Hogyan kezdjek neki az életmódváltásnak?
17 éves lány vagyok, 168 cm és jelenleg 77 kg. Sose voltam egy vékony lány. Az utóbbi pár hónapban viszont nagyon rendszertelenül és egészségtelenül kezdtem étkezni, januárban még 69kg voltam. Nincs olyan nap hogy ne nasizzak vagy ne egyem magam tele. Régebben is nasiztam néha, de többnyire visszatudtam magamat fogni és rengeteget sportoltam. Ma már a mozgás terén is eléggé ellustultam pedig nagyon sokat futottam/tornáztam. A suli miatt viszont nagyon stresszes vagyok és tanulás mellett mindig van valami amit eszegetek. Elegem lett hogy ilyen életmódot folytatok és szeretnék megfelelni végre magamnak. Hogyan kezdjek neki?
Reggelire a zabkása vagy teljes kiőrlésű kenyér jó lesz?
Miket egyek a nap többi szakaszában? És mi az amit egyáltalán ne?
Mozgás terén mit és mennyit?
Illetve még az érdekel hogy az ilyen puffasztott rizst meg abonett kenyeret lehet enni? Meg nem sokára bejön a dinnye szezon amit nagyon szeretek azzal mi a helyzet?
Válaszokat előre is köszönöm! :)
kezdetnek:
gondolkodj minnél többet, rádfér, és az használja el a legtöbb kalóriát.
Szenhidratbol egyel teljes kiorlesut, de abonettet, puffasztott rizst es puffasztott buzat is ehetsz, es ezeket altalaban delelott kora delutani orakban.
Tejtermekbol valassz alacsony zsirtaltarmut, szinte mindenbol van 'light'.
Husokbol tobbnyire csirket, pulykat, halat fogyassz esetleg sovany marha hust.
Es igen reggelire jo amiket irtal.
Egyel sok zoldseget, gyumolcsot na de az utoibbval azert csinjan banj. Dinnyet nyugodtan ehetsz.
Mozgasnak pedig heti 3-4 kardio/areob mozgas, es 3 erosito. 40perc-1ora idotartamban.
Legyen meg a 3foetkezes reggeli ebed es vacsora. Oszd be hogy a nap mely szakaszaban kb hany orakor szeretnel enni, egy ido utan a szervezeted megszokja es akkor leszel ehes. Ha ket etkezes kozott megeheznel akkor is celszeru zoldseget vagy gyumolcsot enni.
Elsőnek: gondoltam hogy lesznek felesleges válaszok.:)
Második: Köszönöm szépen! :)
Ha komolyan gondolod, nem árt némi tudás. Töltsd le, amit belinkeltem!
Üzenetben elküldöm az én étkezési szabályaimat illetve ha tartasz rá igényt akkor az edzéstervemet is! :)
18/L
Szia, ajánlom neked ezt a könyvet, nekem sokat segített megérteni mi miért van és hogyan kell megfelelően táplálkozni és mozogni.
Sok sikert kívánok.
Nem ártana rájönni, hogy neked milyen életmód az ideális... Pl. nekem a zabkása és a tk kenyér majdnem egyformán rossz, de a sok gyümölcs is ilyen. Mivel nekem nem esik jól a sok szénhidrát, pontosabban nem mindig.
A dinnye nekem veszélyes, mert iszonyatos cukorterhelést ad, a banán nem, mert abból jóval kevesebbet viszek be. Dinnyéből 1 kiló a minimális számomra (egyszerre), banánból 5-10 gramm (s abból nem eszem egy óra múlva újra). Ez nagyon nem mindegy. De persze fogyok dinnyézni, ha kedvem támad rá, de nem hiszek benne, hogy az segíteni fogja a fogyásomat, röviden laktat, de sok cukrot jelent. Ha te nem kilószámra eszed a dinnyét vagy ha igen, de ez remekül belefér a napodba s nem akadályozza a kalóriadeficited, akkor persze gyakran is eheted. Egyébként legyen nagyon alkalmi.
A napi étkezéseknél is jobb, ha kitapasztalod, neked mi a jó. Írták, hogy megszokod a beállított ritmust. Ez nem mindenkinél van így. Bizonyos szintig igen, meg lehet szokni, hogy mindennap kb. adott időben ebédelj, de egy reggelit igénylő típus nehezen szokik le a reggeliről és fordítva. Gyerekkoromban tizenéveken át ettem a természetes ritmusom ellenében, sosem szoktam meg. Nagyon sokféle lehet az ember e szempontból, s aki eltér a tipikustól, annak célszerű szembemennie az ajánlásokkal, úgy, ahogyan az neki jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!