Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyott már le valaki levessel?

Fogyott már le valaki levessel?

Figyelt kérdés
az a tervem,hogy reggeli max.2 szelet kenyér,tízórai 1 joghurt,ebéd,leves,uzsi gyümölcs,vacsi leves+heti 5x edzőterem olyan étrendet keresek ami nem kerül sokba,nem macera az elkészítése,változatos,ezért gondoltam hogyha főtt szilárd kaja helyett megpróbálok levest enni+betartani a napi 5xi étkezést és mozgást talán működhetne?

2016. máj. 30. 13:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
ilyen "étrenddel" az edzést sem fogod bírni. ennyi kaja még végstádiúmú rákbetegeknek is kevés. sok eszed van az látszik
2016. máj. 30. 13:32
 2/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a kedves válaszod!

amúgy 130kg-ról szeretnék lefogyni,nem nagyon vagyok tisztába a dolgokkal,de megelégeltem a jelenlegi helyzetem és büszke vagyok arra hogy legalább elszántam magam!és képzeld vannak még emberek akik nem 2-3 kg tól szeretnének 18 évesen megszabadulni.33 éves 2 gyerekes pajzsmirigyes anyuka

2016. máj. 30. 13:37
 3/11 anonim ***** válasza:
80%

Nagyon gáz, ezzel csak azt éred el, hogy még hízékonyabb leszel a koplalástól, ennyi még egy kisgyereknek is kevés lenne. De kórházba is könnyen kerülhetsz.

Fehérje hol van az étrendedben? Esszenciális zsírsavak?

2016. máj. 30. 13:43
 4/11 anonim ***** válasza:
44%
Nos, vannak a hozzáértők, meg vannak a kísérletezők, akiknél nyilván sokkal okosabbak a hozzáértők, de ettől függetlenül, aki kísérletezni akar, az nagy valószínűséggel fog is, mert többnyire az ember saját magára hallgat. ...eme nagy igazság után akkor besorolom magamat: én a kísérletezők közé tartozom és ha valamit kitalálok, akkor én akkor is azt csinálom, ha mondjuk a hozzáértő férjem azt mondja, hogy ezt nem így kellene. Ennek mentén történt, hogy így már én is fogyókúráztam, viszont sokkal drasztikusabb mértékben, mert én levesen kívül egyáltalán semmi mást, semmi szilárdat nem ettem. 2 hétig csináltam, mellette majdnem minden nap 40 percet futottam, de volt, hogy reggel és este is voltam futni. 2 hét alatt 6 kiló ment le. Éhesnek éppenséggel éhes voltam, de olyan soha nem volt, hogy kóvályogtam volna, vagy rosszul lettem volna az éhségtől. Ha ilyen előfordult volna, akkor valamit haraptam volna.
2016. máj. 30. 13:45
 5/11 anonim ***** válasza:

Őszintén:

- ezzel az étrenddel egy 3-5 kg-ot egy kb. 50-60 kg-os fiatal pár nap alatt lead. Már csak azért is, mert a leadott kilóból kb. 2-3 kg a szervezetből eltávozó víz és salakanyag!

- a te jelenlegi súlyod esetében inkább kikérném már a szakember (dietetikus) segítségét egy étrend összeállítására, és a napi mozgás mennyiségére, minőségére

Túl magas az induló súly, egy helytelenül megválasztott módszerrel többet árthatsz a szervezetednek, mint segítenél. Hidd el, megéri, szakembertől kérdezni, és annak a tanácsaira hallgatni!!!

2016. máj. 30. 13:57
 6/11 anonim ***** válasza:
160 grammos ch diétának nézz utána, vagy "szálkásító diéta nőknek"
2016. máj. 30. 14:12
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem az a baj ha fogyni akarsz. Az dícsèrendő! Viszont èletmódvàltàs kell, nem koplalás. Tàjèkozódj mielőtt belefogsz valamibe. Ràadàsul pajzsmirigyes vagy, keress fel egy szakembert. Nem vicc, egy bàrmilyen idiòta etrend kikészìthet egy èletre.
2016. máj. 30. 15:38
 8/11 anonim ***** válasza:

Ezzel az étrenddel az a baj, hogy nincs benne kellő tápanyag és koplalós.

Mi a baj a koplalással? Lehet nagyon hamar leadsz 10 kilót, de ez víz és izom lesz és naaaagyon minimális zsír. A mérlegre állva orulni fogsz, kinézetre is feltunhet, hogy kissebbnek tunsz, de sokat ártasz az egészségednek, ami a te esetedben elsodleges szempont kellene, hogy legyen. Egy ido után gyenge leszel, nem lesz erod a mindennapi teendoidhez sem, nemhogy edzoterembe járni. Osztoneid egy ido után mukodésbe lépnek és ilyenkor lesz a nagy falás ami megtori a koplalást. Ezután elkezdesz enni ahogy elotte is zsírt fogsz felszedni. Ugyan annyi kiló leszel mint elotte, de erotlenebb, mert a testzsírszázalékod magasabb lett. Ezt a súlyt viszont cipelni kell, így a tested elkezdi újraépíteni az izmot, hogy megtartsa a súlyt és azt veszed észre, hogy az eredeti súlyod + 3-4 kiló tobbletnél jársz.

Azt javaslom, hogy regisztrálj be a kaloriabazis.hu-ra. Itt felviszed az ételeket amiket megettél és kiadja, hogy mennyi kalóriát, fehérjét, szénhidrátot ettél.

Az általad leírt étrendet nézzuk:

2 kenyér- a kenyér laktat egy rovid ideig, de farkaséhséget csinál. Nincs benne fehérje (ez az amibol az izmaid és az osszes szerved felépul)

joghurt-ha édesített, akkor a cukor miatt megint úgy jársz mint a kenyérnél. Amint megeszed akkor utána jól érzed magad, de akkora inzulinválaszra kényszeríti a szervezeted, hogy még éhesebb leszel tole.

gyumolcs-attól fugg, hogy milyen gyumolcs, van ezekbol is olyan amit csak nagyon minimálisan kéne enni.

Én ezt az étrendet kovetem:

reggeli

tej + fehérjepor + lizi's granola muzli (ezt nem tudom, hogy Magyarországon lehet-e kapni. Azért jó, mert nem puffasztott dolgok vannak benne, nincs nyakonotve mézzel és cukorral, viszont kókuszolaj és magvak vannak benne, plusz nagyon finom)

tízórai:

egy grapefruit + tojás

ebéd:

grill csirke sok zöldséggel

vacsora:

a napi kerettol fugg, vagy natur joghurs, vagy túró, de lehet popcorn is.

Egyébként nem kotelezo napi 5X enni. Ha nem vagy éhes, akkor ne eroltesd a kaját.

A leves egyébként jó, de nem vált ki egy teljes étkezést, csak kiegészíti azt.

2016. máj. 30. 15:40
 9/11 anonim ***** válasza:

Az keveset mond, hogy leves, jó esetben azzal rengeteg kalóriát és tápanyagot be lehet vinni... Nem tudom, más hogyan eszi a levest, nekem egy liter egy röpke kóstolás, ha levesre alapoznék, az durva lenne :D S vannak hússal teli, zöldséggel teli, tojással s nálam olajos magvval is ellátott levesek... Az összes, amit eszem, belekerülhet levesbe is. No persze, valószínűleg nem annyira tartalmas levesről van szó. De akkor sem tudok mit kezdeni azzal, hogy "leves". Az olyan, mint az "amit anya főz" s társai.

Az a helyzet, hogy 130 kilóról elég könnyű fogyni, viszont tuti sokáig fog tartani a teljes fogyás. Évekig levesen akarsz élni? Egyértelműáen életmódváltás kell és semmi értelme szinte csak levest enni. Ha a sok folyadék segít, igyál, s alapozhatsz erősen levesre, de csak azt... Minek? 130 kilósan egy csomó kalória kell, miért félsz az ételtől?

Ráadásul ami véletlenül nem leves, az szénhidrát. Mivel a levesek zöme sem a fehérjebevitelről szól, ez így nagyon rosszul hangzik. Ha mindenképpen azt akarnád követni, én húslevest vagy tojáslevest ajánlok, mehet más is, de összesen legyen a fehérje 100g fölött és a leves kalóriatartalma úgy 1500 kcal körül naponta (attól függ, mennyi a kenyér és a gyümölcs kalóriatartalma s a kalóriaigény. extrém fogyási vágynál alá lehet menni, de ne sokkal).

Valami ilyesmi az, ami nem egészségtelen, fehérje- és kalóriahiányos...

A napi 5 étkezés nem fontos, az összkalória és a megfelelő fehérjebevitel nagyon az.

2016. máj. 30. 19:39
 10/11 anonim ***** válasza:
*maggal
2016. máj. 30. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!