Miért mondja mindenki, hogy koplalással nem fogyunk le?

Senki nem mondta, hogy nem lehet fogyni, csak azt, hogy nincs értelme. Mert ahogy az első is írta, komoly egészségügyi következményei lehetnek, és egyébként is vissza fog jönni, ráadásul sokkal több. Hiszen egész életében nem tud koplalni senki, és ha már mondjuk egy nap csak 1-szer is enni fog (ami még mindig nem sok), már akkor hízni fog. Az így leadott súlyt tehát csak rövid ideig lehet tartani. Bár azt nehezen hiszem el a barátnődnek, hogy még mindig koplal, és az mellett mozog is, mert már az is csoda, hogy a koplalás alatt tudott minden aerobikozni. Én hülye egyszer kipróbáltam még tini koromban, és egy hét után az ágyból is alig bírtam felkelni, nemhogy sportolni. Akkor én sem hittem el senkinek, hogy vissza fogom kapkodni a kilókat, de sajnos egy hónap után visszajött az összes, pedig akkor még mindig viszonylag keveset ettem.
És azóta mondom én mindig az ilyenekre, hogy én senkinek nem bizonygatom, majd szépen mindenki a saját bőrén megtapasztalja.

Kamu. 2 hét alatt semmilyen diétával nem lehet 10 kilót fogyni, legfőképpen nem 60-ról. Vagy nem 60-ról fogyott 50-re, csak mondjuk 54-ről. Vagy: ha mindez szó szerint igaz, akkor betegség miatt történhetett (pl. cukor vagy pajzsmirigy), amit ki kellene (kellett volna) vizsgálni.
Egy átlagos nőnek naponta kb. 2000 kalóriára van szüksége, azaz 14 nap alatt 28000-re. 1 kg fogyás akkor érhető el, ha 7700 kalórától szabadulsz meg (annyival kevesebbet eszel, vagy lesportolod). Ha SEMMIT nem evett volna, egyetlen falatot se (ami ugye lehetetlen, de tegyük fel), akkor 14 nap alatt 28000/7700=3,6 kg-ot fogyott volna.
Ez alatt annyira lelassult volna az anyagcseréje, hogy utána minden tartalékolt volna, vagyis visszahízta volna, lehet, hogy még többet is.
Ha nem, akkor felvetődik a bulímia gyanúja is, hiszen híznia kellett volna.

de lehet 2 hét alatt 10 kg-ot fogyni...sőt nekem 13-at "sikerült" - titka, bazi nagy stressz, egész napos rohangálás a melóban, éjszakai munka egy hétig, és azt kellett számolgassam, hogy legalább annyi kaját bírjak magamba tömni, hogy a napi 1500 kcal meglegyen....az eredmény, -13 kg és lógó bőr + rossz közérzet...alig tudtam visszahízni 4-5 kg-ot pár hónap alatt és többször beteg is voltam, minden kis nyavalya vírust elkaptam a következő pár hónapban, az influenzát csak azért nem, mert beoltattam magam...
amúgy a kérdező barátnője hány cm az 50 kg-hoz, ha 150-nél több, akkor egy csontkollekció lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!