Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a tejfogyasz...

Mi a véleményetek a tejfogyasztásról?

Figyelt kérdés

Nagyon népszerű lett manapság megvetni a tejfogyasztást. Az érdekel, hogy többet árt-e mint használ a tejfogyasztás. Mik a pro és kontra érvek?

Én kb napi 1-1,5 dl zsírszegény tejet fogyasztok, mert a reggeli zabkásámat tejjel készítem el. Ha valaki tud alternatívát, miből lehet a zabkását ugyanolyan finoman elkészíteni, ossza meg velem! :)

2016. jún. 15. 11:06
1 2
 11/14 anonim válasza:
Szerintem a valódi friss házitej nagyon jó, a vegykezelt zsír csökkentett bolti tejek már nem biztos. Én megiszok napi 1-1,5 liter házitejet és már évek óta nem voltam beteg. Nem hízok és nem is fogyok töle a testsúlyom állandó de nem is célom fogyni. Volt hogy kipróbáltam hogy egy hónapig nem itt tejet de a testsúlyom nem változott akkor sem. Ellentétben a cukor elhagyásával ami látványosan fogyasztott. Meg kell érteteni hogy leginkább a cukor és a szénhidrátok hízlalnak és nem a zsírok, így a tejzsír sem. Nyilván valamennyire hizlalhat de messze nem annyira mint sok más dolog amit továbbra is eszel.
2016. jún. 16. 11:38
 12/14 anonim ***** válasza:
56%

Azzal nincs gond,ha zsíros . Azzal van a gond,hogy egy kérődző,többgyomrú állatnak lett kitalálva ,az ő emésztéséhez ideális . Nem véletlen,hogy rengeteg embernél azonnal jelentkező,látható jelei vannak,hogy képtelen megemészteni a tejet. A gyulladásokat fokozza. Még egy egészséges ember is 1-2 hét alatt teljesen eltűnteti a laktáz enzimet a szervezetéből ,2 hét kihagyás után igyál meg egy jó nagy pohár tejet,utána rájösz ,mi a probléma vele.

Egyébként a kalcium mítosz is rég megdőlt már,nagyon rossz a felszívódása a tejből . Megvetni az elég erős kifejezés, én nem vetem meg,de nem tartóm jónak,én nem fogyasztom :) Mellesleg azóta a bőrproblémáim is teljesen megszűntek .

2016. jún. 16. 14:40
 13/14 anonim válasza:
39%
Érdekes, hogy az elmúlt 5000-10000 évben folyamatosan fogyasztotta az emberiség és mégsem okozott semmi bajt. Van akinek bírja a gyomra van akinek nem. Akinek hasmenést okoz az ne igya, akinek nem okoz bajt az fogyassza egészséggel. Nem tudom feltünt-e már, hogy mindig vannak újabb és újabb egymásnak ellentmondó kutatások, amik általában egy lobbi mögött álló fizetett kutatócsoportól származnak. Ugyanez volt régebben a tojással. Azt mondták a tojás koporsószeg különösen a sárgája. Azóta változott az irányvonal: ha sokáig akarsz élni egyél meg minimum 2-3 tojást naponta.
2016. jún. 17. 10:49
 14/14 anonim ***** válasza:
62%

"többgyomrú állatnak lett kitalálva ,az ő emésztéséhez ideális"

Nem létezik több gyomrú szarvasmarha vagy egyéb állat. Az egy dolog, hogy van pár beszűkülés a gyomorban, de az attól még egy szerv.

A tejnél csak az arányok változnak, egyiknek zsírosabb a teje, mint a másiknak stb.

A felnőttkori tejiváshoz az európai, főleg az északi, ember már alkalmazkodott, ezért marad meg a laktáz enzim termelődése idősebb korban is.

Én volt, hogy egy évig nem ittam tejet, laktózt minimálisan sajtból és nagy ritkán joghurtból vittem be, mégis amikor ledöntöttem fél liter tejet húzóra, semmi bajom se volt.

2016. jún. 17. 16:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!