Miért nem fogyok a hasamról?
Sziasztok!
Kb. 4 és fél hónappal ezelőtt kezdtem el fogyókúrázni. Még azóta is folytatom, nem mondhatnám azt, hogy most már visszavettem volna a diétázásból meg ilyenek, mert amikor elkezdtem elég drasztikusan csináltam, volt h egész nap szó szerint nem ettem semmit, de arra, hogy ez nem tesz valami jót, rosszul is éreztem magam, szóval erről letettem. De azóta is nagyon minimálisan étkezem, naponta 2x (reggeli, vacsora), este 6 után nem eszem, nasinak zöldség, gyümölcs vagy puffasztott rizs. A "normális étkezéseim" is barna kenyér, zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű müzli tejjel és nagyon sok citromos víz. Ebből áll egy napi étkezésem, de ezek közül sem mindig mindegyik szerepel egy napon. Sportolni is sportolok, futok, de az a baj, hogy erre nincs mindig lehetőségem. Amikor tudok TRX-re is járok de erre se tudom mindig (1-2 hetente). Viszont az utóbbi időben minden nap tornázok itthon 1 vagy másfél órát. Ezalatt a 4 hónap alatt 61-62 kg-ról 50 kg-ra fogytam, ami bár nem nagy teljesítmény én büszke vagyok rá. Tudom, sokan mondták h nincs szükségem ilyen drasztikus fogyókúrára mivel 168 cm vagyok és 14(már 15) éves, de nem éreztem magam jól a bőrömben, és változtatni akartam. Eddig jól is ment, nehezen, de kezdtem látni magamon a változást, nem csak kilókban, hanem a tükörben is. De ami sose változott az a hasam. Azt mondják onnan a legnehezebb lefogyni, de mindenkinek más. Egy ideig nem zavart, nem akartam rá stresszelni, nehogy elvegye a kedvem az egésztől, mert hát a fő célom az volt, hogy a hasam lapos legyen. Ez lehet nem hangzik valami jól, de ezt akartam. Persze emellett sokkal boldogabb vagyok, hogy egészségesen táplálkozom és örülök, hogy a többi helyről ahonnan akartam eltűnt a zsír, de azt nem értem, hogy a hasamról miért nem? Mit csinálok rosszul? Azt olvastam, hogy ez talán genetika, és ha például a szülődnek akitől örökölted soha nem volt lapos hasa, lehetett akár 10 kg is, akkor lehet neked is olyan. Az anyukám ilyen. Neki is és nekem is a lábunk és a karunk vékony de az egész törzsünk az ilyen. Az lenne a kérdésem, hogy ez ellen mit lehet tenni, és ugye van valami megoldás? A válaszokat előre is köszönöm! :)
Amíg napi kétszer eszel, ami nagy valószínűséggel koplalás, addig nem is fog lemenni a pocak. A tested körömszakadtáig ragaszkodni fog a zsírhoz, mivel úgy érzi, "vészhelyzet" van.
Ezt olvasd el:
Fehérjét mégis mikor eszel a sok egyszerű és összetett cukor mellett? Zsír lehet, hogy akad elég, abból kevés kell, de lehet, hogy az is problémás. Mindkettő fontos.
168/50-nel ne fogyj tovább. Tippem szerint OK a hasad, csak zavar, hogy finoman dudorodik, mint a hasak szoktak. De nem kizárt, hogy izomtalan vagy 1 kiló felesleggel, ami mind hason van... Én testzsírszázalékot mérnék s döntenék, szálkásítok-e még picit vagy elfogadom és egészségesen élek. Van, aki kigyúrt, szálkás, eres, de a hasa kicsit zsíros, ez van. De míg egy férfi áldozatokkal leszálkásíthat ilyen esetben, egy nő lehet, hogy már az egészségével játszik, ha mindenáron szálkás hasat akar, a genetikája ellenére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!