Tényleg nem fog sikerülni, hogy lefogyjak? 157/60kg
Persze, van esélyed.
De ne legyen túl durva és szigorú a diétád, különben egy csomó minden hiányozni fog.
Semmi gond egy kis csokival, de nem kell zabálni. Találd meg az egyensúlyt.
Mozogj is, az segít megnyugodni, eltereli a figyelmedet, önbizalmat is ad. Jó kiegészítés a diéta mellé.
a lényeg az, hogy nem fogsz tudni lefogyni, és vékony maradni diétával. az életmódodon kell változtatni, hogy tartós maradjon.
- ne koplalj, és ne folytass önkínzó diétát hosszú távon. az ember egy idő után belefásul, és stressz hatására egyszer el fog pattanni a húr, és akkor borul az egész. sokszor enervált leszel, és bizony elő elő fordulnak hetek, amikor nem akar csökkenni a súlyod, mert lelassult az anyagcseréd, és ilyenkor elgondolkozol, hogy mi értelme van. Helyette váltsd ki az egészségtelen ételeket, egészséges, tápláló ételekkel. Keress fitt recepteket, kerüld a junk foodot, a lisztet, a cukrot. Azt mondják egy szenvedélyünkről lemondani, szinte lehetetlen, ha nem helyettesíted mással. Helyettesítsd egészséges alternatívával, tanulj meg főzni. Vedd rá a családodat/barátaidat, hogy támogassanak, és váltsanak ők is életmódot valamennyire.
Olvass utána:
fitt receptek
- kezdj el edzeni. enélkül sosem lesz igazán jó alakod, és a fogyás is sokkal lassabban fog menni. ráadásul sokkal kevesebbet ehetsz, kevésbé élvezheted a kajákat. pár hónap után észreveszed, hogy mennyivel több energiád lesz, javul az anyagcseréd, az akaraterőd és a kitartásod, a közérzeted.
lehetőleg valami csoportos edzést csinálj. én először kondi terembe jártam. hívtam haveromat, párszor eljött, de aztán megunta. aztán én is fáradt lettem, nem volt kedvem menni. kihagytam pár edzést, majd végül abba hagytam véglegesen. mióta kettlebellezni járok egy csoportba sokkal több a motivációm, támogatjuk egymást, és az edzőnek nagyon jó kifogást kell adnom, hogy miért hiányzok. ráadásul, ha kihagyok egy edzést, akkor lemaradok az oktatott anyagban, így kétszer is meggondolom. alternatíva, hogy a közeli baráti körödből, családodból szerzel támogatókat, és együtt edzetek, és komolyan betartatjátok egymással a dolgot, hogy ne lógjátok el. haverom megegyezett a lakótársával, hetente 3x mennek edzeni, és minden egyes kihagyott edzés után 500 Ft-ot kell fizetnie az illetőnek a másiknak. És legalább 1 évig nem bonthatják fel a dolgot.
- élj egészségesebben, kiegyensúlyozottan turbózd fel a szervezeted. a fogyás nem csak a bevitt kalóriákon múlik. sokat számít, hogy eleget alszol-e, és mennyit stresszelsz (és erre hogy reagál a szervezerted). fontos, hogy a szükséges vitaminokat/ásványi anyagokat bevidd, és helyreállítsd a bélflórádat.
- vannak még apró trükkök amik segítik a fogyást
* ébredés után azonnal fél liter hideg víz megivása éhgyomorra
* az ébredést követő 60 (de hatékonyabb ha 30) percben fogyasszunk el legalább 30 g fehérjét első étkezésként
* csavarjunk egy fél citromot hideg vízbe, és igyuk meg az első étkezés előtt
* az ébredést követő 30 percben, vagy a lefekvés előtt 60-90 perccel vegyünk egy 5 perces hideg vizes zuhanyt
* együnk meg napi 1.5 kávéskanál fahéjat (adjuk valamilyen ételhez, mondjuk kábéba)
* ússzunk (az úszás a legjobb kalóriaégető sportok egyike, mert a vízben gyorsabban leadjuk a testhőnket mint a levegőn, és ezt visszatermelni sok energiába kerül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!