Gyümölcstől is lehet fogyni?
Kalóriadeficittel lehet fogyni. Ha az napi egy mekis hamburgerben merül ki, akkor is fogyni fogsz, ha több kalóriát használ fel a szervezeted, mint amit beviszel.
Magyarul, ha gyümölcsevéssel is kalóriadeficitben maradsz akkor fogyhatsz.
A végeredmény nem mindegy.
Ruhában lehet, hogy az eredmény jól mutat, a strandon bikiniben nem biztos. Ugyanis a strandon nem mérleggel járkálnak az emberek, hogy lemérjék 56 kg vagy vagy 52...
Továbbá fenn áll a veszélye annak, hogy így is tápanyaghiány alakul ki a viszonylag egyoldalú étkezés miatt.
De ha neked mindenképpen az a lényeg, hogy 3-4 kilóval (javarészt vízzel, és nem zsírral) kevesebb legyél, akkor csináld.
Heti egy gyümölcsnap hasznos. A gyümölcsökben sok a rost, pörgeti kicsit az emésztést, nagyon hasznos összetevője egy étrendnek. Ráadásul ha a csoki, cukor kiváltására desszertnek, édességnek eszed, akkor remek alternatíva.
Viszont:
fogyni egyféleképp érdemes: ha hosszú távon, tehát a kívánt testsúly elérése után is tartható étrendet (és mozgást, azaz életrendet) alakítasz ki. Különben amint visszatérsz a korábbi szokásaidhoz, minimum visszaszeded a régi felesleged, vagy többet.
Szóval én maximum addig merészkednék el, hogy mondjuk délelőtt csak gyümölcs, délben egy normális étkezés, uszonnára gyümölcs, vacsorára egy könnyebb salátaétel. És emellé bizony mozgás.
Kalóriadeficit, írták már.
Emberfüggő, hogy téged eléggé laktat-e a gyümölcs, van, akit igen, van, akit éhessé tesz és a sok glükóz sem tesz jót (a sok fruktóz sem, persze. a gyümölcsökben általában mindkettő jócskán van). OPersze a dedficit az aduász.
A zsír jobb fogyásra, mint a cukor, hormonális szempontból (nincs inzulinválasza) s jobban laktat. Nem véletlenül fogynak sokan igen könnyen, jóllakottan zsírra alapozva. De az nem mindenkinek való, ahogy a sok gyümölcs sem.
A tápanyagbevitelre figyelj, fogyáshoz szükséges mennyiségű gyümölcs az igen kiegyensúlyozatlan étrendet ad, nagyon észnél kell lenni a többi ételnél. A fehérjét be tudod vinni (segít is, mert még a zsírnál is laktatóbb, de ennél fontosabb, hogy nagyon kell a rendszeres bevitel), de zsír is kell s biztos vannak mikrotápanyagok, amikben a hús és a gyümölcs sem áll remekül, ennyire nem vagyok képben a dolgokkal, de 2,5 hét nem is olyan vészes, ami azt illeti s szedhetsz is kiegészítőt.
A gyümölcs ezerszer jobb a kristálycukornál, ez evidens, a vércukrot se tolja fel annyira, mint a cukros ételek. Csak gyümölcsöt enni lehet pl. rövid böjt idejéig, mondjuk 1-3 napig, erre úgy tudom alkalmas pl. a dinnye, sőt banánböjtről is hallottam már. Viszont a gyümölcstől sok ember iszonyat éhes lesz, bár nálam működik az, hogy ha egy adag gyümölcs után megéhezem, és még nincs ebédidő, megeszek még egy adag gyümölcsöt :)
Úgy, hogy halat és csirkét is eszel mellé, szerintem kivitelezhető, és akár fogyni is tudsz tőle, különösebb bajok nélkül, főleg, ha mozogsz is valamennyit.
No igen, a múltkor láttam, hogy a banánban kevesdebb a cukor, mint a cseresznyében :) Még éretten is jó sok keményítő akad benne. De azért glükóz is rengeteg. Bár a gyors keményítőt is pikkpakk szétkapja a testünk, nem nagy különbség. Bár nekem az is majdnem mindegy, hogy lassú vagy gyors, sokaknak azért számít.
Nem csodálom ám, hogy valaki ilyenben gondolkodik, a kertben ráadásul érik az eper, a meggy, a cseresznye és a málna. Tömegesen, én pedig odavagyok értük.
Még nem jöttem rá, hogy segítenek-e a fogyásban, de nem alapozhatok rájuk, mert cukormérgezést kapok. Azért normális ételekkel együtt úgy tűnik, jól jövök ki a dologból. Viszont a háztartásomban élők nagyon megéheznek a gyümölcsétkezéstől s amúgysem való nekünk arra alapozni.
De van, aki a kalóriabevitele zömét gyümölcsből fedezi egész életében, alapból nem annyira rossz, csak passzoljon az emberhez s jó legyen a tápanyagbevitele.
Időlegesen már más, azt sokan bírják.
Már csak az a kérdés, a kérdező esetében mi lesz, ezt nem lehet tudni. Lehet, hogy beleun, lehet, hogy túleszi magát, lehet, hogy fogy. Ki tudja?
"Hidd el, ha a szénhidrát hízlalna annyira, akkor zsírnak hívnánk, de ez fordítva van, a zsír az ami jogosan kapta a zsír elnevezést."
Minden hizlal, amit feleslegben viszel be, hisz azt raktározza el a szervezet.
Zsír egy kémiai elnevezés bizonyos vegyületekre, nem a "hizlaló erőből" következik. A testünk a szénhidrátokat is zsírrá alakítja, mivel az a raktározó szövetünk. Kémiai átalakítás történik.
Lényeg a lényeg, hogy a zsír azért zsír, mert olyan a kémiai szerkezete, hogy annak kell nevezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!