Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A rizs jó köret, ha fogyás a cél?

A rizs jó köret, ha fogyás a cél?

Figyelt kérdés

Eddig egész szépen, bár kicsit lassacskán mennek le a kilók. Általában ebédre halat vagy csirkemellet szoktam enni rizzsel és zöldséggel. Viszont valamelyik kérdésnél olvastam, hogy a rizs inkább tömegnöveléshez jó. Akkor eddig elrontottam? Ha igen, mi lenne jó köret?(csak zöldségköret nekem kevés)

20/L

161 cm /61,6kg

2016. aug. 11. 09:58
 1/3 anonim ***** válasza:
Nincs tömegnövelő, sem diétás kaja. Ha Több kalóriát égetsz el, mint amennyit eszel, akkor fogysz, ennyire egyszerű. Ha megnézel akármilyen szálkásító étrendet találsz benne rizst, mivel nagyon jó szénhidrát forrás. Amit én ajánlani tudok: Basmati rizst egyél, alacsonyabb a glikémiás indexe mint a fehér/barnának, ezért tovább laktat. Diétába én mindig basmatira váltok.
2016. aug. 11. 10:16
 2/3 anonim ***** válasza:

Lehet jó. A testépítő étrendekből inkább csak akkor tűnik el a rizs vagy más szénhidrátbomba, ha a delikvensnek nagyon alacsony a kalóriakerete és nem fér zöldségen kívül más szénhidrát. (Ilyenkor én inkább az aktivitást növelném, mert ez koplalós...)

Kell elég energia, a fehérje és a minimális zsír ezt nem szokta megadni. Ilyenkor jön be a szénhidrát s erre az egyik jó megoldás a rizs. Persze ez emberfüggő, van, akinek jobb a zsírosabb étkezés (s nem kell szénhidrátos köret), de általában gabonaféle jelenik meg. Van, aki a lassabb felszívódásúbbakat preferálja, de általában nem okoz gondot a fehér rizs sem. Messze a makrók a legfontosabbak, illetve az egyéni dolgok. Amely étrend az egyik embernek remek, azzal a másik zsírosodik...etc.

2016. aug. 12. 00:59
 3/3 anonim ***** válasza:
Ja, csak nem enni kell, hanem számolgatni. :-))
2016. aug. 12. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!