Hogy fogyjak le 3kilot egyszeruen?
Reggelire egyél valamilyen 2 zöldséges tojás-variációt (omlett,tükörtojás,rántotta...), tk. kenyérrel és teával. Fontos, hogy minden nap másmilyet egyél, 1) az élvezet, ami miatt könnyebb az egész, 2) a változatosság miatt, ami miatt az ételre jobban odafigyelsz és meggátolja a robot-evést. Például hétfőn gombás omlett, máskor sajtos-sonkás, vagy szombaton banános...a neten, kutass utána.
Vagy, ha édeset kívánsz, valamilyen zabpelyhes-gyümölcsös dolgot (tejben, vagy megfőzve, mazsolával és barackkal, máskor fahéjjal és mézzel, némi almával...) reggelizz, teával és 1 csésze joghurttal.
Ebédre pedig ami van, csak mértékkel. Nagyon jó "önbecsapó" módszer ha egy étkezés során többféle fogást eszel, kisebb adagot. Ekkor meglesz az "úristen, milyen sokat ettem" érzés, ami miatt azt hiszi az agyad, hogy sokat ettél, miközben teljesen jó vagy kalóriákban nézve.
Ha az az uzsonnázós típus vagy akkor ehetsz egy kevés túrót-joghurttal összekeverve némi fahéjjal és gyümölccsel (kis adag!), vagy egy kis tál, reform puding/tejbegríz félét (legegyszerűbb chia puding, hihetetlen jó fogyásra: 3-4 evőkanál chia mag, 1,5 dl kókusztej, összekeverve, fél órára a hűtőben hagyni, majd valamilyen gyümölccsel tálalni), bár én megelégszem egy csésze teával is.
Vacsorára pedig amit tudsz főzni magadnak, ha a szüleid nem segítenek be -főzelék, barna rizses lecsó, durum tészta...Megint mértékkel, és ha uzsonnáztál, akkor ne egyél több édességet, ha viszont nem, akkor a végén megengedhetsz magadnak 2 kocka 70%-os étcsokit, vagy valamilyen kisebb édességet.
Emellé pedig mind sok víz! Minnél több -reggel és este, ezzel kezdve a napot és ezzel zárva, hatásos.
A sport pedig legyen minden 2. nap valamilyen kisebb edzés (100 hasprés, 50 lábemelés, 20 női fekvő), egyébként pedig sétálj mindennap 40 percet. Megnyugtat, és jól esik -élvezetnek fogdd fel, mikor kicsit elkalandozhatnak a gondolataid.
Vagy kipróbálhatsz néhány jóga videót, amikor van rá időd és kedved -egy idő után egyébként igényi a szervezet.
Írd fel mit eszel. Csodákra képes.
De a lényeg, a mértéken van. Ha van valami amit nagyon szeretsz -kakaó, péksüti...-akkor néha, mértékkel de engedd meg magadnak. Csak mondjuk a kakaót 1,5%-os tejjel, a péksütit otthon, teljeskiörülésű lisztből készítsd.
Egyébként még pont időben vagy, szóvall, hajrá!
Ezt én is megcsinálom szeptemberig, én is pontosan ennyit szeretnék leadni, illetve ennél egy kicsit többet is talán, ha sikerül.
Amit én csinálok ezentúl (azért is írom le ide, hogy jobban tudatosuljon bennem, könnyebben rávegyem magam utána):
- minőségi ételeket eszek, amit szeretek, keveset
- nem eszek édességet, csak gyümölcsöt ha olyanom van
- minden nap sétálok, xboxozok, táncolok, futok, átmozgatom az egész testem (olimpiásat szoktam játszani, én vagyok minden nevező, és meg kell döntenem a saját csúcsaimat több sportágban, nagyon jó), úgy hogy, este csak bedőljek az ágyba
- miközben a gépnél dolgozok vagy tanulok, mozgást is végzek, például kalimpálok a lábammal vagy körzök a vállammal
Tudom, hogy nem tesz jót az önbecsülésemnek, de ami nálam a legjobban használ és motivál a sportra: mondogatom magamnak, hogy kövér vagyok. 46kg/161cm lány vagyok, nem mindennapi testalkat, mások ugyanezekkel a méretekkel sokkal karcsúbbak nálam, én sajnos nem vagyok arányos. Egyébként nem vagyok elégedetlen magammal, de az életmódváltás csak jót tehet velem.
Életmódváltás, több mozgás, kalóriadeficit.
Konkrétumokat niuncs értelme írnom, hiszen kinek ez jó, kinek az... Van, aki saját bevallása szerint csak sok gyümölccsel és sok étkezéssel tud fogyni, van, aki csak sok zsírral és napi 1-2 evéssel, ezek persze extrém esetek, de van ilyen s rámutat, hogy mennyire nem egységes a sikeres fogyás.
Reális céljaid vannak, de tenned kell értük, természetesen. Hogy kell-e étrendet változtatnom, azt sem tudhatom, van, aki ilyenkor egyszerűen kevesebbet eszik és simán lefogy... Másnak ez nem ilyen egyszerű. Én a szénhidrátot vittem le és a mozgást fel küzdelmem utolsó pontjaként (életmódváltásaim már régiek), most már nincs gond, simán ehetem, ami jólesik s ha jóféle édességet akarok vacsorázni, akkor sincs baj, sőt, legalább nem szállok el a szénhidráttal, mert az édességeim többnyire erősen szénhidrátszegények. Ha valami nagyon hiányzik, esélyes, hogy tudsz találni valami jó kis alternatívát. Néha persze nem, de nem baj, ha nem eszel mindent. Annyi jó, egészséges, finom étel van, ami segít az egészséges fogyásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!