Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ketogen diéta makrók megállapí...

Ketogen diéta makrók megállapításához segítség?

Figyelt kérdés

165/55 kg, nő. Ülőmunka, heti 4 óra biciklizés. Pár kg-ot szeretnék leadni, inkább Candida ellen csinálnám.

Eleve ch-szegény diétán vagyok.

2016. júl. 23. 17:04
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez emberfüggő. Nem tudhatom, hogy mennyire fontos neked a szénhidrát, milyen keretre vagy hajlandó belőle, illetve hogy mekkora a kalóriaigényed s mi fontosabb, a tempó vagy az, hogy ne éhezd végig a fogyást... Ami az utóbbit illeti, az is ember- s konkrét étrendfüggő, hogy milyen deficitnél éhezel.

Mivel felesleged nem lehet sok, nem sürget semmi, azt hiszem. A helyedben ügyelnék a fehérjére és a szénhidrátra, jó ételeket ennék, s annyit, hogy jóllakjak. Ez jó esetben megfelelő, ha nem (van, aki ketogénben még odafigyelés mellett is simán túleszi magát, mások pedig keményen koplalnak, mert nem bírnak enni), akkor jobban oda kell figyelni s módosítani a mennyiségeket, ha lehet.

Pl. a saját esetemben a te számaiddal (magasság, aktivitás hasonló, az én súlyom több, de ezt figyelembe veszem), de az én anyagcserémmel, prioritásaimmal, működésemmel a következő makrókat kísérelném meg:

80g fehérje, 30g ch (ha kevesebb, az nem baj), 100g zsír (újfent, ha kevesebb, az se gond, de sokkal kevesebb ne legyen. ha több, az is OK, csak azért átlagosan legyen egy normális kalóriadeficit).

Ez bizonyára lassú fogyást okoz az átlagos embernél, nekem gyorsabb az anyagcserém, így egész jól menne, no azért nem heti 1 kilót, az roppant tempós s a fenti aktivitás mellett túl koplalósan kellene enni.

2016. júl. 23. 17:17
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2016. júl. 23. 17:31
 3/3 EconomicalRefugee válasza:
2018. ápr. 8. 00:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!