Egy csaló nap és 2 kg hízás?
Június vége óta diétáztam, lement 4 kg aminek nagyon örültem. Nem koplalással fogytam, diétás étrendem van (kevés szénhidrát, sok fehérje, 1400 kcal. Mozgásnak napi 2 óra szobabicikli)
Elmentem pénteken esküvőre, és úgy gondoltam egy csalónap így egy hónap után belefér. Bőségesen ettem, az igaz, tortát, főételt, mindent ami belémfért, de persze a kalóriákra figyeltem, hogy a hízás tartományba ne lépjek át.. Erre azóta minden reggel mérlegre állok és látom hogy híztam. Gondoltam, hogy majd lemegy ha hétvégén kicsit kevesebbet eszem, meg ha majd nagy wc-zek, de nem ment le. És nem is menstruálok, hogy természetes legyen ez a hirtelen súlynövekedés. Nagyon csalódott vagyok, mert két hét keserves munkája ment a kukába. Több ezer kalóriát nem ettem meg akkor, ez tuti, konkrétan két szelet torta és két adag főétel + hajnalban csipsz. Van remény hogy ez a 2 kg valahogy, vagy akár hamarabb eltűnik, vagy kezdhetem onnan mint két hete?
Kicsit hamar volt az első csaló nap...
Na de no para! Az két kg csak víz és glikogén. Tartsd be a diétát és egy hétig ne állj mérlegre!
14000 kcalt minimum meg kell enned pluszban 2 kiló zsírban hízáshoz...
2 kiló víz viszont simán fel tud jönni egy napon belül, s ott a többlet salakanyag is...
A súly amúgy trükkös, nekem volt, hogy evősebb (de csak 4000 kcal/nap, semmi extrém) 1-2 kiló többlet makacsul megmaradt egy ideig, de a testnek biztos megvannak a maga kis dolgai. Illogikus -1 kiló is megjelenhet ugyanúgy, hosszútávon nem ad elő misztériumjátékokat egy normális szervezet :) Hosszútávon kell nézni a fogyást. Aki ilyeneken pörög, az jobb, ha havonta mér.- Én mérhetem napi 2-szer is (nem szoktam, 2 év stagnálás eléggé leszoktatott róla :D), tudom helyiértéken kezelni az infót. S tudom, mire képes a vízsúly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!