Most akkor mi legyen az almával?
Sziasztok!
Diétázom már 1 hónapja, elég hatásos, nem is nagyon éhezem stb.. meg mellette tornázom is.
Viszont nem tudom eldönteni, hogy mi legyen az almával, mert ha elkezdem enni, akkor a végére lesz belőle 1, akár 1,5kg is kb, ami elég sok kalória, és átmossa a gyomromat, szóval hamar éhes leszek, így megeszem mégeggyel.
Meg sokmindent olvastam róla.
Érdemes ekkora mennyiségben ennem belőle? Mert igaz jól lakok stb.., de lehet sok benne a cukor, amit viszont úgy tudom egyből elraktároz a szervezet zsírrá.(?)
Amúgy ma egy joghurtot ettem meg, chia maggal(140kcal kb.).
Meg kb 1kg alma. Amúgy frissen termett zöldalmáról van szó, jó savanyú, de lehet érezni az édeskést ízt, mikor már lebontotta a nyálam valamennyire, kertünkben terem.
Meg tarhonyás hús, amit kicsit megbántam, mert többet ettem a kelleténél.. :S
Szerintem volt vagy 600g(De nem merem biztosra ezt mondani. Két-három adagban ettem meg, így lehet többnek tűnhet, vagy épp kevesebbnek.)
Meg párolt zöldséget ettem reggel. Meg natúr saliból 3 kanállal.
Szóval szerintem megvan az 1500kcal(De úgy érzem mintha meglenne 3.000kcal is.. :S) bevitelem mára, igaz? :S
Amúgy az ajánlott napi kalóriabevitelem kb 2.800 kcal.
Egy ideje deficitben vagyok, de naponta többször eszem, így nem vagyok éhes, hetente meg tartok egy bőbb napot, lehet ez lesz az most :D)
A BMI-m 34, magasságom 185cm.
ha nagyon szigorúan diétázol, akkor az alma nem fér bele, nem ehetsz gyümölcsöt az említett cukortartalma miatt, max zöldalmát, és azt is mértékkel.
ha nem, akkor ehetsz, de tarts mértéket, és figyelj, hogy a napi makróértékeid nagyjából megfelelőek legyenek.
Rendben, köszönöm szépen! :)
Akkor csökkentem 1-2 db-ra. :)
Ha jólesik és a makróid nem szenvednek kárt, én lelkesen enném, ha egyszer terem... Persze ha akadályoz, akkor döntsd el, mi a fontosabb (nekem a gyümölcs volt az barackszezonban :P napi 1 kiló nem is sok, ha akartam se ment kevesebb, iszonyú sok termett napi szinten).
Igen, sok cukor van benne. Amíg elégeted, elvileg semmiképpen nem tud eltárolódni, de azért van, akiknek valahogyan bekavar. Sok fruktóz van az almában, amit előbb át kell alakítani, nem tud menni a glikogénraktárakba sem, ez biztos okozhat gondot valamilyen szinten. Aki olyan, mint én, hogy csak éhes lesz a legtöbb gyümölcstől (a baracktól pont nem), s alma mellett is ugyanannyit eszik, mint anélkül, s nélküle van meg a megfelelő deficit, annak jobb kerülnie. S annak is, akinek nem esik jól a sok cukor, de ez evidens.
A tarhonyás húst szerintem ne bánd, mert sokat érsz a kevesebb kalóriával, ha fehérjehiányod lesz és izmot bontasz... Igaz, hús zöldséggel jobb ilyen szituban, persze megfelelő esszenciális zsírbevitel mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!