Puffadás a diéta miatt?
Kb. két hete kezdtem el diétázni, de nagyon felvagyok puffadva, néha szélgörcseim is vannak. Lehet amiatt, hogy sok rostot viszek be? Másra nem tudok gondolni, mert csak a diéta óta van ez. :(
Általában ezeket eszem: Teljes kiőrlésű magvas kenyér/zsemle, csirkemell sonka, vajkrém, csirkemell sütve, rizs/köles, paradicsom, uborka, retek, saláta, natúr joghurt, kefir, néha narancs, tojás.
Esetleg valakinek valami jó tippje? Vettem puffadás oldó gyógyteát, attól kicsit jobb lett.
Köszönöm a válaszokat!
Ebből engem a tk kenyér, joghurt és a tojás szoktak puffasztani.. érdemes kísérletezgetni, hogy pár napig kihagyod némely alapanyagot és kideríteni mi puffaszt...
Lehet a glutén, lehet a tejtermék, lehet a tojás... sokszor a rostokat okolják, de nagxon ritka, hogy valóban az a ludas.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Tk kenyeret eddig egyálttalán nem ettem, a többit mind ettem, csak kisebb mennyiségben (nem ettem mindennap csirkemellet, meg kefirt mondjuk). Tojást eddig is ennyit ettem.
Egyébként minden nyers élelmiszer tartalmazza a lebontásához szükséges enzimeket... tehát pl rost tartalom szempontjából könnyebb dolga van az emésztésnek egy salátával mint egy tk kenyérrel...
+ sok esetben kezdő diétázóknak a megfelelő bélflórájuk sincs meg az új táplálékhoz, érdemes próbálkozni első körben egy egyszerű probiotikum kúrával.
Köszönöm a válaszokat!
A natúr joghurt és a kefir mennyisége tényleg növelve lett, régebben havi egyszer ha ettem, most meg mindennap két-három evőkanálnyit(ezt szoktam a salátára rakni). Megpróbálom elhagyni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!