Miért van ez? ⬇
Két és fél hete elkezdtem fogyókúrázni, ezalatt azt értem, hogy ügyeltem rá, hogy 500-700 kalóriánál ne fogyasszak többet egy nap, és sokat sportoltam is.
Első héten le is ment 2 kg, most viszont másfél hete semmi változás. Az étrendemen nem változtattam és ugyanúgy sportoltam.
Ahogy az első mondja!
Nem is értem 500-700kcal-val hogy lehet sokat sportolni?
Lement 2 kg? Remek, akkor a víz már lement. Ugyanis az első 2-3 kg csak víz, és ott még szó sincs semmiféle fogyásról. Az 500-700 kalória durván koplalás kategória, az éhenhaláshoz éppen elég. Meg ahhoz, hogy az anyagcseréd teljesen lelassuljon, és a szervezeted mindent elraktározzon, amit csak beviszel. Szóval ne lepődj meg, ha 1-2 héten belül többet mutat majd a mérleg néhány kilóval.
Ha komolyan gondolod, hogy fogyni akarsz, akkor vedd komolyan a szakemberek papolását, mert nem véletlenül szajkózzák, hogy 1000-1200 kcal/nap minimum meglegyen. Ezen belül pedig nagyon oda kell figyelni, hogy miből áll össze az az 1200 kcal (megfelelő fehérje, szénhidrát, zsír arány). Javaslom a kalóriabázis oldalt, ott minden nyomon követhető.
Én is kalóriaszámlálással, és tornával fogyózom. Május 5-én kezdtem, idáig 13 kg mínusznál tartok. Ezalatt az idő alatt volt vagy 5 olyan napom, amikor volt némi "bűnözés" is, amikor ettem édességet, vagy pl. jó kis magyaros marhapörköltet, vagy székelykáposztát is. Szóval nem kell éhen halni azért, mert fogyni akarsz.
Egyél sovány natúr húsokat, halat, tojást, zsírszegény tejtermékeket pl.: túrót, joghurtot, sajtot. Teljes kiőrlésű gabonákat, zabpelyhet. És persze sok-sok zöldséget, gyümölcsöt pedig mértékkel lehet fogyasztani.
Ne tedd tönkre magad 5-700 kalóriákkal.
Sok sikert!
De, az elején még sokan bírják, el tudom képzelni, hogy sokat sportolt (persze kinek mi a sok). Napi 2 maraton is lefutható minimális evés mellett egy ideig, ha az ember állóképessége megvan, igaz, az olyanoknak bizonyára nincsenek súlyproblémáik... Bár a kérdezőről sem tudunk semmit. Van, aki ennyi kalóriától másnapra kidőlne (én se bírnám, a semmivel azért tovább), de van, akinek ez eltart egy ideig.
Nyilván fogyott zsírból (s izomból), nemcsak vízből, elvégre fényből nem tud élni s hatalmas a deficit. Ahhoz képest meglepően kicsi volt a fogyás már az első héten is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!