A rizs jó köret, ha fogyás a cél?
Eddig egész szépen, bár kicsit lassacskán mennek le a kilók. Általában ebédre halat vagy csirkemellet szoktam enni rizzsel és zöldséggel. Viszont valamelyik kérdésnél olvastam, hogy a rizs inkább tömegnöveléshez jó. Akkor eddig elrontottam? Ha igen, mi lenne jó köret?(csak zöldségköret nekem kevés)
20/L
161 cm /61,6kg
Lehet jó. A testépítő étrendekből inkább csak akkor tűnik el a rizs vagy más szénhidrátbomba, ha a delikvensnek nagyon alacsony a kalóriakerete és nem fér zöldségen kívül más szénhidrát. (Ilyenkor én inkább az aktivitást növelném, mert ez koplalós...)
Kell elég energia, a fehérje és a minimális zsír ezt nem szokta megadni. Ilyenkor jön be a szénhidrát s erre az egyik jó megoldás a rizs. Persze ez emberfüggő, van, akinek jobb a zsírosabb étkezés (s nem kell szénhidrátos köret), de általában gabonaféle jelenik meg. Van, aki a lassabb felszívódásúbbakat preferálja, de általában nem okoz gondot a fehér rizs sem. Messze a makrók a legfontosabbak, illetve az egyéni dolgok. Amely étrend az egyik embernek remek, azzal a másik zsírosodik...etc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!