nem 40...
Akkor sokat eszel. Azt tudod, mennyit? Az mit se számít, hányszor eszel és mikor nem, ha túl sokat eszel, nem fogsz fogyni.
Ha mindig visszajött, akkor bizonyára egyik fogyást okozó étrend sem esett jól. Életmódot kellene váltanod, amit tartani tudsz s jól érzed magad mellette (fogyáskor némi megszorítás azért van, nem mindenki tud pompásan jóllakva, lazán, hedonistán fogyni, ez egy dolog, de szenvedni nem szabad).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!