Pajzsmirigy alul működés miatt lehetséges a nem fogyás?
150 gr CH-n vagyok cukorbetegen, viszont a ciklusom, mint a mesében. Így a belgyógyász elküldött hormon vizsgáltra, viszont eredmény majd áprilisban lesz.
Az utóbbi időben híztam 5 kilót, pedig sportolok és betartom a diétát.
Paleo nem érdekel!!
Sok szénhidrátot eszel, cukorbeteg vagy, és az egyetlen gyógymódot leírtad hogy nem érdekel.
PM probléma miatt igen, valóban nehéz a fogyás.. lehetséges.
Hazudtam, mert akupunktúrával is lehet segíteni a hormonrendszerünkön.. de előbb-utóbb rá kell állni paleo-szerű táplálkozásra, mert sem gyógyszerek, sem az akupunktúra nem elsődleges kezelési módok. Az egészséges táplálkozás, a megbetegítő kajáid elhagyása lenne az 1.
Bocsi, de az elsőt felejtsd el, mert marahaság... !
Cukorbetegnek KÖTELEZŐ a megfelelő napi CH bevitel, 150gr napi CH a MINIMUM! De ezt nem szabad túllépni sem. Napi ötszöri étkezésre van lebontva, reggelire első étkezésnek tilos a tejtermék és a gyümölcs!
Pajzsmirigy probléma, autoimmun folyamat okozta alulműködés valóban okozhat hízást és cikluszavart! Ezért fontos, hogy kivizsgálják. Nagyon gyakran szubklinikus ez a folyamat,egy egyszerű TSH szint nem elégséges a kiderítéséhez. Tehát részletes kikérdezés és UH vizsgálat is kell. Endokrinológust keress fel.
Ezzel a ch mániával a 2. válaszoló sikeresen beolvad a dietetikusok elképzelt világába.. egy dolog miatt nem jó ez, hogy így nem lehet meggyógyítani a cukorbetegséget. Egy betegség DIREKT fenntartása, az emberek gyógyítása helyett a kóros állapotuk élethosszig való megőrzés, esetleg az inzulinfüggőségük kialakítása azt hiszem halálos bűn és árulás lehetne. Nem vagyok kivégzés párti, de a cukorbetegek részéről megérteném, ha felakasztanának 1-2 dietetikust, akiknek a tanácsait követve képtelenek újra egészségesen élni, meggyógyulni.
2. válaszoló, vigyázz magadra, mert egyszer megelégelik az emberek azt ami képviselsz, és persze én ezért nagyon szívesen megteszek bármit.
jaj hagyjad már a paleot, nyáron semmi inzulin mellett is szinte állandóan hypozok, úgy hogy ettem szénhidrátot, akkor mégis mi lenne, ha kb. elhagynám?
2.-nak: nem csak TS-t fognak nézni, még 7 féle hormont. Meg amíg nincs eredmény, addig nem érdemes tovább menni.
Senkit sem érdekel az egészség, ezért írtok ki kérdéseket naponta, tucat számra.
Magadat téveszted meg, vagy engem próbálsz? Alapvetően a paleó engem sem érdekel. Az egészséges táplálkozásnak nem paleó a neve, mindegy mit hogyan nevezel.
Kedves fórumtársam! Engem leszel kedves nem fenyegetni, mert ez még anonim oldalon is járhat némi szankcióval! Jó lenne, ha ezt a "hittérítést" befejeznéd, és nem tévesztenél meg jóhiszemű embereket. Tudod hogy hívják ezt? Kuruzslás! Mindenféle képzettség és tudás nélkül, pusztán érzelmi meggyőződésből adsz elő tanokat a jó nagy magas lóról és hülyézel le mindenkit, akinek esetleg a szakmája és a mestersége mindez.
Komolyan nem értem, hogy van képed és bátorságod mindezt megtenni, te fogod vállalni a felelősséget, ha ezzel valakinek komoly egészségkárosodást okozol? Tudod én szívem szerint a bűncselekmény kategóriájába tenném, csak a magyar jogrendszer még nem jutott el idáig.
Nem az ellen beszélek, hogy a tudomány mai állását nem lehet megdönteni! De az ellen komolyan hangot emelek, hogy ezt csakis szakemberek, kutatók tegyék meg komoly kísérleti háttérrel és bizonyítékkal. A többi csak áltudomány és kuruzslás.
Egy cukorbeteg, ha nem visz be elég CH-t, annak nagyon komoly következménye van. A CHk között van többféle, pontosan tudni kell, mikor melyiket lehet és kell bevinni.
Pláne inzulinkezelés mellett ez elengedhetetlen és a hipoglikémiás kóma a beteg életébe kerül.
Cukorbetegen azzal lehet fogyni, hogy egyrészt növeled a testmozgást, ezzel csökken az inzulinigény is, másrészt nagyon egyenletesen eszel, hogy csakis lassan felszívódó CHkra legyen szükséged, ne kellejen korrigálni az alacsony cukorszintet.
Az jó, hogy többféle hormont néznek. Pajzsmirigynél fontos a TSH mellett FT3, FT4, ANTI-TPO, anti-thyreoglobulin is. E kettő utolsó mutatja az ellenanyag szintet, ha autoimmun folyamat áll a háttérben.
Szelént érdemes pótolni, ha ez fenn áll, de ezt majd az orvossal átbeszélitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!