Vegetáriánus módszerrel fogyás lehetséges?
Ovo-lakto
Már egy ideje gondolkozom, hogy vegetáriánusnak kellene lennem, személyes okok miatt. És mivel van rajtam vagy 20kg felesleg, arra gondoltam lehet-e vele fogyni?
Ha nem eszek olyan reengeteget, meg próbálnám beiktatni a mozgást is az életembe.
Tapasztalatok? Vélemény?
15/L
Sokféleképpen lehet vega az ember, egészségesen és egészségtelenül, hizlalóan...
Amikor vega lettem, semmi sem történt a súlyfeleslegemmel. Igaz, az étkezésem roppant keveset változott. Aki masszívabb húsevésről áll át, annál inkább hízást lehet várni, ha mondjuk gabonát kezd enni hús helyett... Ha zöldség- és tojásételeket, az már sokkal jobb :)
Túl tág a vegetáriánizmus, akárcsak a paleo :D. Még egy vega paleósnál sem egyértelmű, mit eszik s melyik makrotápanyagra alapoz, többesélyes a dolog :)
Ahogy az emberek sem egyformák, nem pont ugyanaz segíti őket a fogyásban...
A tudatosan megválogatott, igényes vega étrend egészséges. Ehhez kérjél tanácsot rutinos vegáktól, olvass vega recepteket, stb...
Viszont nem győzöm hangsúlyozni, (máshol is) hogy:
- Az eddigi húsos ételek hús nélküli része NEM VEGA étrend, hanem csak az, ami: Köret és saláta.
- A vegetarianizmus alapvetően nem diéta, hanem egy életfelfogás és életmód része. Csak akkor válts, ha tényleg elhatároztad, hogy most már vega is maradsz, és nem "esel vissza" miután lefogytál.
- A diéták önmagukban különben is gyenge megoldások a fogyáshoz. Talán látványos kezdeti sikereik van, de hosszabb távon csak akkor segít a fogyásban, ha a megfelelő mozgás- életmód stb is járul hozzá.
Arról a visszaesős dologról.........Én nem a fogyás miatt gondoltam a vegetáriánus életre.
Szóval nem tartom valószínűnek a visszaesést :))
Azért köszi a válaszokat.
Azt hiszem a lényeget összegezhetjük:
A húst tésztával NEM kiváltani; sok GYÜMÖLCSÖT és sokféle ROSTOS zöldséget enni; olajos magvak és csonthéjasok ősszel; megszokásból rágcsált de amúgy felesleges dolgok (pld pattogatott kukó a moziban) kiváltása egészségesebbre (nálam ez sárgarépa a moziban); rengeteg örömteli mozgás, (legjobb a tánc és a szex, de a sportok közül pld a rendszeres úszás), pozitív hozzáállás. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!