Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Napi 1 KG leadása lehetséges...

Napi 1 KG leadása lehetséges ezzel a módszerrel?

Figyelt kérdés
Tehát kidolgoztam egy napi 5 órás edzés tervet, aminek a végeredménye 7200 Kcal leadása. Kíváncsi lennék, hogyha a napi ajánlott adagot eszem, (vagy még annyit se) és végigcsinálom ezt a 7200 Kcal-ás edzést, akkor egy nap 1 kiló minusz? Ha igen, akkor ez mennyire lehet káros a szervezetre nézve? Ha edzéssel érjük el a fogyást, akkor nem olyan egészségtelen mint a koplalás? Van bármi káros hatása? Válaszokat előre is köszönöm.

#káros #edzés #napi 1 kiló
2016. jún. 4. 23:58
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Talán épp ezért tettem fel ezt az 1 kiló minusz 1 nap alatt kérdést, hogy kapjak normális, konkrét válaszokat. De ahogy látom csak bunkó marhákat sikerült kapnom. Remélem ha ti meg szeretnétek tudni valami infót valamiről, hasonló bunkó idiótákat kaptok, mint amit jelen esetbe megtestesítetek. Köszi az "értelmes" válaszokat, akkor is megfogom csinálni, tőletek több kötekedős szart nem akarok látni csak mert valaki nem tud valamit. Más értelmes hozzászólók véleményét ellenben szívesen várom.
2016. jún. 5. 02:11
 12/23 anonim ***** válasza:
Blikk webbeteg gyakori es wellnesscafe? Nem gondolod hogy ezeket bárki is elfogja olvasni vagy ne adj isten komolyan veszi őket, vagy téged?... Nem értesz hozza nem kell okoskodni es ragaszkodni az eleve elvetélt otletedhez. Kalória számolás makrókkal, mérsékelt ch bevitel ( legfeljebb 200) 2000 kcalt enni naponta. Első hét végen mered magad, ha nincs meg a heti 0.5-1 kg fogyás ( ha mar olyan soktol gyorsabban akarsz megszabadulni) akkor csökkented 100-zal a kcalt es 15-20-szal a ch-t. Iterálod a módszert a várt eredményig.
2016. jún. 5. 02:17
 13/23 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

Napi 1 kg fogyás rendkívüli módon megviselné a szervezeredet. Sem a keringésed, sem a veséd nem bírná. Az általad "kidolgozott" stratégiában nincs étkezés, vagyis nincs meg a napi 1 kg deficit.

Az első napot sem tudnád végigcsinálni (bírsz egy órán keresztül 10 km/ó sebességgel futni?), a másodikon megmozdulni sem bírnál az izomláztól, a negyedikén összeesnél a kimerültségtől jó esetben, vagy az összeborult keringésed miatt.

De tételezzük fel, hogy te kemény vagy, végigcsinálod. Akkor most képzeld el magad, ahogy kiszppantod a zsírt a bőröd alól, és lógó "szatyrokkal" a testében kivonulsz a strandra.

Fogadd el, hogy butaság amit írtál.

2016. jún. 5. 06:27
 14/23 anonim válasza:

Nettó hülyeség amit írsz. Ha egy 100+ kg-os alapjában lusta elhízott ember nekiáll élsportolókat megszégyenítő edzéstervet nyomatni egyik napról a másikra azt max a 3. napon kórházba viszik. De valószínűbb, hogy simán egy napot se fogsz tudni végig csinálni. 20éve futok rendszeresen. Aktív koromban 15km naponta tèlen a 20cm-es hóba is. Normál tempóban. Neked meg fogalmad sincs mit jelent hegynek felfelé futni, így szeretnél élsportoló lenni.

A test nagyon egyszerűen működik. Ha nem viszel be ehhez az edzés programhoz megfelelő mennyiségű szénhidrátot, vizet, fehérjét stb akkor szimplán össze esel. A testépítők iszonyat mennyiségű kalóriát tudnak naponta elégetni. De ahhoz napi 7-8x étkeznek. Kimért adagokkal + az okosságok. Fokozatosság elvét be kell tartani.

2016. jún. 5. 08:17
 15/23 anonim ***** válasza:
Az ott megkapott kcal adatokat nyugodtan felezd el, ennyi sporttal jó lesz ha 4500 körül égetsz egy nap. Pl 60 perc futás soha az életbe nem fog 1500 kcalt égetni. Ahogy mondjuk 40 perc séta se 500-t. Ha csak nem vagy legalább 150-160 kiló, ebben az esetben viszont úgyse tudsz 1 órát futni vagy 40 percen keresztül gyorsan gyalogolni.
2016. jún. 5. 08:28
 16/23 anonim ***** válasza:
Hülyeség, amit írtál. Egy ember alapjáraton 2000 kalóriát éget el. Egy maraton 4 ezer kalóriát visz el. Mondom: egy Ironman az kb. 7 ezer kalória. Üléssel nem megy el 500 kalória.
2016. jún. 5. 08:44
 17/23 anonim ***** válasza:

Kalkulálj ezzel: kaloriabazis.hu

Ez legalább reális számokat ad ki. Amúgy kezdőként nem fog menni a napi 60 perc futás

2016. jún. 5. 08:46
 18/23 anonim ***** válasza:

Ahogy már mások is írták, azok nagyon túlbecsült kalóriaégetések, max. extrém körülmények között érhetnéd el vagy jelentős izomtömeggel.

Blikk meg társai nem jó források semmire, sok koplalós hülyeséget ill. áltudományos baromságot összehordanak.

Kérdező, ne bunkózd le a válaszolókat, akik nem értenek veled egyet, felhívják a hibáidra a figyelmet, hisz csak a kérdésedre válaszoltak.

De tudod mit? Ha nem hiszel nekik, próbáld ki a mai vagy a holnapi napon a tervet, aztán majd kiderül, kibírod-e egyáltalán.

2016. jún. 5. 09:00
 19/23 anonim ***** válasza:

Ha semmit sem sportoltál eddig, reálisan van esélyed egy 30 perces kocogásra - a közepes tempót felejtsd el, meg némi nyújtásra, utána két-három napnyi besz..rsz, úgy fogsz járni izomlázra, aztán lehet folytatni újabb 30 perces futással a próbálkozást, ha nem ment el a kedved teljesen.

A többi mozgáshoz nem marad erőd. Ezt izmokkal, szívvel és tüdővel is bírni kellene, de neked nincs ilyen állapotban semmid, ha eddig nem mozogtál. 53 kiló vagyok, hosszú lábakkal, kiváló hosszútávfutó alkattal. Én sem tudnék nulláról napi 60 percet közepes tempóval futni. Az kb. 10-12 km. Ha eddig nem futottál, örülj neki, ha 60 perc alatt a felét megteszed.

2016. jún. 5. 09:06
 20/23 anonim ***** válasza:

Én ma voltam 50 percet futni, kb. 8khm-val. Bár alapból nem vagyok edzetlen, komoly gondjaim vannak az állóképességgel, vagyis annak hiányával. Én nem szégyenlem, nekem több hét volt mire eljutottam idáig, hogy ennyit végig tudok futni. ( Nem leszek futóbajnok, de nem is azért csinálom) Nulláról, még túlsúly nélkül is alapból 5 percet tudtam futni. Távban 800m-t. Ja, és a Runtastic szerint ez a mai edzés égetett el kb. 400kcalt. Máról holnapra nem tudsz egy órát lefutni, pláne edzetlenül. Én hosszú kihagyás után az első 6 km-em után a beléptem az ajtón és elfeküdtem a nappali szőnyegén. Ha akkor lett volna még hátra 4 óra edzés annyit mondtam volna, lőjetek le, nem számít.

Nekem hetente egyszer van egy durva másfél órás edzésem (1,5 óra, nem 5!!). Másnap a karom nem tudom felemelni, nemhogy még edzek.. És ha már itt tartunk, biztos hallottál róla, hogy az izmaid harántcsíkolt izomszövetből épülnek fel, amely szövetnek szüksége van a pihenésre, hogy megint képes legyen tartós összehúzódásra. Nekem volt egy kolléganőm, aki hasonlóan állt a sport témához mint te. Első nap leedzett, majd egy hétig betegállományban volt, mert gyakorlatilag nem tudott mozogni. Értsd, annyira túlerőltette az izmait, hogy azok használhatatlanok voltak. Nem tudta mozgatni a karját, menni is alig...

Fogadd el, hogy idén nyárra nem lesz bikini body-d. Azt mondják a summer body-k télen készülnek. Meg azt is, hogy nem két hét alatt híztál meg, így nem két hét lesz leadni sem. Étkezz egészségesen ez 70%-a a fogyásnak. A sport csak 30%. Nézz utána az életmódváltásnak, nem olyan nehéz, csak a legeleje. De még mindig könnyebb mint napi 5 óra sport. Na meg egészségesebb is.

Ez az egy tested van, egy életen át szolgál téged, akkor tegyél meg éyrte annyit, hogy nem kínzod és teszed tönkre butaságokkal.

2016. jún. 5. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!