Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 1 év alatt hány kilót tudok...

1 év alatt hány kilót tudok leadni?

Figyelt kérdés
60kg-t szeretnék. Terhesség alatt elég sokat szedtem fel, és azóta is csak növekedik a súlyom. 60 kg az, amit le akarok adni. 1 év alatt sikerül, ha betartom az orvosom által elõírt dolgokat ? Ti milyen fogyókúrát javasoltok ? Azt olvastam hogy az optimális súlyvesztés 1kg/hét. Az 52kg akkor egy év alatt. Mivel tudok rásegíteni, hogy az a 8kg is lemenjen ?

2016. júl. 20. 00:31
 1/6 anonim válasza:
74%
Azt tudom ajánlani, hogy csak ésszel.Mivel ekkora súlyveszteség kihathat az egészségi állapotodra, tehát ha 1 év alatt nem sikerül akkor 1,5 alatt sikerülni fog, és fél év már nem oszt/szoroz semmin.
2016. júl. 20. 01:14
 2/6 anonim válasza:
Csak csinjan, ahogy az elozo is irta. Egyebkent vegetarianus dieta, nagyon sok viz...
2016. júl. 20. 01:39
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Egy hónapig nem ettem semmit, csak ittam (nem drogot) = 20 kg minusz. :D
2016. júl. 20. 07:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Az a legjobb ha nem sieted el. Nekem is ezt a legnehezebb elfogadni, hogy a lassú fogyás a legjobb és annak van a legjobb hatása. Nem lehet előre megmondani, hogy kinek a szervezete hogyan reagál. Van aki képes 40 kilót lefogyni egy év alatt, van aki csak 20 kg-t.

Ha havonta csak 2 kilót fogysz az teljesen jó. Amúgy 60 kg-s fogyást legalább 2 évre kellene tervezni, hogy ne lógjon (annyira) a bőröd mint egy sharpei kutyusnak. Nézegettem képeket a neten, és borzasztó:( Én is rettegek tőle, mert pénzem az nem lesz megcsináltatni. De még mindig jobb mint kövérnek lenni.

Én összekötöttem a kalória és szénhidrátszámolást a saját szabályaimmal lényegében, és egy egész új étrendet alakítottam ki magamnak. Ha úgy tetszik, nem fogyókúrázom, hanem életmódot váltottam, diétázom. Az eddigi próbálkozásaim, kudarcaim, tapasztalataim alapján alakítottam ki ezt, minden pontot jó okkal, hogy a lehető legjobban betartható legyen számomra.

-az első és legfontosabb szabályom az, hogy semmilyen ételről nem mondok le amit szeretek. Nálam a "ne egyél tésztát, krumplit, ezt vagy azt a típusú ételt" fajta étkezés nem vált be. Sokszor próbáltam, de nekem az nem jött be.

-kalóriát és szénhidrátot számolok kalóriabázisban -kisebb adagokat eszem, kb fele annyit mint korábban -lecseréltem a fehér kenyeret teljes kiőrlésűre

-figyelek, hogy szénhidrátdúsabb ételeket ritkábban fogyasszak (tészta, krumpli, főzelékfélék, lencse, bab). Megtartani az étrendben azért akartam ezeket, hogy változatos legyen az étrend és ne unalmas

- az alap étrendembe beletartoznak a cukormentes édességek is (nyilván úgy, hogy a napi kalória és szénhidrátkeretbe beleférjenek)

- illetve havonta tartok 1 bűnözőnapot. Ami nem arról szól, hogy zabálhatok össze vissza, csak arról, hogy kiválasztok a régi általam kedvelt cukros édességekből 1 fajtát, egy darabot, azt megeszem. Illetve egyet a sós rágcsálnivalók közül. Ez minden esetben a régi kedvenc csipszem. Ez a nap mindig szombatra esik, és ilyenkor a rágcsálnivalók kedvéért pl kihagyom az ebédem egy részét a napi étkezésből, hogy ezzel is csökkentsem a bevitt energiát.

-természetesen mozogni is elkezdtem. Heti 5x50 perc könnyű torna. (Ha jobban bírom, könnyebben mozgok, majd lesz más is.)

Ezek a dolgok mind azt szolgálják nálam, hogy ne egy önkínzó kúraként tekintsek erre az egészre, hanem úgy, hogy így kell élnem életem végéig, ha nem szeretnék kövér maradni, és majd a fogyás után visszahízni. Amúgy kb másfél hónapja csinálom, a mérőszalag határozottan mutatja hogy működik a dolog. Súlyt ritkán szeretnék mérni addig amíg fogynom kell, mert nagyon lassan fogyok.

Én az a fajta vagyok aki nagyon lassan fogy, és iszonyat gyorsan hízom. Ha csak nem figyelek oda már felkúszik 2-3 kg hetente, ellenben fél kilót ha fogyok hetente, de van, hogy még annyit sem. A hízáshoz még csak nem is kell két pofára zabálnom magam.

Jól gondold meg azt a 60kg/1 évet, már a bőröd miatt is. Ez már olyan súly aminél simán marad vissza bőr, ha gyorsan fogysz.

2016. júl. 20. 08:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem ennyit 2 év alatt sikerült.

Bár többet is mert már jelentős izomzatot is kaptam magamra. Rohadt sok melo lesz benne és sok lemondás de hidd el megeri. Soha nem gondoltam volna hogy en leszek az az ember akit karácsonykor csak a sütiket nézni fogja. De így volt. Nem ettem viszont dec 24-25-26án reggel nyolckor már a taposógépen és futópadon voltam. A nagy evvegi eszem iszom alatt 2,5kgt fogytam míg körülöttem mindenki ugyanennyit hízott..

Hidd el nem lehetetlen csak döntsd el hogy az elkövetkező x időt ennek szenteled, itt nem lehet csalás. Kicsi sem. Sikerülni fog.

Ja és a matek szerint van benne logika de a szervezeted simán stagnál 1-2 hónapot. Azért ha belegondolsz nagyon nagy teher neki a jelenlegi állapot is de a folyamatos fogyás ugyancsak megterheli.

2016. júl. 20. 10:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Sok hülye leszavaz, de a netes baromságokat meg ontják magukból... :D
2016. júl. 20. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!