Egy hét után csalónap?
Diétázni kezdtem egy hete,de tegnap össze-vissza zabáltam mindent.
Elrontottam az egészet,igaz?
Csak a tegnapi napodat rontottad el , ez meg nem a vilag vege. Igyekezz hogy a tovabbiakban normalisan tartsd az etrendet.
Sok sikert!
A szervezetnek át kell állnia a csökkentett kalória bevitel miatt és nem szerencsés, ha egy hét után zaba napot tartasz.
De ha így alakult, akkor légykitartóbb, nem a világ, de ezt inkább hagyd későbbre.
Így van! A csalónap azt jelenti, hogy azon az egyetlen napon, és akkor is csak egyetlen evésre!!! eszel olyasmit, amit egyébként a többi napon nem.
Ha tudod előre, mikor is lesz az az egyetlen étkezés, könnyebben tudod kivárni. És előbb-utóbb már esetleg odáig is eljutsz, hogy nem hetente, hanem esetleg másfél-kéthetente tartasz egy-egy olyan étkezést, később még ritkábban...
Ha teljesen megvonsz magadtól mindent a fogyózásod legvégéig, előbb-utóbb besokallsz, nekiállsz zabálni, és akkor már abba is hagyod. Igen, iktasd be azt az egy étkezést előre, és akkor könnyebb lesz megállni, kivárni, míg eljön az idő.
Mindenkinek máshogy van ez. Nekem nagyon laza és hozzám illő étrendem volt, amikor sokat fogytam, de mellé heti 2-3 kilengő napom volt, főleg nyaraláskor, na és? :D Én csak így élveztem a fogyást, s senkinek sem panaszoltam, hogy lassan fogyok (bár nem is tartottam rossznak a tempót :D).
Az össze-vissza zabálás viszont egészségtelen és hibákra utal, ilyet az ember tömegeléskor se tegyen.
Nem tudhatjuk, mit rontottál s mit nem.
Most egyszerűsítsük le kalóriákra, persze közel sem csak az számít.
Ha 1000 kcalok után jött 3000, akkor még szerencse, hogy nem koplalsz mindennap, a csalónap jó volt, a többi nem.
Ha szép rendes szálkásító napok után jött egy enyhe többlet (amit egyesek már zabálásnak neveznek, a fogyózóknál én már nem hiszek el semmit), akkor nincs semmi gond.
De az is lehet, hogy megettél 4000 kcal-t s 2 napra jóllaktál vele... Én evősebb nap másnapján hajlamos vagyok keveset enni, ami nem rontja az átlagomat. Bár a túlevéstől sem hízom, vannak ilyen emberek.
Tökmindegy, mennyit rontottál el, mert ilyenkor az ember nem visszafelé nézeget és gondolkodik, hogy a nem létező kardjába dőljön-e, hanem folytatja a diétát, amennyiben az jó. Ha a zabálás az idióta, hiányos aszkétadiéta miatt állt elő, akkor pedig módosítja az étkezését...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!