Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a tejfogyasz...

Mi a véleményetek a tejfogyasztásról?

Figyelt kérdés

Nagyon népszerű lett manapság megvetni a tejfogyasztást. Az érdekel, hogy többet árt-e mint használ a tejfogyasztás. Mik a pro és kontra érvek?

Én kb napi 1-1,5 dl zsírszegény tejet fogyasztok, mert a reggeli zabkásámat tejjel készítem el. Ha valaki tud alternatívát, miből lehet a zabkását ugyanolyan finoman elkészíteni, ossza meg velem! :)

2016. jún. 15. 11:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Víz + tejsavó protein
2016. jún. 15. 11:09
 2/14 anonim ***** válasza:
Napi fél liter tejet iszok minimum, 3 hét alatt lement eddig 4 kiló, ha belefér a kaloriadeficitbe akkor semmi baj vele..
2016. jún. 15. 11:14
 3/14 anonim ***** válasza:
32%

Semmi baj nincs vele, ha bociknak szánt hormonokat és gyulladás fokozó anyagokat akarsz inni... Persze semmi baj nincs vele, mert így is fogysz ez logikus...

Majd isten ments de az onkológián is vígasztald magad ezzel, hogy semmi baj nem volt, mert így is fogytál...

2016. jún. 15. 11:30
 4/14 anonim válasza:
Én a zabkását vízzel készítem, ritkán növényi tejjel pl. rizstejjel, zabtejjel, mandulatejjel. Ha raksz bele valami édesítőt (én banánt szoktam), akkor vízzel is finom szerintem.
2016. jún. 15. 11:38
 5/14 anonim ***** válasza:
29%
3: ezt a sok baromságot az interneten olvastad ugye? semmi bajod nem lesz a tejtől, hacsak nem vagy tejcukor érzékeny. évek óta napi fél liter tejet iszom, semmi bajom nincs.
2016. jún. 15. 12:17
 6/14 anonim ***** válasza:
45%
jó, hát felőlem azt hiszel és olvasol össze bármilyen f*aszságot amilyet akarsz...természettudomány közelébe még nem jártál ugye?
2016. jún. 15. 12:28
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

A zsírszegény tejek fokozzák a 2-es típusú diabétesz kialakulásának esélyét, a zsírosak pedig nem. Ezt egy követéses vizsgálatból lehet tudni. A zsír egyébként is kell a vitaminok felszívódásához.

Milyen hormon is lenne a tejben? Növekedési? Azt alapból a boci agyalapi mirigye választja ki, s üríti a vérbe, hisz nem megemészteni kell.

2016. jún. 15. 13:34
 8/14 anonim ***** válasza:
Gyerekek! Bunny is megmondta, hogy a tej kismacskáknak való,hogy össze tudják fosni a lakást. :-D
2016. jún. 15. 15:47
 9/14 A kérdező kommentje:

hm, akkor ebből gondolom azt kell levonnom, hogy a mérsékelt tejfogyasztás lesz a jó út számomra.

én is olvasgattam neten cikkeket, de a legtöbb nagyon áltudományos...

2016. jún. 15. 17:19
 10/14 anonim ***** válasza:
A kisboci nem azt a tejet kapja, amit te iszol, hanem föccs tejet, annak mind az állaga, mind a színe és a szaga is más, ezután tejporos vizet iszik, majd később már csak vizet (tanultam is és dolgoztam is tejelő tehenészetben). Nincs semmi baj a tejjel, ha tudod emészteni a laktózt és nincs problémád a tejzsírral sem, elegendő aktív enzim van a szervezetedben a laktóz bontáshoz,de ha nem akkor pedig már lehetséges pótló készítményt szedni, bár azért én azt mondom, ami nem megy, azt ne erőltessük. Ha nincsenek ilyen problémáid, idd nyugodtan nem fogsz sem meghalni, sem jobban hízni tőle, mint mástól. Az emberi szervezet is változik, a genetikánk is alakul idővel, ezért valóban gyakoribb problémák ma már ezek, de azért nem mindenkit érintenek, csak egyesek szeretnek fölöslegesen pánikot kelteni. Egy jó zabkása, azért mégis csak tejjel az igazi..(plusz kókuszreszelékkel, fahéjjal és vörösáfonyával :)
2016. jún. 15. 20:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!