Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Honnan legyen akaraterőm a...

Honnan legyen akaraterőm a fogyáshoz?

Figyelt kérdés
Kövér vagyok, (26,3as a BMI-m), de egyszerűen nem bírok fogyni, pedig ölni tudnék a jó alakért, de akaratgyenge vagyok. Sosem bírtam a kényelmetlenségeket. A fogyókúrának nincs értele, életmódot kéne változtatni, de nem megy. Imádok enni és utálok sportolni, fogyni csak úgy tudnék, ha keveset ennék és sokat sportolnék, de azt egy-két hétnél tovább úgysem bírnám. Próbáltam már, egy hónapig lelkesen felüléseztem, stb, le is fogytam, de mégsem csinálhatom ezt a végtelenségig, és amikor abbahagytam, még többet híztam. Kéne akaraterő, de nincs, egyáltalán, egy kicsi sem. Ráadásul most már valamiért, nem szándékosan, elkezdtem haragudni mindenkire, aki vékony és/vagy tesz az alakjáért, beleértve az anyámat és a legjobb barátnőmet is. Nektek hogy sikerült? 16/l

2016. júl. 29. 14:36
 1/9 anonim ***** válasza:

utánaolvastunk

az edzésekről millió oldal van

2016. júl. 29. 14:44
 2/9 anonim ***** válasza:

1. elfogadod magad így ahogy vagy

2. változtatsz

Ha elérsz egy bizonyos pontot, majd változtatni fogsz. 3 éves váltottam életmódod, soha olyan jókat és változatosan nem ettem, mint azóta. Egy kis kreativitás kell csak hozzá.

2016. júl. 29. 14:49
 3/9 anonim ***** válasza:
Kerdezd meg pl any@d ha lefogyott de nem olyan nehez en sokat eszem nem mozgok sokat heti 3-4 ora az sok?
2016. júl. 29. 15:05
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem sincs akaraterőm. Már régóta azt hajtogatom magamnak, hogy áh , majd holnap elkezdek fogyókúrázni , de nem megy valamiért. Aztán belegondolok, hogy boldogtalan leszek, ha sose áll jól rajtam semmi az alakom miatt, és nem tetszek majd senkinek , akkor 1-2 napig jól is megy a diéta, aztán egy újabb mélypont. Fogalmam sincs honnan szedjek akaraterőt, és motivációt. :/
2016. júl. 29. 15:16
 5/9 anonim ***** válasza:
ragassz ki a faladra extra kövér emberek fényképeit, vagy valami, és gondolkodj el, hogy ilyen leszel ha nem változol
2016. júl. 29. 15:17
 6/9 anonim ***** válasza:

Eloszor is: hosszutavra tervezz. Heti -0.5 kilo fogyas, heti 2x1 oras edzessel.

Apro lepesekkel kezdd: busz helyett napi 30 perc seta, lift helyett lepcso, feher helyett barna kenyer, cukros viz helyett limonade vagy viz (napi 2-3 liter minimum!), csokipuding helyett chia magos puding kokusztejjel...ezutan probalj kevesebbet enni. Napi 4-5-6 etkezes, ez attol fugg neked mi valik be. A lenyeg a mertekben van -ehhez vannak trukkok (kisebb tanyerbol eszel, tobb vizet iszol, etkezes elott egy poharral megiszol citromos vizet, cetliket raksz ki a falra es egy "ilyen leszek" fotot amit nap mint nap latsz, figyelsz a feherje bevitelre es hogy lassan felszivodo szenhidratot egyel, tobbet reggelizz...), de igazabol rajtad mulik mennyit eszel.

Nehany recept otlet, ami utan neten erdemes tovabb kutatni: zabkasa, tojas (rantotta, omlett...), turo+natur joghurt+gyumolcs, joghurtos etelek, salatak, muzli szeletek (hazi), turmixok, pulyka-csirke husfelek, leves, zoldseges fozelek...

Hajra :)

2016. júl. 29. 15:23
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem van akaraterőm, de nem vagyok hajlandó fogyásra használni. Szerintem egyszerűen élvezetesen kell fogyni s persze jóllakottan. OK, nem mindenkinek egyszerű ez, én is sokáig kerestem a jó életmódot, de megérte.

Az tuti, hogy nem a felüléstől fogytál, az szinte semmi kalóriát nem éget. A kevés evés vagy a sok sport külön is elég, bár kinek mi a kevés és a sok. Amit nem bírsz, az túl kemény.

Nekem hogy ment? Életmódot váltottam és lecsökkentettem a szénhidrátot, így elég lazán fogytam viszonylag sok evéssel, mozgás nélkül, bár ezt nem ajánlom másnak, én is szenvedtem a szinte semmi mozgástól, nekem az nagyon rossz, de valahogy nem tudtam rávenni magam abban az időszakban. Kevés felesleggel már sokkal nehezebben ment. De mindenki más, ami nekem könnyű, az neked önsanyargatás és fordítva...

Én is imádok enni, de fogyáskor is mindennap ennünk kell egy csomót, hol itt a gond? Akkor van gond, ha nagyon speckó az ízlésed, de azért sokféleképpen lehet fogyni. Én pl. édességeket (főleg sütit) és zsírban sült dolgokat szeretek enni (szerencsére a szénhidrátigényem igen alacsony), így nyilván ezekkel fogyok, persze a mennyiségekre vigyázok.

Mozogni kell, de nagy akaraterő ahhoz se kell, egyszerűen el kell kezdeni. Sose volt még, hogy elindultam sétálni és 10 méter után visszafordultam... A keményebb dolgokkal nehezebb, azokból érdemes azt csinálni, amit élvezünk vagy ami roppantul motivál.

2016. júl. 29. 15:58
 8/9 anonim ***** válasza:

ha nincs akaraterőd akkor nem is igazán zavar a súlyod.

nekem is volt sokáig, hogy már volt rajtam bőven felesleg, de 'még nem vészes, nem feltűnő, belefér' aztán volt egy pont (nálam spec a 80 kg a mérlegen) amikor azt mondtam hogy najó ennyi. onnantól meg se álltam 67 kilóig, amit azóta is tartok (5 éve kb). mondjuk akkor tényleg drasztikusra vettem a formát, szint csak rizs, csak csirke, de én TÉNYLEG változtatni akartam.

most pedig életmódot váltok/váltottam, igazából annyi az egész, hogy nem eszek szemetet. elsőre fura volt pl a túró vacsira, és hiányzott a csoki stb, de már úgy átállt az agyam, hogy nem is nagyon kívánom a szemét kaját :) (jó, azért néha becsúszik egy pizza, de nem is vagyok testépítő, hogy ne lehessen :D) [link] ezt olvasd el szerintem, ha ezeket betartod simán fogyni fogsz, úgy, hogy jól is laksz. csak azért zabálni így se lehet :)

+ járj el sporoltolni, lehet akármi.. bicikli, futás, foci, konditerem, aerobic, kangoo, rúdtánc.. rengeteg opciód van.

annyi a lényeg, hogy ne sanyargasd magad, csak fogd vissza az adagokat, sportolj, és ne egyél szemetet :)

2016. júl. 29. 18:22
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha az nem motivál,hogy dagadt vagy, ami később egészségügyi problémákhoz is vezet,akkor gondolj arra, hogy ki akar maga mellé egy kövér nőt társnak (egy-két nyomit kivéve), aki ilyen melegben jó büdös is lehet!
2016. júl. 29. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!