Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek neki az életmód...

Hogyan kezdjek neki az életmódváltásnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Én egy 19 éves lány vagyok,aki (belátom) a helytelen életmód miatt 2 év alatt magára szedett 25 kg felesleget.Jelenleg 85 kg-nál tartok,de mindössze 168 cm magas vagyok.

Életemben nem fogyókúráztam még,és a sport is kimaradt az életemből.Ennek véget szeretnék most vetni,és újra szeretnék boldogan a tükörbe nézni.Az első cél az,hogy januárig 6-8 kg-túl szabaduljak meg szép fokozatosan,aztán majd a többi.

Sport terén a rendelkezésemre áll egy bicikli,pár aerobic dvd,pár kézisúlyzó és egy elliptikus tréner(ami nem a legjobb)

örülnék ha nem ilyen "Fogyj 2 nap alatt 100kg-ot" diétákat ajánlanátok,mivel abban nem hiszek.

Amit kérni szeretnék tőletek,az az,hogy segítsetek abban,hogy hogyan kezdjem el az életmódváltást.Miket hagyjak el teljesen az életemből,mit ehetek ritkán és mit sűrűn,illetve egy nap hányszor egyek mennyit és mit,valamint,heti hányszor sportoljak,mit és mennyi percet?

Előre is köszönöm mindenkinek :)

2010. okt. 4. 15:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

jó sok kérdésed van és mind jók:):)

ezekre sajna nem nagyon tudok mti mondani, nem akarok hülyeségeket, inkább majd olvasom a válaszokat és hátha ír ide olyan is aki tényleg ért hozzá

de azért vmit még is fűznék hozzá:)

én most 60 kg vagyok 166 cm magas 74 kilo voltam, pont ma néztem az orvosi papírom:)

ezt fél-egy év alatt értem el

én azt csináltam, hogy fokozatosan hagytam el dolgokat mert úgy könnyebb volt

a fehér lisztet teljesen elhagytam, a cukrot próbálom mellőzni, reggelim zabpehely+tej v 2 szelet teljes kirőlésű kenyér felvágottal és zöldséggel (mostmár inkább csak hagyma, ubroka, szezon szerin mi)+hozzá tej

uzis, tízóraim mindig gyümölcs, mostmár inkább alma, szőlő, körte ez is attól függ h milyen szezon van:)

ebéd: na az normális leves, főzelék, főtt krumpli, rizs, néha-néha tészta, hus, hal, de egy kicsit mérsékeltem az adagokat de nem sokat

vacsi: általában joghurt

nekem ezek szoktak, édességet nem eszek már nem is kívánom se cukros üdítők, helyette mézes tea, víz, tej

chips, sós nasik szintén nincsenek

mozgás: hát a napi séta a suliba, itthon aztán tanulás, de este szoktam még úgy fél órát szobabiciklizni, vagy egy kis tánc

remélem tudtam vmit segíteni:)

2010. okt. 4. 15:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Itt találsz pár infót mind az étkezéshez, mind a mozgáshoz: lira.gportal.hu

Remélem, segít :)

2010. okt. 4. 19:21
 3/5 A kérdező kommentje:

Ez az oldal nagyszerű :)

Köszönöm mindkettőtöknek :)

2010. okt. 4. 19:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Reggeli: 1-2 szelet tk. kenyér, sonka, sajt, paradicsom, paprika, uborka (mind együtt, a zöldséggel kell jóllakni).

Ebéd: párolt zöldség vagy saláta (öntet nélkül, max. fűszeres joghurt lehet) bármilyen hússal, néha kevés barnarizs vagy bulgur, legjobb, ha fele-fele keverd borsóval.

Vacsora: saláta virslivel, tojással, ebéd maradék (rizst ne).

Ha éhes vagy, tízórai és uzsonna: natúr joghurt és/vagy gyümölcs, kivéve banán.

Sport: minden másnap 1 óra intenzív mozgás, ameddig nem bírsz egy órát, minden nap fél óra.

Mindezek előtt egy kivizsgálás, nehezen hiszem el, hogy 2 év alatt egészséges emberre feljön 25 kg. Szedsz fogamzásgátlót? Mert akkor az felejtős.

Még egy jó tanács: ne akard holnaptól megváltani a világot, mert az étkezési szokások megváltoztatása nagyon nehéz. Először csak a vacsorát cseréld le. 1-2 hét alatt, ha megszoktad, jöhet a reggeli. Ha 1-2 hét után azt is megszoktad, jöhet az ebéd, először heti 1-2 napban, aztán egyre többen.

Tilos minden, amiben finomított cukor és liszt van, az édesítő is tilos, mert az is hízlal. (Írd be a gugliba, hogy "édesítő hízlal" ki fogja dobni.) Ha nagyon muszáj, méz vagy gyüm. cukor.

Ha néha vendégségbe mentek, nyugodtan egyél, ne sértsd meg a háziakat. (Mondjuk ez ne heti 3 alkalom legyen, hanem normál mértékben.) Ha Jön a szülinapod vagy a karácsony, akkor pedig nyugodtan egyél 2 szelet tortát a kedvenc sütidből. Nem azon múlik, hanem azon, hogy valóban képes vagy-e egészségesen táplálkozni és mozogni.

2010. okt. 5. 00:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Reggelire egyél barnakenyeret,sok zöldséggel,paradicsom paprika,sonkával,sajttal,túróval.

Vagy ehetsz zabpelyhet az még jobb,naturjoghurttal,vagy tejjel,gyümölccsel.Ehetsz tojást is

Ebédig tizoraira gyümölcsök,most ugyis sokféle van,vagy joghurt,kefir.

Ebédnél sovány husik (pulyka,csirke, hal) Köretnek ne tésztát és krumplit,inkább rizst,párolt zöldségeket,salátákat. Levest is nyugodtan ehetsz.

Uzsira joghurt,kefir,gyümik,zöldségek,saláták.

Vacsorára már kerül a kenyeret,tésztát,ilyesmit semmiféleképpen,inkább fehérjedus ételt egyél,vagy zöldséget gyümölcsöt.

Cukros üditőket kerüld,a tésztát,a fehékenyeret,és igyál sok ásványvizet.

Zöldséget egész nap szabad enni, gyümölcsöt is ( kivétel pl a banán és a szőlő), de azt ne vidd túlzásba.

Lehet,hogy nem tökéletes a menü,de én igy fogytam le ,igaz rajtam csak 10 kiló felesleg volt. Én kocogni jártam,de tornát ,uszást is ajánlom.A neten nagyon sok aerobic,vagy alakformáló dvd,jóga,pilates fentvan. Már egy fél ora mozgás is nagyon sokat számit,de a legfontosabb az étrend.

Sok sikert kivánok,remélem tudtam segiteni.

Ja és sose éheztesd magad, mert egyrészt lelassul az anyagcseréd és lassabban fogysz, másrészt leépül az izmod, amitől szintén lassabban fogysz, harmadrészt mert finom ételekkel és evéssel sokkal boldogabb és élvezetesebb a fogyás, és így egész életedben fenntartható az elért súly!

2010. okt. 8. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!